ΑΔΕΔΥ: «Νέος κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων»

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά από την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για απολύσεις στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 το μεσημέρι. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο αποφασίστηκε η κήρυξη στάσης εργασίας (12:00 έως της λήξη του ωραρίου) στην Αττική.

Η

Στάση Εργασίας ισχύει και για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες στην Περιφέρεια, εφόσον με απόφαση των κατά τόπους Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., διοργανωθούν αντίστοιχα Συλλαλητήρια.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως οι αποφάσεις της κυβέρνησης «ανοίγουν το δρόμο» για τη δημιουργία «βιομηχανίας απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων» τα επόμενα χρόνια, καταργώντας πρακτικά και οριστικά τη μονιμότητα, κατά παράβαση της ουσίας των διατάξεων του Συντάγματος.

Σχετικά με τις απολύσεις αποδεδειγμένα «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων, σημειώνει πως «θα έπρεπε να έχουν γίνει "χθες"».

Ωστόσο, κάνει λόγο για αποπροσανατολιστική εκμετάλλευση απαράδεκτων φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς, με σκοπό την ενοχοποίηση και τη στοχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο, την υλοποίηση γενικευμένων απολύσεων με προσχηματικές διαδικασίες αξιολόγησης ή φανταστικά κατηγορητήρια περί ύπαρξης ποινικών, αστικών και πειθαρχικών ευθυνών εκεί που δεν υπάρχουν και με αυτούς τους τρόπους τη διευκόλυνση της εφαρμογής του μνημονιακού σχεδιασμού για ολική μεταβολή του ρόλου των Δημοσίων Υπηρεσιών και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «ολίγων» και «εκλεκτών».

Σημειώνει μάλιστα πως «το υπαρκτό πρόβλημα της ατιμωρησίας των πραγματικά επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων, ουδέποτε οφειλόταν στην ανυπαρξία ή στην ανεπάρκεια πειθαρχικού κώδικα, αλλά στη μη εφαρμογή του, με ευθύνη της πλειοψηφίας των μελών των πειθαρχικών συμβουλίων, τα οποία τοποθετούντο από τους κυβερνώντες και ακολουθούσαν τις εντολές τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα