Α. Τσίπρας: «Το αεροδρόμιο ανήκει στους κατοίκους της Πάρου»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τον αγιασμό του νέου κρατικού αεροδρομίου της Πάρου σήμερα υποστήριξε ότι το έργο αποτελεί υπόδειγμα συνδυασμού πολιτικής βούλησης και συνεργασίας πολιτών, ενώ τόνισε ότι πλέον με αυτό το ελληνικό Δημόσιο θα γλιτώνει 4,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, τα οποία πλήρωνε για την κάλυψη της άγονης γραμμής.

«Η Πάρος βρίσκεται στην καρδιά της ατμομηχανής της ελληνικής οικονομίας που είναι

ο τουρισμός», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Το αεροδρόμιο δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, σε καμία εξουσία. Ανήκει στους κατοίκους της Πάρου», απαντώντας ουσιαστικά στη ΝΔ πως το έργο ήταν των προηγούμενων κυβερνήσεων και όχι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τον αγιασμό του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το αεροσκάφος, με το οποίο μετέβη ο πρωθυπουργός στο νησί, προσγειώθηκε λίγη ώρα πριν από τις 12 το μεσημέρι στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου και κατά την προσγείωσή του σχηματίστηκε μια υδάτινη αψίδα από δύο πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. Στη συνέχεια, ο Α. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πύργο Ελέγχου του νέου αεροδρομίου, όπου του δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί για το νησί της Πάρου.

Σε λειτουργία από τις 25 Ιουλίου το νέο αεροδρόμιο

Το νέο αεροδρόμιο που τέθηκε την περασμένη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία -20 χρόνια μετά από την ημέρα που οι κάτοικοι της Πάρου το αιτήθηκαν μέσω απόφασης του Δημοτικού τους Συμβουλίου- χαρακτηρίζεται σημαντικό έργο υποδομής, καθώς εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Πάρου και της Αντιπάρου, οι οποίες διαθέτουν πλέον ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, για την υλοποίηση του οποίου αγωνίστηκε ο παριανός λαός, φορείς του νησιού, η τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποιήθηκαν όχι μόνο εθνικοί πόροι αλλά και ιδιωτικοί, υπήρξε συνεργασία του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης.

Το έργο του νέου αεροδρομίου αφορά στο νέο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης, που αποτελεί πάντα και το σημαντικότερο κατασκευαστικό κομμάτι ενός αεροδρομίου πολύ περισσότερο που πλέον δίνεται η δυνατότητα να δεχθεί και πτήσεις του εξωτερικού, να δεχθεί μεγαλύτερα αεροσκάφη και άρα με περισσότερες διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο. Το νέο αεροδρόμιο διαθέτει πλήρεις, σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές και εγκαταστάσεις διαδρόμου. Το συνολικό μήκος του διαδρόμου είναι 2.000 μέτρα, με επιχειρησιακό μήκος 1.400 μέτρων.

Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου εκτιμάται ότι θα τετραπλασιάσει την αεροπορική κίνηση της Πάρου, με οφέλη για την οικονομία, τον τουρισμό, την απασχόληση, την τοπική κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιβατική κίνηση μέσω του παλιού αεροδρομίου που είχε μήκος διαδρόμου μόλις 600 μέτρα, έφτανε τα 30.000 άτομα ετησίως. Μέσω του νέου αεροδρομίου έχει υπολογιστεί ότι θα έχουμε σε βάθος 16 μηνών τετραπλασιασμό των επιβατών.

Η φωτογραφία που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός:

Το άρθρο Α. Τσίπρας: «Το αεροδρόμιο ανήκει στους κατοίκους της Πάρου» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα