Tρόξελ για ISIS: Αν δεν παραδοθούν, θα έχουν ωμό, φρικτό θάνατο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Mε φρικτό θάνατο απείλησε ένα σημαίνον στέλεχος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων τους μαχητές του ISIS σε περίπτωση που δεν παραδοθούν.

Ο Τζον Γουέιν Τρόξελ, σύμβουλος του γενικού επιτελάρχη Τζο Ντάνφορντ, είπε ότι αν παραδώσουν οικειοθελώς τα όπλα τους οι τζιχαντιστές θα τύχουν αξιοπρεπούς μεταχείρισης. Σε αντίθετη περίπτωση «θα τους σκοτώσουμε με ωμό τρόπο, είτε βομβαρδίζοντάς τους, είτε πυροβολώντας τους στο πρόσωπο ή χτυπώντας τους με πτυοσκάπανα.»

Η ανάρτησή

του στο Facebook προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αλλά και θετικά σχόλια. Ένας χρήστης έγραψε ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι «η στρατιωτική μας ισχύς είναι ανυπέρβλητη», αλλά δεν χρειάζεται οι ΗΠΑ να εμφανίζονται ως «ανασφαλείς νταήδες».

Ένας άλλος, ωστόσο, σχολίασε ότι «ήταν ακριβώς το μήνυμα που χρειάζονται οι στρατιώτες μας και χαίρονται να ακούν».

Ο Τρόξελ φαίνεται ότι αδιαφορεί για τα επικριτικά σχόλια εστιάζοντας μόνον στις θετικές γνώμες. Την επομένη της ανάρτησής του ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter την καταχώρηση ενός σατιρικού σάιτ που έγραφε: «Στην κόλαση, ναι, Τρόξελ, ετοιμάζω το πτυοσκάπανό μου.»

O Αμερικανός αξιωματικός ταξίδεψε δυο φορές πέρυσι στη Συρία. Τον Οκτώβριο επισκέφθηκε την Ράκα, την πρώην de facto πρωτεύουσα του «Ισλαμικού Κράτους».

Σε σχόλιά του, που δημοσιοποιήθηκαν αργότερα από το Πεντάγωνο, είπε ότι οι διοικητές των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ δυνάμεων είχε προειδοποιήσει τους ισλαμιστές εξτρεμιστές να παραδοθούν. «Διαπραγμάτευση μ’ αυτούς τους τύπους δεν γίνεται», είπε ο Τρόξελ. «Ή θα παραδοθούν ή θα εκτελεστούν»…

Το άρθρο Tρόξελ για ISIS: Αν δεν παραδοθούν, θα έχουν ωμό, φρικτό θάνατο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα