To Bερολίνο σχεδιάζει τουαλέτες ουδέτερου φύλου, σε μια προσπάθεια να φανεί καινοτόμο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια κάπως περίεργη ιδέα είχαν οι αξιωματούχοι της πόλης του Βερολίνου ελπίζουν για να λύσουν το πρόβλημα των τεράστιων ουρών στις γυναικείες τουαλέτες.

Σε ένα έγγραφο 99 σελίδων με τίτλο «Το σχέδιο Τουαλετών για το Βερολίνο», ο αριστερός συνασπισμός που κυβερνά την γερμανική πρωτεύουσα, δεσμεύτηκε να κατασκευάσει τουαλέτες για άνδρες και γυναίκες, ή αλλιώς ουδέτερες!

Σύμφωνα με το σχέδιο, «στο μέλλον θα πρέπει μα προσφέρουμε ουρητήρια που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν απ’ όλα τα φύλα».

Οι γερμανικές τουαλέτες του μέλλοντος,

θα είναι καλά φωτισμένοι εξωτερικοί χώροι με συναγερμούς έκτακτης ανάγκης, επιγραφές ουδέτερες για τα φύλα και καθαρή ορατότητα στην είσοδο.

Ο καθηγητής Μέτε Ντεμιρίζ του πανεπιστήμιου του Γκέλζενκιρχεν, τόνισε ότι εξαιτίας της συνήθειας των γυναικών να τραβούν καζανάκι τρεις φορές σε κάθε επίσκεψή τους στην τουαλέτα, τα κοινά ουρητήρια μπορούν να φανούν χρήσιμα και να εξοικονομήσουν νερό.

Μια ομάδα ήδη εργάζεται στην δημιουργία ενός ουρητηρίου με χωρίσματα και πόρτες. Το χώρισμα θα είναι μέχρι κάτω, ενώ το σχέδιο θα επιτρέπει στη γυναίκα να ακουμπά την πλάτη της στο τοίχο.

Κι όλα αυτά, όπως λένε, για να δείξουν ότι το Βερολίνο είναι καινοτόμο.

Το άρθρο To Bερολίνο σχεδιάζει τουαλέτες ουδέτερου φύλου, σε μια προσπάθεια να φανεί καινοτόμο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα