Tα ψηφιακά βιβλία είναι πιο οικονομικά για την εκπαίδευση...

Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, η εισαγωγή ψηφιακών βιβλίων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα απέφερε μείωση του κόστους ανά μαθητή κατά 250 δολάρια, δηλαδή περίπου 190 ευρώ ή και περισσότερα από 12,2 δισ. δολάρια τον χρόνο. Η μετάβαση από την έντυπη στην ψηφιακή εποχή στις ΗΠΑ σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη πενταετία. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχέδιο, το 2017 οι μαθητές δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο με μια τσάντα γεμάτη βιβλία, αλλά με ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης, στις οποίες θα χωρά όλη η διδακτική ύλη.

Η πρόταση

αυτή για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για τα σχολεία, ήταν αντικείμενο συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι εκδοτικών ομίλων, εταιρειών τεχνολογίας αιχμής, όπως η Apple, καθώς και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Όσοι επιστήμονες και αναλυτές παραβρέθηκαν στο συνέδριο συμφώνησαν ότι, εάν εφοδιαστούν με ψηφιακά σχολικά εγχειρίδια οι περίπου 50 εκατομμύρια μαθητές των αμερικανικών σχολείων, θα ενισχυθεί η ποιότητα της ψηφιακής εκπαίδευσης. Ακόμη, μία νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο απέδειξε ότι η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στη διδασκαλία, καθώς με τη χρήση της ο χρόνος επίτευξης ενός μαθησιακού στόχου μειώνεται έως και κατά 80%.

Βεβαίως οι μαθητές από την πλευρά τους εμφανίζονται απολύτως έτοιμοι για την αλλαγή, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε πέντε πανεπιστήμια της Βρετανίας, οι φοιτητές έως 20 ετών έχουν πολύ μεγαλύτερη εξοικείωση με την τεχνολογία, σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας φοιτητές, ενώ τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι σχεδόν όλοι διαθέτουν κινητό τηλέφωνο (97,8%) , ενώ περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις (ποσοστό 77,4%) έχουν φορητό υπολογιστή και οι τέσσερις στους δέκα έχουν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα