H γκάφα! Ανακοίνωσαν καλύτερη ταινία το «La La Land αντί για το «Moonlight»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με μία γκάφα που πέρασε στην… ιστορία ολοκληρώθηκε η απονομής βραβείων της 89ης τελετής των Όσκαρ. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε κατά λάθος ότι το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας πάει στο φαβορί La La Land και όχι στην ταινία Moonlight που κέρδισε στην πραγματικότητα το βραβείο.

Δείτε την ασύλληπτη γκάφα:

Ο παρουσιαστής του βραβείου ήταν

ο Γουόρεν Μπίτι και εξήγησε στη συνέχεια ότι του έδωσαν την ανακοίνωση με την οποία η Εμα Στόουν κέρδισε το Οσκαρ Α γυναικείου Ρόλου για το La La Land και εκεί έγινε το λάθος.

Ο λάθος φάκελος του Γούορεν Μπίτι

Η εικόνα με τους συντελεστές του La La Land να αναγκάζονται να κατέβουν από τη σκηνή ήταν τουλάχιστον… περίεργη. Αυτή η γκάφα και τα καυστικά σχόλια για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κυριάρχησαν στη βραδιά..

Οι μεγάλοι νικητές

Οσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου απονεμήθηκε στην Εμα Στόουν για το La La Land.

Το Οσκαρ Α’ Ανδρικου κέρδισε ο Κέισι Αφλεκ. Είναι το πρώτο Οσκαρ της καριέρας του για την ταινία «Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα» («Manchester by the Sea»). Ο Κέισι ‘Αφλεκ διεδικούσε το ‘Οσκαρ μαζί με τους ‘Αντριου Γκάρφιλντ («Αντιρρησίας συνείδησης»), Ράιαν Γκόσλινγκ («La La Land»), Βίγκο Μόρτενσεν («Captain Fantastic») και Ντένζελ Ουάσινγκτον («Fences»).

Ο Ντέιμιεν Σαζέλ έλαβε το βραβείο Όσκαρ σκηνοθεσίας για το μιούζικαλ La La Land, και έγινε στα 32 του χρόνια ο νεότερος σκηνοθέτης που το έχει επιτύχει ποτέ. Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Ντενί Βιλνέβ (Η Άφιξη), ο Μελ Γκίμπσον (Αντιρρησίας Συνείδησης), ο Κένεθ Λόνεργκαν (Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα) και ο Μπάρι Τζένκινς (Moonlight).

Στο στόχαστρο ο Τραμπ

Ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ έκανε πολλά χιουμοριστικά αλλά καυστικά σχόλια για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ: «αυτό το πρόγραμμα το παρακολουθούν απευθείας εκατομμύρια άνθρωποι, Αμερικανοί και πολίτες 225 και πλέον χωρών σε όλο τον κόσμο, που τώρα μας μισούν».

Ο Κίμελ συνέχισε τις αιχμές προς τον Τραμπ παρουσιάζοντας τη Μέριλ Στριπ: «από την πολύ μέτρια πρώιμη δουλειά της στον Ελαφοκυνηγό και το Πέρα από την Αφρική ως τις διόλου εντυπωσιακές ερμηνείες της στο Κράμερ εναντίον Κράμερ και την Εκλογή της Σόφι, η Μέριλ Στριπ κατάφερε με τα τηλεφωνήματα να εξασφαλίσει ρόλους σε πάνω από πενήντα ταινίες στην πορεία της ατυχούς της καριέρας». Πρόσθεσε ότι η ηθοποιός είναι υποψήφια για Όσκαρ για 20ή φορά στην καριέρα της, πριν της ζητήσει να σηκωθεί όρθια για να υποκλιθεί στις οργισμένες επευφημίες όλης της αίθουσας, απευθύνοντάς της την προσφώνηση «η εντελώς υπερτιμημένη Μέριλ Στριπ»—άλλη μια νύξη στον Τραμπ.

Ο Κίμελ συνέχισε τις αιχμές για τον Τραμπ, αναφερόμενος στην Ιζαμπέλ Ιπέρ, υποψήφια για βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την ταινία Εκείνη: «Δεν έχουμε δει την ταινία σας», είπε, καθώς η γλώσσα της είναι τα γαλλικά, αλλά «σας λατρεύουμε και είμαστε χαρούμενοι που η υπηρεσία εθνικής ασφαλείας σας άφησε να μπείτε στη χώρα».

Αναλυτικά τα βραβεία:

Καλύτερης ταινίας
Moonlight σε σκηνοθεσία του Μπάρι Τζένκινς

Πρώτου ανδρικού ρόλου
Κέισι Άφλεκ για την ερμηνεία του στην ταινία Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea), του Κένεθ Λόνεργκαν

Πρώτου γυναικείου ρόλου
Έμμα Στόουν για την ερμηνεία της στην ταινία La La Land του Ντέιμιεν Σαζέλ

Σκηνοθεσίας
Ντέιμιεν Σαζέλ για την ταινία La La Land

Δεύτερου ανδρικού ρόλου
Μαχέρσαλα Αλί για την ερμηνεία του στην ταινία Moonlight

Δεύτερου γυναικείου ρόλου
Βαϊόλα Ντέιβις για την ερμηνεία της στην ταινία Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον

Πρωτότυπου σεναρίου
Κένεθ Λόνεργκαν, για την ταινία Μια πόλη δίπλα στη Θάλασσα (Manchester by the Sea)

Διασκευασμένου σεναρίου
Μπάρι Τζένκινς και Τάρελ Άλβιν Μακράνι για την ταινία Moonlight

Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων
Ζωούπολη (Zootopia) των Ριτς Μουρ και Μπάιρον Χάουαρντ

Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
Ο εμποράκος (Ιράν)

Καλύτερου ντοκιμαντέρ
O.J.: Made in America

Καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού
«City of Stars» (La La Land) με μουσική του Τζάστιν Χόρβιτς και στίχους των Μπέντζι Πάσεκ και Τζάστιν Πολ

Το άρθρο H γκάφα! Ανακοίνωσαν καλύτερη ταινία το «La La Land αντί για το «Moonlight» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα