FAZ: Συνωστισμός τουριστών στην Ελλάδα- Καθίζηση για την Τουρκία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άρθρο για τις εξελίξεις στο πεδίο των τουριστικών κρατήσεων στη Γερμανία δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Οι διακοπές στην Τουρκία έχουν ολοένα και λιγότερη ζήτηση, στην Ελλάδα επίκειται συνωστισμός τουριστών», γράφει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, επικαλούμενη νέα στοιχεία της GfK, της μεγαλύτερης εταιρείας

έρευνας αγοράς στη Γερμανία και μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας, στα τέλη Ιανουαρίου οι κρατήσεις γερμανών τουριστών για διακοπές στην Τουρκία καταγράφουν δραματική μείωση της τάξης του 58% σε σχέση με πέρσι.

Αντιθέτως, σημειώνει η FAZ, «η Ελλάδα είναι η μεγάλη κερδισμένη, καθώς στο τέλος Ιανουαρίου η αύξηση του ποσοστού των κρατήσεων ανήλθε σε 67%. ‘Η Τουρκία υπέστη μεγάλες απώλειες και προσπεράστηκε τώρα από την Ελλάδα’, δήλωσε η ερευνήτρια της GfK Ντέρτε Νόρντμπεκ», επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους δημοφιλέστερους αεροπορικούς προορισμούς πίσω από τις Βαλεαρίδες Νήσους Μαγιόρκα, Μενόρκα και Ίμπιζα».

Η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν εξαρτάται από τον Τραμπ, αλλά…

Ο παράγοντας «Τραμπ» είναι καθοριστικός για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού δεν εξαρτάται από τις διαθέσεις της νέας αμερικανικής ηγεσίας, γράφει η Handelsblatt. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ, «οι Ευρωπαίοι δεν εξαρτώνται εντός του ΔΝΤ αναγκαστικά από τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης». Η συμμετοχή του ΔΝΤ «μπορεί να δρομολογηθεί και χωρίς τις ΗΠΑ, λένε κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτούς, για να αποφασιστεί η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα διάσωσης απαιτείται μόνο απλή πλειοψηφία. Αυτό επιβεβαιώνεται και εντός του ΔΝΤ», προσθέτει η Handelsblatt, για να τονίσει ωστόσο ότι «το να οργανώσουν πράγματι οι Ευρωπαίοι σε έκτακτη περίπτωση μια πλειοψηφία ενάντια στις αντιστάσεις των ΗΠΑ αμφισβητείται εντός του ΔΝΤ».

Πηγή: Deutsche Welle

Το άρθρο FAZ: Συνωστισμός τουριστών στην Ελλάδα- Καθίζηση για την Τουρκία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα