«Brain gain», ο νέος στόχος του Αλέξη Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«To brain drain να γίνει brain gain», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο τρίτο περιφερειακό συνέδριο, στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη πολιτική τους επιλογή να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των λίγων

και των ισχυρών, λέγοντάς μας πως η ανισότητα είναι στη φύση της ανθρώπινης κοινωνίας. Δεν ξέρω πού το έχουν βρει αυτό γραμμένο. Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι η αναδιανομή του πλούτου, η κοινωνική προστασία, η στήριξη των μικρών απέναντι στους μεγάλους, των ανίσχυρων απέναντι στους ισχυρούς αποτελούν κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο ποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επαγγέλλεται τον πρωτόγονο νεοφιλελευθερισμό ως αναπτυξιακή προοπτική».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε την ανάγκη σύνδεσης του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό και ότι δεν είναι δυνατόν ο τουριστικός κλάδος της χώρας να χρησιμοποιεί εισαγόμενα προϊόντα αγροτοδιατροφής, ενώ διαβεβαίωσε ότι στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, η βιομηχανία, η μεταποίηση και η αγροδιατροφή είναι τομείς προτεραιότητας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα επαναπροσδιορίζει την αναλογία εργαζόμενων – μαθητευόμενων και με την οποία επανεξετάζεται ο ορισμός του μισθού του μαθητευόμενου, στο 60% του κατώτατου που ισχύει στη χώρα, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση μελετά και την απαγόρευση της υπερωριακής απασχόλησης.

«Εμείς δεν είμαστε γενικά με την επιχειρηματικότητα, αλλά είμαστε με την επιχειρηματικότητα που σέβεται την εργασία και το φυσικό περιβάλλον. Δεν είμαστε με τους λογείς εκβιαστές, ούτε με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και εκμεταλλεύτηκαν την εργατική δύναμη» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «αυτούς τους χαρίζουμε στις κυβερνήσεις του χθες, τα συμφέροντα των οποίων εκπροσώπησαν».

Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης ότι η μελέτη που διασφαλίζει τον ενιαίο σχεδιασμό του έργου από το Καστέλι Κισσάμου ως την Σητεία, θα δημοπρατηθεί μέσα στον Οκτώβριο του 2017.

Για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου ανέφερε ότι έχει επιλεγεί η μορφή της εταιρίας που θα το αναλάβει, καθώς και τα ανταποδοτικά τέλη για την τοπική αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Υποδομών.

Το άρθρο «Brain gain», ο νέος στόχος του Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα