31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τον ΣΕΓΑΣ, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, για τη διεξαγωγή του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Από το 2011 η Περιφέρεια Αττικής, παρά την οικονομική κρίση

που διέρχεται η χώρα, συνεχίζει να ενισχύει στον υψηλότερο δυνατό βαθμό την προσπάθεια για την αναβάθμιση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην καθιέρωσή του ως το μεγαλύτερο ετήσιο αθλητικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας για τη χώρα μας.

Υποστηρίζοντας τον Κλασικό Μαραθώνιο ενισχύουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να έχει η χώρα μας, το οποίο περιλαμβάνει τους παρακάτω στόχους:

• την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,

• τη συνέργεια των δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης, των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων,

• ένα υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας

Αυτοί οι τρεις στόχοι, στη σημερινή εξαιρετικά ανταγωνιστική περίοδο που ζούμε, αποτελούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά το θεσμό του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, ενώ παράλληλα, το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής ενισχύεται από σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα με σκοπό την αναβάθμιση του Κλασικού Μαραθωνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα