Κατεβάστε χάρτες από το Google Maps στη συσκευή σας

Κι όμως, υπάρχει τρόπος για να κατεβάσετε χάρτες από το Google Maps στην Android συσκευή σας ώστε να τους χαζεύετε ακόμα κι όταν βρίσκεστε offline!

Η πρόσβαση στους χάρτες μιας συσκευής, ανεξαρτήτως υπηρεσίας, απαιτεί ως επί το πλείστον πρόσβαση στο διαδίκτυο, όχι προφανώς για τη χρήση του GPS αλλά για το κατέβασμα των ίδιων των χαρτών και κάθε λογής πληροφορίας που σχετίζεται μ’ αυτούς.

Το ξέρετε όμως πως στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να ξοδέψετε data για τους χάρτες σας, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σε ένα πλήρως offline mode και μάλιστα χωρίς την παραμικρή «παράκαμψη», τουλάχιστον στο Google Maps;

Θα χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή από μια συσκευή Android και να εστιάσετε στην περιοχή που θέλετε να κατεβάσετε. Σημειώστε ότι η εν λόγω λειτουργία υποστηρίζει επιφάνειες έως και 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα (7×7 χλμ. σαν να λέμε). Κάντε sign in και κατόπιν επιλέξτε από το μενού το Your places.

Πάνω-πάνω εμφανίζονται οι διευθύνσεις του σπιτιού, της δουλειάς ή άλλων σημαντικών σημείων που έχετε ορίσει. Εσείς θα πρέπει να scrollάρετε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή View all and manage. Πατήστε εκεί και κατόπιν, κάντε το ίδιο για το Download a new offline area.

Μόλις «ζουμάρετε» αρκετά ώστε να καλύψετε την έκταση που θέλετε (αν δεν γίνεται με τη μία, επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται), πατήστε Download και το «κατέβασμα» θα ξεκινήσει. Η εφαρμογή θα σας ενημερώσει πότε οι χάρτες θα είναι έτοιμοι για offline χρήση: να ξέρετε ότι θα είναι διαθέσιμοι για 30 ημέρες, μετά το πέρας των οποίων, θα πρέπει να πάτε στα Offline places της εφαρμογής Google Maps, ώστε να τους κατεβάσετε εκ νέου.

Με τους offline χάρτες του Google Maps (ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής, αν προτιμάτε) στη συσκευή, θα έχετε ένα επαρκέστατο υποκατάστατο του απλού χάρτη ή ενός GPS. Δεν θα είναι σε θέση να σας δείξουν τα «μυστικά» ενός μέρους ή την κίνηση στους δρόμους, ωστόσο είναι η τέλεια λύση για τις περιπτώσεις που δεν μπορείτε να ξοδέψετε δεδομένα όπως ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή το πάντα δύσκολο τέλος του μήνα, τότε που τα GB του προγράμματός σας θα έχουν σωθεί!

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AllAboutAndroid