Καλώντας ταξί online: Αυτές είναι οι top υπηρεσίες στο Google Play!

Ποιος ο λόγος να ψάχνετε για ταξί στην τούρλα του Σαββάτου όταν μπορείτε να το κάνετε άνετα, εύκολα, φθηνά και με στυλ χρησιμοποιώντας ένα app στο κινητό σας;

Ένας από τους χώρους που έχει αλλάξει η Τεχνολογία είναι και η αγορά των ταξί. Θυμηθείτε τις επιλογές σας παλαιότερα: αν δεν ψάχνατε στην άκρη του πεζοδρομίου για ελεύθερο ταξί ή διπλοκούρσα

(ελληνική πατέντα), μπορούσατε να πάρετε κατ’ ευθείαν από κάποια πιάτσα ή να καλέσετε μια υπηρεσία ραδιοταξί.

Αυτά… κάποτε. Διότι πλέον, τη σήμερον ημέρα, τα πάντα έχουν εκσυγχρονιστεί προς όφελος πάντα του καταναλωτή ο οποίος είναι σε θέση να απολαύσει ανώτερη ποιότητα υπηρεσιών με λιγότερη προσπάθεια και κανένα πρόσθετο κόστος.

Αναφερόμαστε φυσικά στις διάφορες πλατφόρμες μέσω των οποίων κανείς μπορεί να «παραγγείλει» το ταξί ή όχημα τέλος πάντων της αρεσκείας του ακριβώς στη διεύθυνση που βρίσκεται, την ώρα που επιθυμεί και έτσι, απολαμβάνοντας παροχές και υπηρεσίες που δύσκολα θα έβρισκε αλλού (οδηγοί επιπέδου που σέβονται τον πελάτη, συνεννόηση σε ξένη γλώσσα, δίκτυο Wi-Fi κ.α.) να φτάσει στον προορισμό του απόλυτα ικανοποιημένος.

Ποιες είναι όμως οι εφαρμογές του Google Play που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να επιτύχει κάτι τέτοιο; Πάμε να τους ρίξουμε μια ματιά.

Taxibeat

Έχοντας συμπληρώσει πριν λίγες μέρες 4 χρόνια ζωής, το Taxibeat είναι μία από τις πλέον καινοτόμες πλατφόρμες εύρεσης ταξί στον κόσμο, κάτι που αποδεικνύει εξ’ άλλου και η εξάπλωσή του σε Ευρώπη, Κεντρική και Λατινική Αμερική. Η βάση του Taxibeat διαθέτει περί τους 3.500 εγγεγραμμένους οδηγούς. Ο χρήστης, δημιουργεί τον λογαριασμό του και κατόπιν μπορεί είτε να καλέσει άμεσα τον πλησιέστερο οδηγό, είτε να επιλέξει εκείνον που επιθυμεί για τη διαδρομή του. Η εφαρμογή εντοπίζει αυτόματα την τοποθεσία του και τον ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για τη θέση του οδηγού.

Υποστηρίζονται αποστολές δεμάτων, πληρωμές με μετρητά, PayPal αλλά και πιστωτική κάρτα ενώ συχνά-πυκνά οι χρήστες επωφελούνται από συμφέρουσες προσφορές (έκπτωση στην πρώτη διαδρομή, κουπόνια για άλλους ενώ τον Απρίλιο υπήρχε και έκπτωση 20% στη χρήση πιστωτικής). Μετά το πέρας της διαδρομής ο χρήστης μπορεί να αξιολογήσει τον οδηγό καθώς επίσης αν το επιθυμεί να τον προσθέσει και στη λίστα των αγαπημένων του ώστε να τον εντοπίσει ευκολότερα την επόμενη φορά.

Αποκτήστε την εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.androiddev.taxibeat

Taxiplon

H Taxiplon δραστηριοποιείται στη χώρα μας με τη σημερινή της μορφή εδώ και μία τριετία, διαθέτοντας ταξί, μίνι βαν και λιμουζίνες με έδρα την Αθήνα. Η φιλοσοφία είναι απλή: επιβάτης και οδηγός έρχονται πιο κοντά μέσα από μία κοινή πλατφόρμα. Ο χρήστης επιλέγει το ταξί της αρεσκείας του έχοντας πρόσβαση σε στοιχεία για το όχημα και τον οδηγό. Από εκεί και πέρα επιβιβάζεται στο όχημα που έχει ζητήσει να τον παραλάβει και απολαμβάνει τη διαδρομή του χωρίς περαιτέρω χρεώσεις.

Το Taxiplon διαθέτει και ένα εσωτερικό σύστημα κατάταξης βάσει πόντων (leaderboard), η θέση του εκάστοτε χρήστη στο οποίο εξαρτάται από τις διαδρομές του, στοιχείο ευπρόσδεκτο που αν μη τι άλλο προσδίδει μια ευχάριστη εσάς στην πλατφόρμα. Σημειώστε πως το Taxiplon «τρέχει» σε Ελλάδα, Κύπρο και Ελβετία ενώ ήταν και υποψήφιο στην κατηγορία «Καλύτερη Εφαρμογή Κινητής Τηλεφωνίας για Αυτοκίνηση/Μεταφορές» στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης το 2012.

Aποκτήστε την εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taxiplon.pass

Uber

Ο νεότερος παίκτης στις υπηρεσίες μετακίνησης στην ελληνική αγορά, το Uber ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν μερικούς μήνες. Αναγκάστηκε βέβαια, έπειτα από τον πόλεμο που δέχθηκε από τα συνδικάτα, να τροποποιήσει τα πλάνα της και –σε πρώτη φάση τουλάχιστον- να συνεργαστεί αποκλειστικά με οδηγούς ταξί (στο εξωτερικό μπορεί ο οποιοσδήποτε να θέσει εαυτόν και όχημα στις υπηρεσίες της).

Ακόμα κι έτσι πάντως, πρόκειται για μια πολύ εύκολη στη χρήση εφαρμογή (uberTAXI) που διατίθεται για κάθε Android. Οι πληρωμές γίνονται αποκλειστικά με πιστωτική μέσω αυτής με τους χρήστες να επιλέγουν ταξί βάσει χαρακτηριστικών και οδηγού και να ενημερώνονται real-time για το ακριβές σημείο του οχήματος που θα τους παραλάβει.

Μπορούν δε να μοιραστούν τον χάρτη της διαδρομής με φίλους και συγγενείς τους ώστε να σιγουρευτούν οι τελευταίοι ότι έφτασαν σώοι στον προορισμό τους. Το uberTAXI μεγαλώνει με τον καιρό, κάτι που συμβαίνει τόσο με τον στόλο του, όσο και με το πλήθος των υπηρεσιών που προσφέρει άλλωστε.

Αποκτήστε την εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubercab

Keywords
Τυχαία Θέματα