Η επίσημη ανακοίνωση της LG για το G Flex

Θέτοντας ένα νέο ορόσημο στην εξέλιξη των smartphone, η LG Electronics, ανακοίνωσε το LG G Flex, το κυρτό smartphone, που έρχεται σε αρμονία με το περίγραμμα του προσώπου. Πρόκειται για την πρώτη συσκευή στην αγορά των smatphone η οποία προσφέρει ανάλογο σχεδιασμό. Το G Flex, το πιο πρόσφατο smartphone της premium σειράς συσκευών ‘G’ της LG, ενσωματώνει τεχνολογίες από διαφορετικά business

units της LG, με τη μορφή οθόνης και μπαταρίας που μέχρι τώρα δεν έχουν αποκαλυφθεί. Επιπλέον, το LG G Flex, διαθέτει νέα χαρακτηριστικά εμπειρίας χρήσης (UX) τα οποία επωφελούνται από τον πρωτότυπο καμπυλωτό σχεδιασμό.

«Το LG G Flex αποτελεί μέχρι στιγμής το καλύτερο παράδειγμα για το πώς θα έπρεπε να είναι ένα curved smartphone» δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, πρόεδρος και CEO της LG Electronics Mobile Communications Company. «To LG G Flex, με το διακριτικό του σχεδιασμό, το καινοτόμο hardware και την πελατοκεντρική εμπειρίας χρήσης (UΧ), αποτελεί την πιο σημαντική εξέλιξη στο χώρο των smartphones από τότε που η λέξη smartphone έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού μας λεξιλογίου .»

Μορφή + Λειτουργία: Σχεδιασμός που αντιλαμβάνεται τις ανθρώπινες καμπύλες
Ο κάθετα καμπυλωτός σχεδιασμός του LG G Flex μειώνει την απόσταση μεταξύ του στόματος και του μικρόφωνου όταν η συσκευή τοποθετείται στο αυτί, με τον τρόπο που έκαναν οι παραδοσιακές τηλεφωνικές συσκευές. Το LG G Flex χρησιμοποιεί ένα τόξο καμπυλότητας που έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για το μέσο πρόσωπο, ώστε να προσφέρει βελτιωμένη φωνή και ποιότητα ήχου. Η καμπύλη αυξάνει την ένταση του ήχου κατά 3dB σε σχέση με ένα συμβατικό smartphone. Επιπλέον, η καμπύλη προσφέρει πιο σταθερό κράτημα και εφαρμόζει πιο άνετα στην πίσω τσέπη. Σε οριζόντια διάταξη, η οθόνη προσφέρει μια IMAX εμπειρία, με αποτέλεσμα να προσφέρει την πιο άνετη γωνία θέασης για να παρακολουθείτε βίντεο ή παίζετε παιχνίδια.

Το LG G Flex διαθέτει επίσης το Πίσω Πλήκτρο, που εφαρμόστηκε πρώτη φορά στο LG G2. Με μικρότερη πιθανότητα για απενεργοποίηση του τηλεφώνου από λάθος, λόγω της απουσίας των πλαϊνών πλήκτρων, διατηρεί την ευκολία της χρήσης του δείκτη και με τις ρυθμίσεις της ένταση του ήχου κατά τη συνομιλία.

Καινοτομία μέσω της συνεργασίας
Η ανάπτυξη του LG G Flex ήταν δυνατή μόνο μέσα από την επιτυχημένη συνεργασία με τις εταιρείες LG Display και LG Chem. Η 6-ιντσών οθόνη που εμφανίζεται στο G Flex είναι η μεγαλύτερη πλαστική OLED (POLED) οθόνη στον κόσμο που παράγεται μαζικά ειδικά για smartphones. Η εξαιρετικά λεπτή, ελαφιά και εύκαμπτη POLED οθόνη καθώς και το καμπυλωτό OLED πάνελ είναι χτισμένα σε πλαστικά υποστρώματα αντί για γυάλινα, δίνοντας στο LG G Flex το μοναδικό του σχήμα και την αντοχή του. Η POLED οθόνη είναι φωτεινή και πιο ακριβής, χάρη στην εφαρμογή της Real RGB, η οποία περιέχει και τα τρία υπο-pixels – κόκκινο, πράσινο και μπλε – σε ένα pixel.

Η LG Chem ανέπτυξε την πρώτη τεχνολογία καμπυλωτής μπαταρίας στον κόσμο, έτσι ώστε να εφαρμόζεται ειδικά στο LG G Flex. Η καμπυλωτή μπαταρία του G Flex έχει σχεδιαστεί με την τεχνολογία της LG Chem, Stack & Folding, προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα και καλύτερες επιδόσεις. Παρά τη λεπτή της μορφής, η μπαταρία του LG G Flex έχει χωρητικότητα 3.500 mAh, αρκετή ενέργεια για παραπάνω από μια πλήρη ημέρα χρήσης.

Με επίκεντρο τους χρήστες τεχνολογίας
Μεταξύ των διαφόρων νέων τεχνολογιών, το LG G Flex είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει την επίστρωση «Self Healing» στο πίσω μέρος. Η ελαστική επίστρωση προστατεύει από την καθημερινή φθορά, τις πιθανές γρατσουνιές και τα κοψίματα που μπορεί να προκύψουν στα smartphones χωρίς θήκη, κάνοντας το G Flex να μοιάζει καινούργιο για ακόμα περισσότερο καιρό.

Οι χρήστες του LG G Flex θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσική από μία ευρεία επιλογή μορφών όπως MP3, ποιότητα CD ή 24 bit/192kHz Hi-Fi. Τα χαρακτηριστικά εμπειρίας χρήσης, όπως το KnockON, το Guest Mode και το Plug & Pop, τα οποία έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές από την πρώτη παρουσίαση του LG G2, θα βρίσκονται και στο LG G Flex. Ωστόσο, το LG G Flex περιλαμβάνει επίσης μια νέα σειρά από UX χαρακτηριστικά:
- Το QTheater δίνει στους χρήστες γρήγορη πρόσβαση σε φωτογραφίες, βίντεο και YouTube απευθείας μετά το ξεκλείδωμα της οθόνης. Αγγίζοντας την οθόνη και σύροντας προς τα έξω κατά μήκος της επιφάνειας με τα δύο δάχτυλα, οι εφαρμογές εμφανίζονται σε μορφή κουρτινών θεάτρου.
- Το Dual Window χωρίζει τη μεγάλη 6-ιντσών οθόνη σε δύο ξεχωριστά παράθυρα για πιο αποτελεσματικό multitasking.
- Το Swing Lockscreen αλλάζει την εικόνα της οθόνης κλειδώματος ανάλογα με τον τρόπο που ο χρήστης κρατάει το G Flex.
- Με το Face Detection Indicator, το LED του Πίσω Πλήκτρου γίνεται πράσινο επιβεβαιώνοντας την ιδιότητά της ανίχνευσης προσώπου και της εστίασης.
- Με το Camera Timer το LED του Πίσω Πλήκτρου αναβοσβήνει έτσι ώστε να δείξει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη λήψη φωτογραφίας έχει ξεκινήσει.
- Με το Urgent Call Alert το LED του Πίσω Πλήκτρου αναβοσβήνει σε κόκκινο χρώμα, όταν αρκετές διαδοχικές κλήσεις από το ίδιο πρόσωπο έχουν μείνει αναπάντητες.

Βασικά Χαρακτηριστικά (Κορεάτικη Έκδοση):
Chipset: 2.26 GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800 (MSM 8974)
GPU: Adreno 330, 450MHz
Οθόνη: 6-inch HD (1280 x 720), Curved P-OLED (Real RGB)
Μνήμη: 2GB LP DDR3 RAM / 32GB eMMc
Camera: Rear 13.0MP / Front 2.1MP
Μπαταρία: 3,500mAh (embedded)
Λειτουργικό Σύστημα: Android Jelly Bean 4.2.2
Μέγεθος: 160.5 x 81.6 x 7.9 – 8.7mm
Βάρος: 177g
Δίκτυο: LTE-A / LTE / HSPA+ / GSM
Συνδεσιμότητα: BT 4.0 / USB 3.0 compatible / WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) / NFC
Χρώμα: Titan Silver
Άλλα: TDMB / Hi-Fi 24bit, 192kHz Playback

Keywords
Τυχαία Θέματα