Sony: Το νέο Xperia XZ Premium για βίντεο εξαιρετικά αργής κίνησης

Η Sony Mobile ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Xperia XZ Premium, ενός smartphone που διαθέτει προηγμένη κάμερα, όμορφη οθόνη 4K με δυνατότητα απεικόνισης τεχνολογίας HDR (Υψηλό Δυναμικό Εύρος), γρήγορες ταχύτητες μεταφόρτωσης και καμπυλωτό σχεδιασμό.

Το Xperia XZ Premium ενσωματώνει τεχνογνωσία απεικόνισης

που διαθέτουν οι κάμερες ‘α’ και Cyber-shot της Sony, δημιουργώντας, έτσι, το νέο σύστημα κάμερας Motion Eye™, για να απαθανατίζει ο χρήστης στιγμές από τη ζωή του. Είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει αισθητήρα Exmor™RS αποθηκευμένο στη μνήμη, με τεχνολογίες που υπήρχαν μόνο σε ψηφιακές κάμερες ανώτερης ποιότητας, προσφέροντας 5 φορές γρηγορότερη σάρωση εικόνας και μεταφορά δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά βίντεο από τις καθημερινές σας στιγμές καταγράφοντάς τες σε 960 καρέ το δευτερόλεπτο, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα αναπαραγωγής του βίντεο σε εξαιρετικά αργή κίνηση.

Μάλιστα, αυτή η εξαιρετικά αργή κίνηση της συγκεκριμένης συσκευής είναι τέσσερις φορές πιο αργή από την ταχύτητα οποιουδήποτε άλλου smartphoneiv. Συνεπώς, θα κρατάτε στην παλάμη σας τη συσκευή που θα δείχνει περισσότερες λεπτομέρειες σε ένα βίντεο από ποτέ άλλοτε. Επίσης, η λειτουργία Predictive Capture βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά και αρχίζει αυτόματα να αποθηκεύει εικόνες όταν ανιχνεύσει κίνηση, ακόμα και πριν πατήσετε το πλήκτρο λήψης φωτογραφιών, έτσι ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε ένα στιγμιότυπο, που μπορεί να μην προλάβατε να εντοπίσετε με το βλέμμα σας, από μια επιλογή τεσσάρων φωτογραφιών που τραβήχτηκαν ένα δευτερόλεπτο πριν πατήσετε το πλήκτρο. Επιπλέον, ο νέος αισθητήρας υψηλής ευκρίνειας 19 MP διαθέτει 19% μεγαλύτερα πίξελ, για να αιχμαλωτίζεται περισσότερο φως και να παρέχει φωτογραφίες με άριστη απεικόνιση των λεπτομερειών, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και οπίσθιου φωτισμού. Επιπρόσθετες βελτιώσεις έχουν γίνει και εντός της λειτουργίας Motion Eye™ σχετικά με τον επεξεργαστή Bionz™ του κινητού, προσφέροντάς σας, έτσι, μεγαλύτερη ευκρίνεια σε κινούμενα αντικείμενα για να ενεργοποιεί τη λειτουργία Predictive Capture. Επίσης, η καθαρότητα, οι λεπτομέρειες και οι υφές βελτιώνονται επιπλέον παρέχοντας άριστη ποιότητα εικόνας χάρη στον επανασχεδιασμένο φακό G με υψηλή οπτική ευκρίνεια.

Το Xperia XZ Premium, διαθέτει δυνατότητα απεικόνισης HDR 4K (Υψηλό Δυναμικό Εύρος, 2160 x 3840) 5,5 ιντσών. Αποτελεί μια πραγματικά μοναδική εμπειρία Sony, αφού χρησιμοποιείται η τεχνολογία των τηλεοράσεων BRAVIA της Sony, για να απολαύσετε μια εμπειρία εμβύθισης σε οθόνη 4K HDR στην παλάμη του χεριού σας, απελευθερώνοντας σας από τους περιορισμούς του καναπέ σας. Εκθαμβωτική φωτεινότητα, χρώματα, ευκρίνεια και αντίθεση προσφέρονται για τη δημιουργία τέτοιων επιπέδων ρεαλισμού που να νιώθετε ότι σχεδόν λαμβάνετε μέρος σε κάποια σκηνή. Στην ποιότητα της καθαρής και ζωντανής προβολής προστίθενται οι τεχνολογίες κατασκευής της ίδιας της Sony TRILUMINOS™ Display για κινητά, η X-Reality για κινητά και η Dynamic Contrast Enhancer (Δυναμική βελτίωση της αντίθεσης).

Μάλιστα, μπορείτε να απολαύσετε μία επιλογή από περιεχόμενο 4K HDR από το Amazon Prime Video στο Xperia XZ Premium. Κατεβάστε επιλογές από σειρές Amazon Originals για να τις βλέπετε όπου και όποτε θέλετε, με εξαιρετικά ζωντανά χρώματα και ευκρίνεια που κόβει την ανάσα.

Το Xperia XZ Premium τροφοδοτείται από τον κορυφαίας τεχνολογίας επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon™ 835, καθιστώντας το ένα από τα πρώτα smartphone με μόντεμ Gigabit Class LTE (έως και 1 Gbps)v. Η δυνατότητα αυτή οφείλεται στο ενσωματωμένο μόντεμ Snapdragon X16 LTE, το οποίο καταφέρνει να αλλάξει τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις κινητές τους συσκευές προσφέροντας ταχύτητες οπτικών ινών καθ’ οδόν. Επίσης, η πλατφόρμα Snapdragon 835 διαθέτει εξαιρετικά γραφικά, ανώτερες επιδόσεις και βελτιωμένη αποτελεσματικότητα της μπαταρίας. Επιπρόσθετα, οι μεταφορές αρχείων υπερτροφοδοτούνται χάρη στη σύνδεση με θύρα USB 3.1 που είναι 10 φορές γρηγορότερη από τη σύνδεση USB 2.0, με ταχύτητα μεταφοράς έως και 5 Gbps. Τέλος, με την υποδοχή USB Type-C™, η σύνδεση με την τροφοδοσία γίνεται εύκολη, μιας που το βύσμα είναι πάντα έτοιμο να συνδεθεί από τη σωστή πλευρά.

Το Xperia XZ Premium έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι όμορφο μέσα και έξω. Στο εξωτερικό του, το γυάλινο, καμπυλωτό σχήμα της επιφάνειας του πίσω μέρους αποκαλύπτει ένα πολυτελές εφέ αντανάκλασης. Κάθε πλευρά του XZ Premium είναι μοναδική, από τις γραμμές που μοιάζουν να μην έχουν όρια και το πλήκτρο ενεργοποίησης που λειτουργεί με σχεδόν ενστικτώδη λειτουργία δακτυλικού αποτυπώματος μέσω αισθητήραv έως τη νέα ζωντανή ταπετσαρία που δημιουργεί κίνηση στις φίνες καμπύλες, καθώς αγγίζετε τη συσκευή με τα δάχτυλά σας, και μέχρι τα χρώματα που βλέπετε στην οθόνη, τα οποία ταιριάζουν με τα όμορφα χρώματα στο εξωτερικό του.

Η βροχή δεν θα σας προβληματίζει πλέον, όταν θα είστε απασχολημένοι και εν κινήσει με το Xperia XZ Premium. Είναι ανθεκτικό στη βροχήvi και τη σκόνη και η συσκευή προστατεύεται από την επίστρωση Corning Gorilla Glass 5 στο μπροστινό και πίσω μέρος του τηλεφώνου, πηγαίνοντας την ομορφιά και την αντοχή σε άλλα επίπεδα.

Σε άλλα επίπεδα, όμως, έχει φτάσει και η νοημοσύνη του Xperia XZ, αφού μαθαίνει πώς χρησιμοποιείτε το κινητό σας, προσαρμόζεται στη χρήση αυτή και προβαίνει σε προτάσεις, για να σας προσφέρει την πιο έξυπνη και εξατομικευμένη εμπειρία που έχετε βιώσει έως σήμερα. Η διάρκεια της μπαταρίας μεγιστοποιείται με τη λειτουργία της «Έξυπνης αντοχής» (Smart Stamina), που χρησιμοποιεί η μηχανή εκμάθησης Xperia για να υπολογιστεί με ακρίβεια η διάρκεια της μπαταρίας που έχετε στη διάθεσή σας βάσει της συνήθους χρήσης. Μάλιστα, σας προειδοποιεί εάν υπολογιστεί ότι η μπαταρία σας πρόκειται να αδειάσει από ενέργεια αργότερα μέσα στην ημέρα και σας υπενθυμίζει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία της Αντοχής. Οι λειτουργίες Φροντίδα της μπαταρίας (Battery Care)vii και προσαρμοζόμενη φόρτιση Qnovo (Qnovo Adaptive Charging) υποστηρίζονται από το κινητό σας για να προστατευθεί και να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση η μπαταρία σας έως και δύο φορές περισσότερο.

Οι λειτουργίες Xperia Tips και Xperia Actions σας προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές για τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιείτε και σας προτείνουν τη μεταφόρτωση χαρτών βάσει της τοποθεσίας σας, με σκοπό να γίνει η καθημερινότητά σας λίγο ευκολότερη.

Η εμπειρία Sony συνεχίζεται μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρονται ως προς τον ήχο και τα παιχνίδια. Η αναπαραγωγή με ήχο υψηλής ανάλυσης σας επιτρέπει να ακούτε την παραμικρή λεπτομέρεια και μικροδιαφορά σε ένα κομμάτι, σαν να βρισκόσασταν μαζί με τον καλλιτέχνη κατά την ηχογράφηση. Η τεχνολογία που δημιούργησε η ίδια η Sony, η DSEE HX™, αναβαθμίζει, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κομμάτια ή τα MP3 με μετάδοση συνεχούς ροής σε ποιότητα που να πλησιάζει σχεδόν αυτή της υψηλής ανάλυσης και αν συνδεθείτε με ασύρματα ηχεία ή ακουστικά, η τεχνολογία LDAC θα διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί ούτε ελάχιστα η ποιότητα του ήχου, μεταφέροντας τρεις φορές περισσότερα ηχητικά δεδομένα απ’ ότι μέσω ενός συνηθισμένου Bluetooth. Επίσης, όντας συμβατό με την κονσόλα PlayStation®4 που έχετε στην κατοχή σας, μπορείτε να παίξετε τα τελευταία κορυφαία παιχνίδια στο δικό σας Xperia XZ Premium. Οι προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας και η ταχεία πρόσβαση στη μνήμη διασφαλίζουν ένα παιχνίδι χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, ενώ η οθόνη 4Κ και τα δυνατά στερεοφωνικά ηχεία θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι είστε ένας από τους ήρωες του παιχνιδιού.

Το Xperia XZ Premium θα είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο σε ανοιχτό μεταλλικό γκρι (Luminous Chrome) και μαύρο (Deepsea black) χρώμα από τα τέλη της άνοιξης του 2017. Θα διατίθεται, επίσης, και μια ευρεία γκάμα σχετικών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ταχέος φορτιστή UCH12Wviii, ο οποίος θα προσφέρει αρκετές ώρες διάρκειας της μπαταρίας, έχοντας φορτίσει τη συσκευή σας για λίγα μόλις λεπτά και το Bluetooth Headset με Speaker SBH56 που επιτρέπει την ομιλία hands-free μέσα από το μεγάφωνο και διαθέτει και απομακρυσμένο κλείστρο κάμερας.

Keywords
Τυχαία Θέματα