Locker

Το Locker είναι μια εφαρμογή που διαγράφει τα αρχεία μιας φορητής συσκευής μετά από περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες ξεκλειδώματος (με κωδικό), από αυτές που που έχει ορίσει ο χρήστης.

Πως λειτουργεί; Kατεβάζετε την εφαρμογή και κάνετε τα εξής δύο πολύ απλά πράγματα: βάζετε ένα pin (έναν κωδικό) με τον οποίον θα ξεκλειδώνει το τηλέφωνό σας, και καθορίζετε τον αριθμό των επιτρεπόμενων προσπαθειών για να ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας.

Έτσι, ανά πάσα στιγμή ο αριθμός των προσπαθειών υπερβεί τον αριθμό αυτό (που εσείς

ορίσατε), το τηλέφωνο θα
επανέλθει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις διαγράφοντας όλα σας τα αρχεία, προκειμένου να προστατέψει τις προσωπικά σας δεδομένα διασφαλίζοντας πως, ό,τι πληροφορίες υπάρχουν.

Όταν το Locker είναι ενεργοποιημένο (γιατί μπορείτε να το ενεργοποιείτε και να το απενεργοποιείτε ανά πάσα στιγμή) η συσκευή σας επανέρχεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και τα δεδομένα του χρήστη έχουν διαγραφεί καθώς έχει γίνει φορμάτ στην κατάτμηση των δεδομένων (στο /data partition δηλαδή). Θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η κρυπτογράφηση ώστε να μην μπορεί κάποιος να κάνει ανάκτηση με επαναφορά των ρυθμίσεων.

Το Locker ενεργοποιεί και ενισχύει την πολιτική ασφάλειας που θα ενεργοποιήσει ένα πλήρες σύστημα «καθαρίσματος» της συσκευής, όταν ο καθορισμένος αριθμός προσπαθειών ξεκλειδώματος θα έχει εξαντληθεί.

Στην οθόνη θα εμφανίζονται προειδοποιητικά μηνύματα για τον αριθμό των εναπομεινασών προσπαθειών:

Ο κώδικάς του και η περαιτέρω τεκμηρίωσή του είναι διαθέσιμα στο https://github.com/Zyg0te/Locker

Κατεβάστε την από εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.zygotelabs.locker

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AllAboutAndroid