Aδιάβροχο tablet εν όψει διακοπών; Αυτά είναι τα 4 top Androids!

Αγοράζοντας αδιάβροχο tablet εν όψει διακοπών: τι προσέχουμε, τι κοιτάμε και ποια μοντέλα θα βρούμε στην αγορά;

Τα tablets έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας και δεν λένε να βγουν απ’ αυτές, πόσω μάλλον τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά και εσείς ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας –αν δεν έχετε φύγει ήδη. Αλήθεια, μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο gadgetάκι για την παραλία κάτω απ’ την ομπρέλα ή για ‘κείνα τα μεσημέρια που σκάει ο τζίτζικας και η ώρα μοιάζει να μην περνά

με τίποτα;

Ω ναι, το tablet είναι εύκολα η Νο 1 συσκευή που θα πάρετε μαζί στις διακοπές γιατί πολύ απλά τα κάνει όλα και συμφέρει: παιχνιδάκια, ενημέρωση, μηνύματα, όλα σε μικρές δόσεις γιατί είστε και σε διακοπές.

Αμαρτία δεν είναι λοιπόν αυτή την περίοδο της ξενοιασιάς, της χαλαρότητας και της ραστώνης, εσείς να έχετε μονίμως το άγχος μην τυχόν και πέσει νερό ή άμμος στη συσκευή σας; Μην αγχώνεστε διότι λύση υπάρχει, ιδίως αν σχεδιάζατε να κάνετε μια μικρή αναβάθμιση στον εξοπλισμό σας.

Στην αγορά θα βρείτε tablets αδιάβροχα (waterproof ή water resistant), έτοιμα να «συγχωρέσουν» τις όποιες απροσεξίες σας, συνεχίζοντας να λειτουργούν κανονικά, ακόμα κι αν έρθουν σε επαφή με το υγρό στοιχείο.

IP γλωσσάρι

Πριν περάσουμε στα μοντέλα που σας έχουμε επιλέξει, πάμε να δούμε εν τάχει τι είναι αυτό το IP55 (ή όποιος άλλος συνδυασμός αριθμών προκύπτει) που βλέπουμε σε τέτοιου τύπου tablets. Πρόκειται για τον κώδικα IP (International Protection Marking), με το πρώτο νούμερο να αφορά την προστασία από στερεά αντικείμενα (όσο πιο μικρό το νούμερο, τόσο πιο μεγάλες οι διαστάσεις προστασίας) ενώ το δεύτερο από υγρά (όσο μεγαλύτερο το νούμερο, τόσο μεγαλύτερη η προστασία).

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Πρόκειται για ένα από τα πλέον «φρέσκα» μοντέλα tablet της Sony και παράλληλα ένα από τα πιο μικροκαμωμένα στις 8,1”: με βάρος 270 γραμ. και προφίλ 6,4 χιλ. είναι λογικό η παρουσία του να περάσει απαρατήρητη, ακόμα και σε μια μικρή και ελαφριά τσάντα διακοπών. Είναι κατασκευασμένο βάσει προτύπων IP65/IP68, οπότε θα συνεχίσει να δουλεύει ακόμα και 1,5 μέτρο κάτω απ’ το νερό ή σε περιβάλλοντα γεμάτα σκόνη. Υποστηρίζει 4G δίκτυα για σούπερ ταχύτητες σερφαρίσματος ενώ θα σας προσφέρει απίστευτες multimedia συγκινήσεις χάρη στην Triluminos οθόνη και τον Hi-Res ήχο του.

Θα το πάρετε γιατί: είναι πανάλαφρο, λεπτό, με κορυφαία οθόνη και δυνατή μπαταρία.
Ανθεκτικότητα: IP65/IP68 (αδιάβροχο & ανθεκτικό στη σκόνη)

Ενδ. τιμή: 349€ (16 GB, Wi-Fi) / 500€ (16 GB, 4G)

Sony Xperia Z Tablet

Ο πρώτος… διδάξας! Το Xperia Z μπορεί να κυκλοφόρησε από τη Sony στις αρχές του 2013, ωστόσο αποτελεί ακόμα και σήμερα μια αξιόλογη και ιδιαίτερα δυνατή συσκευή. Στις 10,1” για να χαζεύετε ταινίες, σειρές, βίντεο ή εν πάση περιπτώσει να κάνετε τη δουλειά σας σε μία Full HD οθόνη με τη Bravia Engine 2, αποδίδει κορυφαίο ήχο, διαθέτοντας παράλληλα σούπερ κάμερα στα 8,1 MP. Είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, όντας σε θέση να λειτουργήσει κανονικά ακόμα και μετά από παραμονή 30 λεπτών σε νερό και βάθος μέχρι και 1 μέτρο!
Θα το πάρετε γιατί: έχει Full HD Bravia οθόνη και ποιοτική κάμερα.
Ανθεκτικότητα: IP55/IP57 (αδιάβροχο & ανθεκτικό στη σκόνη)

Ενδ. τιμή: 442€ (16 GB, Wi-Fi) / 349€ (16 GB, 4G)

Samsung Galaxy Tab Active

Όντας το πρώτο tablet της Samsung που είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, το Galaxy Tab Active απευθύνεται στο… hardcore κοινό. Βλέπετε, συν τοις άλλοις, χάρη στην εξωτερική του επένδυση αντέχει σε πτώσεις από μέχρι και 1,2 μέτρα ενώ χάρη στη στιβαρή κατασκευή του θα «συγχωρέσει» τυχόν απροσεξίες σας. Κατά τα άλλα υποστηρίζει 4G δίκτυα, έρχεται με δική του γραφίδα, έχει οθόνη 8” και ανάλυσης 1280×800, είναι εφοδιασμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή ενώ διαθέτει και ιδιαίτερα δυνατή μπαταρία που του χαρίζει ικανοποιητικότατη αυτονομία.
Θα το πάρετε γιατί: είστε εξαιρετικά ατζαμήδες και θέλετε ένα tablet που θα αντέξει στα χέρια σας.
Ανθεκτικότητα: IP67 (αδιάβροχο & ανθεκτικό στη σκόνη)

Ενδ. τιμή: 355€ (16 GB, Wi-Fi) / 399€ (16 GB, 4G)

Sony Xperia Z2 Tablet

O φυσικός διάδοχος του Xperia Z, το Z2 «παίζει» και αυτό στις 10,1”, ενσωματώνοντας τις καλύτερες τεχνολογίες εικόνας και ήχου της Sony. Ο σχεδιασμός του είναι υπέροχος και η ποιότητα στη συναρμολόγησή του αξεπέραστη. Κάπως έτσι λοιπόν παίρνει με την αξία του την αξιολόγηση IP55/IP58 ενώ επιπλέον το γυαλί που καλύπτει την Triluminos οθόνη του, είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές χαρίζοντας ακόμα ένα στρώμα προστασίας. Μέσα του κρύβει τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2,3 GHz και 3 GB RAM ενώ είναι συμβατό και με 4G δίκτυα ώστε να είστε μονίμως online.
Θα το πάρετε γιατί: έχει σούπερ Full HD οθόνη, ισχυρό επεξεργαστή και άπλετη RAM.
Ανθεκτικότητα: IP55/IP58 (αδιάβροχο & ανθεκτικό στη σκόνη)

Ενδ. τιμή: 384€ (16 GB, Wi-Fi) / 629€ (16 GB, Wi-Fi)

Εναλλακτικά…

Αν τώρα διαθέτετε ήδη κάποιο tablet το οποίο όμως αφ’ ενός δεν είναι αδιάβροχο και αφ’ ετέρου δεν προτίθεστε να αντικαταστήσετε άμεσα, μπορείτε απλά να κοιτάξετε για μία τέτοια θήκη. Με περίπου 15-20€ θα αποκτήσετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το tablet σας στο νερό, έχοντας παράλληλα το κεφάλι σας ήσυχο πως ό,τι κι αν πέσει πάνω του, δε θα επηρεάσει στο ελάχιστο τη λειτουργία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα