Adblock Browser: Ο browser που δεν «πάει» μια τις διαφημίσεις

Σε πολλές περιπτώσεις, το «σερφάρισμα» από τον δρόμο μπορεί να είναι οδυνηρό. O Adblock Browser είναι ο browser που φιλοδοξεί να εξελιχθεί στη Νο.1 επιλογή σας σε smartphones και tablets. Ο λόγος; Δεν «πάει» μία τις διαφημίσεις!

Βλέπετε, οι δημιουργοί ορισμένων sites δεν έχουν σκεφτεί

ούτε στο ελάχιστο εκείνους που πλοηγούνται στο διαδίκτυο από κάποια φορητή συσκευή χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του προγράμματός τους.

Τέτοιες ιστοσελίδες που δεν γνωρίζουν ούτε κατά διάνοια τι πάει να πει “mobile friendly” ευθύνονται για τη μεγάλη κατανάλωση δεδομένων με αποτέλεσμα την εξάντλησή τους πολύ πριν ολοκληρωθεί ο μήνας του συμβολαίου μας.

Σημαντικό μερίδιο στην προαναφερθείσα κατανάλωση δεδομένων, των “data” όπως αλλιώς αποκαλούνται, έχουν και οι διαφημίσεις στις οποίες εκτιθέμεθα «σερφάροντας» στο ίντερνετ. Φυσικά εδώ δεν πρόκειται μόνο για τα δεδομένα αλλά και για τον χρόνο που χάνουν πολλοί προσπαθώντας να απαλλαγούν από ορισμένες ενοχλητικές εξ αυτών.

Έτσι λοιπόν, θέλοντας να κρατήσει το σερφάρισμα από τις mobile συσκευές σας «καθαρό», προέκυψε ο Adblock Browser. Τι είναι αυτός; Ό,τι υποδηλώνει το όνομά του: ένας browser που μπλοκάρει κάθε είδους διαφήμιση στις σελίδες που επισκέπτεστε!

Αποτελεί πρότζεκτ των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το Adblock Plus, το γνωστό extension για τον Chrome με τη διαφορά ότι εδώ μιλάμε για έναν ολόκληρο, ανεξάρτητο browser. Για την ώρα βέβαια δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση από τη Google, γι’ αυτό και δεν θα τον βρείτε στο Play Store, ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε να τον κατεβάσετε από εδώ.

Η βασική διαφορά του σε σχέση με τους υπόλοιπους browsers είναι η δυνατότητα αποκλεισμού των διαφημίσεων που προσφέρει –μπορείτε να την απενεργοποιήσετε αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει, γιατί να μη χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Το ad blocking πάντως όσο περνά ο καιρός κερδίζει διαρκώς πόντους, πονοκεφαλιάζοντας τους διαχειριστές ιστοσελίδων. Ο καιρός που θα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διαφήμιση μέσα από το περιεχόμενο είναι πιο κοντά από ποτέ…

Keywords
Τυχαία Θέματα