Ξε-πουλάνε την προσφυγική ιστορία της Αθήνας – 168 ακίνητα του Δημόσιου στο ΤΑΙΠΕΔ

Χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα λαμβάνει στην κυριότητά του το ΤΑΙΠΕΔ συνολικά 168 ακίνητα που ανήκαν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μεταξύ των ακινήτων που αναφέρονται σε κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο ΦΕΚ και τέθηκε σε άμεση ισχύ, είναι τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το Ολυμπιακό

Κέντρο Μαρκοπούλου, οι εγκαταστάσεις στον Σχοινιά, το Ξενία στον Πλαταμώνα αλλά και ένας μακροσκελής κατάλογος ακινήτων που κατείχε μέχρι σήμερα το ελληνικό δημόσιο στην περιοχή της Πλάκας.

Η απόφαση που υπογράφουν Γιάννης Στουρνάρας, Κωστής Χατζηδάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Γιάννης Μανιάτης Χαράλαμπος Αθανασίου και Ολγα Κεφαλογιάννη ενεργοποιήθηκε από την Παρασκευή, ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ των 168 ακινήτων περιλαμβάνονται:

Το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου έκτασης 92.807 τετραγωνικών μέτρωνΤο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου έκτασης 1.029.279 τετραγωνικών μέτρωνΤο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά έκτασης 2.001.997 τετραγωνικών μέτρωνΤα «προσφυγικά» στην λεωφόρο ΑλεξάνδραςΤο Ξενία Πλαταμώνα, κτήριο συνολικής επιφάνειας 7043 τετραγωνικών μέτρωνΑκίνητο επιφάνειας 660 τετραγωνικών μέτρων στον δήμο Μεσσήνης. Ακίνητα στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής και στο Ερεβαν της ΑρμενίαςΗ απόφαση περιλαμβάνει και πίνακα με πλήθος ακινήτων –συνολικά 168- τα οποία περιέρχονται άνευ ανταλλάγματος στο ΤΑΙΠΕΔ. Τουλάχιστον 11 από αυτά, βρίσκονται στην Πλάκα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα ακίνητα που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα