Βίρα τις άγκυρες! Ο Λιάγκας-καπετάνιος, δίνει συμβουλές για διακοπές σε ιστιοπλοϊκό

13:32 7/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Πρόσσω ολοταχώς για διακοπές! Ο Γιώργος Λιάγκας, μέσα από τη Real εξομολογείται την αγάπη του για τη θάλασσα. Μάλιστα, δεν διστάζει να δώσει τις δικές του συμβουλές για διακοπές εν πλώ.

Αναλυτικά τα λόγια του:

«Λοιπόν σήμερα θα σας μυήσω σ' έναν χώρο που αγαπώ. Και αυτή η αγάπη ήρθε μόνη της, χωρίς δηλαδή να έχω κάποιον να με σπρώξει εκεί. Μιλάω για την τύχη που έχουμε ως λαός να ζούμε σε μια χώρα περιτριγυρισμένη από θάλασσα, με τις μεγαλύτερες ακτογραμμές σε σχέση με το μέγεθός της, με μια μοναδικής ομορφιάς και εγγύτητας

Πολυνησία και μάλιστα σε θάλασσες φιλικές, χωρίς μουσώνες, γιγάντια κύματα ή θαλάσσια τέρατα. Θυμάμαι με τα χρήματα της πρώτης δουλειάς μου οι φίλοι με προέτρεπαν να πάρω ένα αξιοπρεπέστερο αυτοκίνητο, με τον μύθο ότι θα... ρίξω πιο όμορφη γυναίκα.

Εγώ πήγα στην Πάτρα, ναι εκεί βρήκα το πιο φθηνό, για να πάρω μεταχειρισμένο το πρώτο μου φουσκωτό. Θυμάμαι τη δυσάρεστη έκπληξη όταν χωρίς να γνωρίζω πώς πρέπει να χειριστώ το πριμ των μηχανών δεν κατάφερα ποτέ να κατεβάσω τη ριμάδα την πλώρη στην πρώτη βόλτα. Και τη μαγεία που ένιωσα όταν κάποιος εκεί στη μαρίνα μού εξήγησε και καταφέραμε να φύγουμε την επομένη με τον φίλο μου τον Στέφανο για Κυκλάδες. Τρελοί! Ακόμα πιο τρελοί όταν με το 5,5 μ. φουσκωτό περάσαμε Ισθμό, Κορινθιακό και βρεθήκαμε μέχρι τους Οθωνιούς στις πρώτες... σκαφάτες διακοπές.

Έχω γυρίσει σχεδόν όλα τα ελληνικά νησιά και ο τρόπος που τα 'χω γνωρίσει, από τη θάλασσα, είναι πολύ πιο γοητευτικός από όσα βλέπεις από μέσα προς τα έξω. Όλα είναι πιο όμορφα από τη μεριά της θάλασσας. Δεν σας συμβουλεύω να πάρετε βάρκα. Δεν είναι έξαλλου καιροί για τέτοια. Σας συμβουλεύω όμως, να δοκιμάσετε διακοπές με νοικιάρικο ιστιοπλοϊκό.

Καταρχήν τα χρήματα που θα χαλάσει μια παρέα 6-8 ατόμων είναι πολύ λιγότερα απ' ό,τι αν πάει σε ξενοδοχείο. Τα μέρη που θα γνωρίσετε σε 1-2 εβδομάδες πολύ περισσότερα. Η επαφή με το υγρό στοιχείο συνεχής. Αν αυτό δεν είναι διακοπές, τότε το είναι; Η πρωινή βουτιά πριν καν φας, κατευθείαν από το κρεβάτι, όταν έχεις πιάσει αρόδου σε κάποιο κολπίσκο, δε συγκρίνεται με τίποτα. Είναι η υπέρτατη καλοκαιρινή εμπειρία. Υπάρχουν βέβαια και αρνητικά, όπως αν χαλάσει η παρέα και δεν... πετάξεις τον άλλο από το σκάφος, μάλλον θα τερματίσουν άδοξα οι διακοπές.

Άσε που η συμβίωση σ' έναν σχετικά μικρό χώρο μεγεθύνει τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιοτροπίες. Πρέπει να δεχθείς ότι οι ανέσεις είναι πιο περιορισμένες σε σχέση με το πεντάστερο, άρα υπάρχει και μια σχετική «ταλαιπωρία». Και τέλος, εξαρτάσαι από τον Αίολο και τις διαθέσεις του - γι' αυτό θα πρότεινα Ιόνιο για μεγαλύτερη σιγουριά. Βίρα τις άγκυρες λοιπόν κι ελπίζω να μη σιχτιρίσετε για την περιπέτεια που σας προτρέπω να ζήσετε!»

Keywords
Τυχαία Θέματα