Vikings – Γιατί η σειρά του History Channel θα σε κάνει οπαδό των Σκανδιναβών

Ο Ράγκναρ ετοιμάζεται για πόλεμο. Θα σηκώσεις το τσεκούρι σου με το πλευρό των Βίκινγκς;

Η σειρά του History Channel που αγαπήθηκε, επιστρέφει και για δεύτερη σεζόν. Ποιο είναι όμως το συστατικό που την έκανε διάσημη;

Tο πραγματικά αξιέπαινο στην όλη υπόθεση του σήριαλ, είναι πως το History Channel δεν είχε καν σκοπό να κυκλοφορήσει μια δεύτερη σεζόν.

Ή τουλάχιστον δεν ήταν κάτι που το σκεφτόταν από την αρχή. Η παραγωγή ήθελε απλούστατα να μυήσει όλο το τηλεοπτικό κοινό στον μαγικό, αιματηρό και μυστηριώδη κόσμο των Βίκινγκς, μέσα από μια εξίσου θρυλική φιγούρα, τον Ράγκναρ Λόθμπροκ, έναν ήρωα που ήταν για τους Σκανδιναβούς ο αντίστοιχος Αχιλλέας ή Ζίγκφριντ.

Το στόρι της σειράς αφηγείται τις περιπέτειες του στο βασίλειο της Νορθούμπρια, το παλιό Αγγλικό βασίλειο που επεκτεινόταν από το Γιορκ μέχρι το Εδιμβούργο. Ο Ράγκναρ προσπαθεί να πείσει τον αρχηγό της φυλής του αλλά και όλους τους συμπολεμιστές, ότι το μέλλον των εισβολών βρίσκεται στη δύση. Άθελα του πέφτει πάνω στην Αγγλία αλλά και σε όλους τους άτυχους που θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν.

Ο ηθοποιός Τράβις Φίμελ μας παρέδωσε έναν ήρωα ο οποίος ξεφεύγει από το κλασσικό macho-man που βλέπουμε συνήθως στις Χολιγουντιανές ταινίες. Είναι έξυπνος, διπλωματικός και ξέρει να χρησιμοποιεί τον λόγο τόσο καλά, όσο και την τσεκουροσπάθα του. Έχει γνώσεις πάνω στη ναυσιπλοΐα, έχει κερδίσει τον σεβασμό των αντρών του, αλλά αποτελεί υποκείμενο ζήλια τόσο για τον αρχηγό του, όσο και για τον αδερφό του Ρόλο, που όσο τον βλέπει να αναδεικνύεται τόσο πιο πολύ νιώθει ότι βαδίζει στη σκιά του.

Το σήριαλ παραμένει αιματηρό αλλά κινείται στα πλαίσια της ιστορίας (μαζί με τη μυθολογία). Όσο και αν οι επιθέσεις των Βίκινγκς παραμένουν ακριβείς, βλέπουμε σημαντικά στοιχεία μέσα στο σήριαλ που δίνουν Σκανδιναβικό άρωμα. Για παράδειγμα σχεδόν σε ολόκληρη την πρώτη σεζόν ο Ράγκναρ, μιας και θεωρείται ο εκλεκτός των θεών, βλέπει σχεδόν παντού τον Όντιν, τον πατέρα όλων των θεών που έχει την ίδια φήμη με εκείνη του Δία. Αινιγματική φιγούρα παραμένει και ο Φλόκι, ένας ιδιαίτερος ήρωας που έχει ταλέντο στις κατασκευές πλοίων και που η σκανδαλιάρικη και γελωτοποιού συμπεριφορά του, μας φέρνει στο μυαλό τον Λόκι, τον θεό της σκανδαλιάς. Αν και μέσα στο σήριαλ δεν φαίνεται κάποια θεϊκή παρέμβαση στον ήρωα, ο ρόλος του είναι μοναδικά αινιγματικός και θεωρείται ο δεύτερος αγαπημένος μετά τον Ράγκναρ στη προτίμηση του κοινού. Εξίσου εξαιρετική είναι και η μορφή του βετεράνου Γκάμπριελ Μπάιρν, με την εξαιρετική του εμφάνιση ως αρχηγός της φυλής.

Γιατί όμως ξεχωρίζει το Vikings; Γιατί έσπασε ρεκόρ στη τηλεθέαση και αποφασίστηκε η 2η σεζόν του; Γιατί απλούστατα είναι η σειρά που έλειπε. Ωμή βία με βάση αληθινές ιστορίες, σε καλομαγειρεμένο σενάριο και διαλόγους με την μυθική φιγούρα του Ράγκναρ Λόθμπροκ. Δεν έχει τις αποκαλυπτικές ερωτικές σκηνές του Game of Thrones, ούτε την πλοκή του True Detective. Αυτή όμως η απλή αλλά και τόσο απίστευτη ζωή των Βίκινγκς. Το History Channel ήδη προβάλλει τη δεύτερη σεζόν και τα μέχρι τώρα γεγονότα του που δεν θα τα αποκαλύψουμε λόγω spoiler, δείχνουν την πορεία ενός άντρα που είναι προκαθορισμένος να γίνει θρύλος, μέσα από την ευλογία των θεών.

Keywords
Αναζητήσεις
ποσες σεζον εχει το βίκινγκς, ραγκναρ βικινγκ
Τυχαία Θέματα