Τσίπρας: Όχι παράταση του μνημονίου – Νέο μεσοπρόθεσμο-γέφυρα

21:01 8/2/2015 - Πηγή: KoolNews

«Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό έχουμε στρατηγική διαπραγματευτική και το κυριότερο δεν έχουμε καμία άλλη δέσμευση πέραν του να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον».

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής και ανοίγοντας την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης

είναι να τιμήσει και εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές δεσμεύσεις. «Η δέσμευση αυτή» είπε «είναι αδιαπραγμάτευτος πυρήνας της πολιτικής μας. Είναι θέμα τιμής, αξιοπιστίας και σεβασμού της δημοκρατίας». Αναπτύσσοντας τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας της χώρας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της μέσα στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του λαού, η κοινωνική δικαιοσύνη και η πολιτισμική αναγέννηση της Ελλάδας, είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που συγκροτήσαμε αμέσως μετά τις εκλογές». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν θα κάνουμε πίσω και δεν θα παρακαλέσουμε κανέναν».

«Θα οικοδομήσουμε μια Ελλάδα οικονομικά αυτοδύναμη και ανεξάρτητη, ισότιμο εταίρο στην ΕΕ. Δεν έχουμε δεσμεύσεις. Μόνη μας δέσμευση είναι να υπηρετήσουμε το συμφέρον του λαού μας, το εθνικό συμφέρον», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Εισπράττουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών ανεξάρτητα της επιλογές τους στις εκλογές. Είναι δημοκρατική μας υποχρέωση και καθήκον να μην τους διαψεύσουμε. Μετά από πέντε χρόνια ο λαός δεν αντέχει και έκανε στις εκλογές μία γενναία επιλογή. Η προπαγάνδα του φόβου δεν πέρασε. Αυτοί που κυβερνούσαν μας οδήγησαν σε αδιέξοδο και από εμείς θα βρούμε λύση.

Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση μας και όσοι μας στηρίζουν με μοναδικό γνώμονα την κοινωνική σωτηρία, θα μείνει στην ιστορία σαν την κυβέρνηση που τήρησε τον λόγο της και εκπροσώπησε τίμια και αταλάντευτα όλους τους Έλληνες.

Η διαπραγμάτευση μόλις ξεκίνησε, η Ελλάδα δεν δέχεται εντολές. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι ανηφορικός αλλά έχουμε πίστη ότι θα κα καταφέρουμε. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Μετά από πέντε χρόνια ακραίας λιτότητας χάσαμε το ¼ του εθνικού προϊόντος, 1,5 εκατ. άνεργοι και 2,5 εκατ. κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε και διαλύθηκε η παραγωγική βάση της οικονομίας μας. Δημιουργήθηκε ένα εκρηκτικό μείγμα ύφεσης και αποπληθωρισμού.

Το δυστύχημα είναι ότι η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να γκρεμίσει τις γέφυρες, έκανε ασφυχτικά πλαίσια στη διαπραγμάτευσης για να μην τα καταφέρνει η επόμενη κυβέρνηση. Το λέω από τις επαφές μου. Μου είπαν ότι η Ελλάδα επέμενε να σταματήσει το πρόγραμμα το Φεβρουάριο. Θέλουν την αποτυχία της Ελλάδας για να δικαιωθούν. Αυτό που ξέχασαν είναι ότι σε αυτή την διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν μόνο οι τεχνοκράτες αλλά και ο ελληνικός λαός που δεν θα το επιτρέψει.

Η Ελλάδα επιθυμεί να ξεπληρώσει το χρέος και οι εταίροι πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να τα καταφέρουμε. Το πρόβλημα του ελληνικού χρέους είναι πολιτικής φύσης και πολιτικών επιλογών. Όσο επιμένουν στην λιτότητα το πρόβλημα θα ανακυκλώνεται και θα επιδεινώνεται».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ο βασικός στόχος θα είναι «η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών του Μνημονίου. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης: Παροχή δωρεάν σίτισης, στέγης και φαρμάκων στις χιλιάδες οικογένειες που έπεσαν θύματα της μνημονιακής βαρβαρότητας. Είναι θέμα ισονομίας και πολιτισμού. Δεν μπορεί να είναι μία ευρωπαϊκή χώρα με ανθρώπους που πεινάνε».

Προχωρούμε άμεσα στην αποκατάσταση των απολυμένων του Δημοσίου: διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών, σχολικοί φύλακες. Δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.Αποσυμφορούμε την δημόσια διοίκηση από τους συμβούλους υπουργών, μειώνουμε υπουργικά αυτοκίνητα και να πουληθούν αυτά που κοστίζουν υπερβολικά ποσά. Δίνουμε εντολή να πουληθεί το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη. Θα ζητήσω από την πρόεδρο της Βουλής να επανεξετάσει και να καταργήσει το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου.Περιορισμός προσωπικού μεγάρου μαξίμου 30%, και 40% μείων η φρουρά πρωθυπουργού. Έτσι θα γίνει και με όλο το υπουργικό συμβούλιου.Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, κόβουμε σύστημα επιλογής προϊσταμένων.Προχωράμε σε μέτρα για την απλοποίηση της δημόσιας διοίκησης. (καταπολέμηση διαφθοράς, γραφειοκρατίας) Καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα ζητά πιστοποιητικά που έχει μία άλλη δημόσια υπηρεσία.Ριζική αναθεώρηση του καλλικράτη.

«Η μεγαλύτερη μάχη είναι ενάντια στην διαφθορά και την φοροδιαφυγή που είναι η πραγματική αιτία που η χώρα μας έφθασε στο χείλος του γκρεμού», είπε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε:

Κινητοποιούμε άμεσα το ΣΔΟΕ να ελέγθούν οι λίστες των μεγαλοκαταθετώνΥπηρεσία εσωτερικού ελέγχου τελωνείο για την πάταξη λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου.Κινητοποιούμε σώμα επιθεώρησης ελεγκτών δημόσιας διοίκησηςΒάζουμε τέλος στα θαλασσοδάνεια

«Σε αυτό το τόπο θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν διαγράφουμε το αμαρτωλό παρελθόν, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι». Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης:

Καταργούμε αντισυνταγματικές διατάξεις που παρέχουν ασυλία σε υπαλλήλους της ΤτΕ και του ΤΑΙΠΕΔ. Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.Προχωράμε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνιαΘα ανοίξει ξανά η ΕΡΤΈλεγχος σε όλα τα ΜΜΕ. Τέλος στα χαριστικά δάνεια και διαγωνισμός για όλα τα μέσα που εκπέμπουν στην πατρίδα μαςΕπαναφορά κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ μέχρι το 2016. Δεν θα υπάρχει διαχωρισμός κάτω των 25 ετών.Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώΤέλος ο ΕΝΦΙΑ από το 2015, θα αντικατασταθεί με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίαςΘα στηρίξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις που θέλουν να προσφέρουν αλλά δεν θα ξεπουλήσουμε την περιουσία μας για να ξεπληρώσουμε ένα χρέος που δεν γίνεται να ξεπληρωθεί. Δεν ξεπουλάμε τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο. Κάθε πρόταση για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας θα εξετάζεται συγκεκριμένα.Απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίαςΚαμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Όσοι παίρνουν κάτω από 750 ευρώ, θα επαναφέρουμε την 13η σύνταξη


Φωτογραφία Eurokinissi

The post Τσίπρας: Όχι παράταση του μνημονίου – Νέο μεσοπρόθεσμο-γέφυρα appeared first on KoolNews.

Keywords
τσιπρας, μνημονιο, γεφυρα, μεσοπροθεσμο, αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, αλέξης τσίπρας, βουλη, ελλαδα, εκλογες, λύση, γνώμονα, χρεος, αει, σδοε, πετρελαιο, ττε, μμε, ενφια, παραταση φορολογικων δηλωσεων, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, μειωση μισθων, εκλογες 2012, εκλογες 2015, αξιολογηση, ξανα, αλέξης τσίπρας, αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, αυτοκινητα, αφορολογητο, βημα, δανεια, δωρεαν, θεμα, μμε, πλαισιο, προγραμμα, σδοε, σωτηρια, ττε, αει, αναγεννηση, αξονες, γινει, γινεται, γνώμονα, δημοσιο, διοικηση, δρομος, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκρηκτικο, επενδυσεις, ετων, ζητα, ιδιο, υπηρεσια, κυβερνηση, κρατικο, λύση, λογο, μαξιμου, μειωση, ορια, πιστη, συγκεκριμενα, συζητηση, σωμα, σχεδιο, τελωνειο, τρια, φευγοντας, φυσικο, δικιο, εθνικο, φυλακες, χωρα, μεινει, μπροστα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα