Τρομοκράτης Χίου: Δεν θα έβλαπτα Έλληνα, ακόμη και αν με απειλούσε με περίστροφο

13:29 8/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Καμία πρόθεση να βλάψει τον ελληνικό λαό δεν είχε, σύμφωνα με τα όσα είπε στις Αρχές, ο 55χρονος που συνελήφθη για το οπλοστάσιο στη Χίο. Στην απολογία του δήλωσε πως αγαπά τον ελληνικό λαό, ο οποίος τον αγκάλιασε και βασικός του σκοπός ήταν να βλάψει το τουρκικό κράτος, ενώ διαχώρισε τον εαυτό του από τους κοινούς τρομοκράτες και λαθρέμπορους.

Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η δήλωσή του πως ακόμη και αν απειλείτο από Έλληνα με περίστροφο αυτός δεν θα ανταπέδιδε. Στο κείμενο της απολογίας

του , το οποίο δημοσιεύεται στο «Βήμα» ο 55χρονος θεωρεί πως δεν είναι Τούρκος σημειώνοντας όμως ότι κατάγεται από την γείτονα χώρα. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος μίλησε για τις δικαστικές του περιπέτειες στην Τουρκία καθώς είχε συλληφθεί το 2004 λόγω της ανάμειξής του σε πορείες , ενώ το 2010 έχοντας καταδικασθεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση από την τουρκική δικαιοσύνη κατέφυγε στην Ελλάδα.

Ο 55χρονος μίλησε στις αρχές για την οικογενειακή του κατάσταση, αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει κάτι περαιτέρω σχετικά με τα όπλα ή το σκάφος. Ο έτερος συλληφθείς υποστήριξε πως δεν βλέπει τον εαυτό του σαν τρομοκράτη, αλλά σαν επαναστάτη.

Εκφράζοντας την συμπάθεια του για τον ελληνικό λαό αλλά και τη δυσαρέσκεια του απέναντι στο ελληνικό κράτος ο 33χρονος μίλησε για την έως τώρα πορεία του. Έχοντας ήδη εκτίσει πενταετή ποινή φυλάκισης και προσπαθώντας να βρει παλαιότερα πολιτικό άσυλο στα Άδανα, ο συλληφθείς μίλησε για τον επίσης καταδικασθέντα αδερφό του καθώς και για την μητέρα του που είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερη στο παρελθόν.

Ο κατηγορούμενος θεωρεί πως στην Τουρκία δεν θα είναι ασφαλής, ενώ πιστεύει πως πρέπει να μείνει ελεύθερος με κάθε σκοπό και μέσο, δείχνοντας πίστη στις επαναστατικές του ιδέες.

Keywords
Τυχαία Θέματα