Τριπλή ορκωμοσία στη Βουλή – Ποιος κάθισε που, ποιός φόρεσε γραβάτα

12:15 5/2/2015 - Πηγή: KoolNews

Χωρίς απρόοπτα ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής η προγραμματισμένη ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις 25 Ιανουαρίου. Της διαδικασίας προήδρευσε ο απερχόμενος πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.

Οι πέντε μπροστινές μύτες των εδράνων της Βουλής έχουν μοιραστεί ως εξής: Από δεξιά προς τα αριστερά τις δύο πρώτες καταλαμβάνουν οι βουλευτές της ΝΔ, τις δύο επόμενες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

και την αριστερή, το ΚΚΕ με τον, νεοεισερχόμενο στη Βουλή, γενικό του γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο δεύτερο διάζωμα των εδράνων: Η Χρυσή Αυγή παραμένει στις θέσεις που είχε, στην άκρα δεξιά πτέρυγα με όλους τους βουλευτές της παρόντες, ακόμη και τους προφυλακισμένους.

Στην κεντρική πτέρυγα, δίπλα δίπλα βρίσκονται οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ακριβώς δίπλα στην τέταρτη πτέρυγα κάθονται οι βουλευτές του Ποταμιού, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να έχει φορέσει μια μαύρη γραβάτα.

Στα κυβερνητικά έδρανα φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας έχει καθίσει στη θέση του πρωθυπουργού και δίπλα βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, μετά την ορκωμοσία με θρησκευτικό όρκο που έγινε παρουσία του του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ακολούθησε η ορκωμοσία στο Κοράνι για τους μουσουλμάνους βουλευτές και τέλος δόθηκε ο πολιτικός όρκος από όσους βουλευτές το επιθυμούσαν.

Μοναδικός απών ο υπουργός Οικονομικών και πρώτος βουλευτής της Β΄ Αθήνας Γιάνης Βαρουφάκης που βρίσκεται στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την Παρασκευή η Βουλή θα συνεδριάσει για να εκλέξει πρόεδρο της Ζωή Κωνσταντοπούλου και το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα αναγνώσεις τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

The post Τριπλή ορκωμοσία στη Βουλή – Ποιος κάθισε που, ποιός φόρεσε γραβάτα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα