Τραυματίστηκε 63χρονος ορειβάτης στον Όλυμπο – Φέρει σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 63χρονος ορειβάτης, που είχε πτώση στη θέση Χιονούρα, στον Όλυμπο - συγκεκριμένα στο μονοπάτι που οδηγεί από το Οροπέδιο των Μουσών στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός».

Το ατύχημα, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ζαφείρης Τρόμπακας, συνέβη σε υψόμετρο περίπου 2200μ. Ο 63χρονος κατευθυνόταν από το Οροπέδιο των Μουσών προς το καταφύγιο, όταν γλίστρησε στο χιόνι κι έπεσε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει

σοβαρά στο κεφάλι.

Στο σημείο μετέβη άμεσα ένας από τους διαχειριστές του καταφυγίου, ο Διονύσης Πουρλιώτης, ο οποίος και προσέφερε στον τραυματία τις πρώτες βοήθειες, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ήδη τρία μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που ήταν σε επιφυλακή στον Όλυμπο. Η διακομιδή του τραυματία στο νοσοκομείο αναμένεται να γίνει με ελικόπτερο σούπερ πούμα, που θα προσγειωθεί σε πρόχειρο ελικοδρόμιο, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1950-2000μ.

Επί ποδός βρίσκεται η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ έχει ενημερωθεί, επίσης, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

- Η φωτογραφία είναι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Keywords
Τυχαία Θέματα