Τους καταδίκασαν σε ισόβια και τώρα τους αφήνουν ελεύθερους!

Η κυβέρνηση του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού στη νότια Ινδία αποφάσισε να απελευθερώσει τους τρεις άνδρες και τη μια γυναίκα που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία το 1991 του πρώην πρωθυπουργού Ρατζίβ Γκάντι, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας μετέτρεψε χθες τις θανατικές ποινές σε ισόβια κάθειρξη των τριών ανδρών που ονομάζονται Μουρουγκάν, Σαντάν και Περιβαλάν, επικαλούμενο την 11χρονη καθυστέρηση των διαδοχικών προέδρων της Ινδίας να αποφανθούν επί των αιτήσεων των βαρυποινιτών για απονομή χάριτος.

Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν στην εσχάτη των

ποινών και είναι σε φυλακή του Ταμίλ Ναντού από το 1991.

Το τέταρτο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Γκάντι είναι η σύζυγος του Μουρουγκάν, η Ναλίνι, της οποίας η θανατική ποινή είχε μετατραπεί σε ισόβια κάθειρξη το 1999.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα, με διασυνδέσεις με την οργάνωση Τίγρεις για την Απελευθέρωση του Ταμίλ Ιλάμ, καταδικάστηκαν για την οργάνωση της δολοφονίας του Γκάντι σε μια εκλογική συγκέντρωση στο Σριπερουμπουντούρ του Ταμίλ Ναντού.

Ο Γκάντι και 17 ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μια γυναίκα τον χαιρέτισε με ένα γαρύφαλο στην προεκλογική συγκέντρωση και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη στο στήθος.

Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού αποφάσισε να απελευθερώσει σήμερα τους κατάδικους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Η συνέλευση του κρατιδίου είχε εγκρίνει το 2011 απόφαση με την οποία καλούσε τον πρόεδρο της Ινδίας να απονείμει χάρη στους τρεις άνδρες που είχαν καταδικαστεί λαμβάνοντας υπόψη τα «αισθήματα των Ταμίλ».

Keywords
Τυχαία Θέματα