Τορτίγιες με πατάτες από τον Γιάννη Λουκάκο και μια γευστική μελιτζανοσαλάτα

Η μελιτζανοσαλάτα είναι από τα πιο γευστικά συνοδευτικά ντιπ και δοκιμάζουμε για πρώτη φορά να τη συνδυάσουμε με τορτίγιες με πατάτες όπως τις κάνει ο Γιάννης Λουκάκος και το αποτέλεσμα είναι περίεργα απολαυστικό.

ΥΛΙΚΑ

Για την τορτίγια

160 γρ. ελαιόλαδο450 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρά καρέ8 αυγά200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτεςαλάτιπιπέρι

Για την μελιτζανοσαλάτα

2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι1 κούπα ψιλοκομμένη πιπεριά1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό1
κούπα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα σε κύβους.3 μεγάλες ή 6 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένεςαλάτιπιπέρι1 κούπα καλό ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού2 κουταλιές της σούπας καλό ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις τορτίγιες

Σ' ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. ρίχνουμε προσεκτικά τις πατάτες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά. Αφού οι πατάτες μαλακώσουν, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.Σ' ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Σουρώνουμε το περίσσιο λάδι από τις πατάτες και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι μ' ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, 5 ως 10 λεπτά περίπου.Εναλλακτικά, αφού προσθέσουμε τα αυγά στις πατάτες, μπορούμε να τοποθετήσουμε το τηγάνι στο φούρνο και να τελειώσουμε εκεί το μαγείρεμά τους.

Για την μελιτζανοσαλάτα

Πλένουμε, τρυπάμε με το πιρούνι εδώ και εκεί και τυλίγουμε την κάθε μελιτζάνα με αλουμινόχαρτο.Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ.Αφού κρυώσουν καλά τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι, το λεμόνι και το ξίδι, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ξίδι ή λεμόνι.Κλείνουμε σε δοχείο ερμητικά και τοποθετούμε στο ψυγείο.Η μελιτζανοσαλάτα καταναλώνεται την επομένη όταν θα έχει πεί το λάδι και θα έχουν ενοποιηθεί οι γεύσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα