Το φλυτζάνι: Πολιτικοί, σταρ, επιστήμονες και τουρίστες έρχονται στην Αθήνα για …coffeereading

Σε έναν όμορφο χώρο απολαμβάνεις τον καφέ σου και αν θέλεις σου λένε τον καφέ και τα χαρτιά. Η ιδέα φαίνεται απλή αλλά αποδείχτηκε θαυματουργή για την δημοσιογράφο Μαίρη Κοντουλούρη που την έκανε πράξη. Το μαγαζί της που το ονόμασε «φλυτζάνι» έχει γίνει πόλος έλξης για άνδρες και γυναίκες όλων των κοινωνικών τάξεων ενώ έχει γίνει γνωστό ως τα πέρατα του κόσμου!

Γράφει η Ελένη Λαζάρου

Πάμε να ανακαλύψουμε την ιστορία της…

Η ιδέα για ένα καφέ όπου κάποιος θα μπορεί να μαθαίνει το μέλλον του γεννήθηκε στο μυαλό της στα φοιτητικά της χρόνια στην Θεσσαλονίκη

όταν με φίλες της έλεγαν στο δωμάτιό της τα φλυτζάνια για να δουν κυρίως τα ερωτικά τους. Τότε σκέφτηκε να φτιάξει ένα καφέ που θα μπορούν όποιοι θέλουν να πουν φλυτζάνι ή χαρτί αλλά σε στυλ παρεΐστικο κι όχι βαριά ανατολίτικο με κεριά και λιβάνια. Φανταζόταν έναν χώρο που να σε κάνει να νιώθεις τόσο άνετα ώστε να ξεπερνάς οποιοδήποτε ταμπού γύρω από αυτά τα μελλοντολογικά και να τα ... τολμάς χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ιδέα αυτή υπήρχε στο μυαλό της αλλά μέχρι εκεί. Το όνειρο της το κρατούσε για τον εαυτό της για να μην την παρεξηγήσουν ή να μην την πουν τρελή.

Τα πράγματα πήραν άλλον δρόμο στη ζωή της. Τελείωσε την φιλοσοφική, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία απ’ όταν ακόμα ήταν φοιτήτρια στο TV Μακεδονία κι έπειτα όταν κατέβηκε Αθήνα, δούλεψε στο Μέγκα μια πενταετία και άλλα 16 χρόνια στο Σταρ και την Εσπρέσσο. Γνώρισε τα καλά χρόνια της δουλειάς αυτής, με τους μεγάλους μισθούς και τις καλές ευκαιρίες. Όταν τα πράγματα όμως στην δημοσιογραφία άρχισαν να ζορίζουν και να στενεύουν, και πριν ακόμα αντιμετωπίσει πρόβλημα αποφάσισε να τα αφήσω όλα και να ψαχτεί σε κάτι άλλο, γιατί το έβλεπε καθαρά ως ...μέλλον, ότι τα πράγματα στην δημοσιογραφία θα αγρίευαν πολύ: «Το καλοκαίρι του 2012 πήγα στον Σταμάτη Μαλέλη και του είπα ότι θα έφευγα από τα διεθνή του Σταρ, όπου ήμουν επί 16 συναπτά έτη.» λέει στο koolnews.gr. «Εκείνος ούτε που μου έδωσε σημασία γιατί νόμιζε ότι του έκανα πλάκα. Φώναξε στο γραφείο του την αδερφή μου, επίσης συνάδελφο, και της είπε: «Η Μαίρη τρελάθηκε; Που θέλει να πάει; Ξέρει τι γίνεται έξω;» Εγώ επέμεινα στην τρέλα αυτή. Παραιτήθηκα από το Σταρ και τον Οκτώβριο του 2013 άνοιξα το Φλυτζάνι, το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής από όσο γνωρίζω, νόμιμο καφέ για καφεμαντεία και χαρτομαντεία στην Ελλάδα. Με ελάχιστα χρήματα και πολύ μεράκι έστησα το Φλυτζάνι, που από τους πρώτους κιόλας μήνες, κατάφερε να γίνει διάσημο και να βγει στην δεκάδα με τα 10 πιο αξιόλογα στέκια της Αθήνας

Από τα διεθνή... διεθνώς γνωστή!

Σύντομα το πρωτότυπο καφέ της Μαίρης κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.

Πριν από το μουντιάλ ήρθε ιαπωνικό τηλεοπτικό συνεργείο από το διεθνές δίκτυο NTV για να μάθει κάποια αποτελέσματα από αγώνες του μουντιάλ.

Τον Μάρτιο του 2014 έγινε αποστολή από το καλιφορνέζικο διαδικτυακό περιοδικό www.ozy.com στην Αθήνα για να της πάρουν συνέντευξη.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ήρθαν από τη Σουηδία δύο σούπερ σταρ της χώρας, η Carina Berg και η Christine Meltzer για να γυρίσουν ένα επεισόδιο από το ριάλιτι τους, που τις ήθελε να ταξιδεύουν στα πιο ιδιαίτερα μέρη της Ευρώπης. Από την Αθήνα διάλεξαν την Ακρόπολη και το Φλυτζανι! Για το γύρισμα αυτό ήρθαν από τη Σουηδία 10 άτομα tv crew συν τις δύο παρουσιάστριες.

Το καλοκαίρι με το δημοψήφισμα «έπαιξε» μέχρι και στην κρατική τηλεόραση της Γαλλίας, ενώ έγινε αφιέρωμα στο Φλυτζάνι και στο κρατικό web της Γαλλίας, για το Φλυτζάνι, ως η σούπερ ιδέα μέσα στην Ελλάδα της κρίσης. Ο Τίτλος είναι «Ελλάδα: Τα σημάδια του καφέ, αξία ανεκτίμητη σε καιρούς κρίσης»

Πριν από δύο εβδομάδες επισκέφτηκε το Φλυτζάνι και ο Ελληνοαμερικανός Κρις Ρουμελιώτης, ο οποίος είναι ο σχεδιαστής του Curiosity, του οχήματος που τώρα βρίσκεται στον Άρη συλλέγοντας στοιχεία από τον κόκκινο πλανήτη και Αρχηγός της ομάδας της ΝΑΣΑ που παρακολουθεί την αποστολή αυτή. Ο Κρις έμεινε κατάπληκτος από τις «προβλέψεις» του Φλυτζανιού, όπως εγώ έμεινα με το στόμα ανοιχτό όταν κατάλαβα ποιος ήταν!

Λόγω του ότι έχουν γραφτεί πολλά πράγματα στον διεθνή τύπο για το Φλυτζάνι, πολλοί τουρίστες το ξέρουν και φροντίζουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα με ένα coffereading, όπως το λένε. Πολλοί κανονίζουν μία διανυκτέρευση στην Αθήνα, ειδικά για να έχουν χρόνο να έρθουν στο Φλυτζάνι. Κυρίως έρχονται από Αμερική, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ...

Ο λόγος που έκανε καλό όνομα είναι επειδή αφενός είναι μια εξαιρετική ιδέα όπως αποδείχτηκε αλλά κυρίως γιατί η Μαίρη δεν αφήνει τίποτα στην τύχη...! «Ψάχνω πολύ τις συνεργάτιδές μου και μετά από κανονικό ρεπορτάζ! Για περίπου 8 μήνες πριν ανοίξω το Φλυτζάνι, ταξίδεψα σε όλη την Ελλάδα και πήγα ως πελάτισσα όπου λέγαν φλυτζάνια και χαρτιά για να καταλάβω πως λειτουργεί αυτό το σύστημα. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι σε ένα ποσοστό 3 με 5 % είναι αυτές που «τό’ χουν» το χάρισμα και μπορούν να πουν πράγματα που βγαίνουν και φροντίζω οι συνεργασίες μου να είναι από αυτό το μικρό ποσοστό!» λέει στο koolnews.gr. «Στην επιχείρησή μου, δεν υπάρχουν όλες αυτές οι απατεωνιές με τα μάγια, τα ξόρκια, τα κεριά και τα βότανα που κάνουν θραύση, όπου λένε χαρτιά και φλυτζάνια. Στο Φλυτζάνι, το φλυτζάνι και τα χαρτιά είναι θέμα lifestyle και ταυτόχρονα όχι λόγια του ...αέρα! Κι αυτό είναι η μόνη μαγεία που αναγνωρίζω!»

The post Το φλυτζάνι: Πολιτικοί, σταρ, επιστήμονες και τουρίστες έρχονται στην Αθήνα για …coffeereading appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτικοί, Αθήνα, …coffeereading,politikoi, athina, …coffeereading