Το «άλλο» παράλληλο πρόγραμμα του Τσίπρα

Από τη μία η κατάθεση του προϋπολογισμού και από την άλλη τα επικοινωνιακά ισοδύναμα που θα χρυσώσουν το πικρό χάπι στην πλειοψηφία των πολιτών που θα κληθούν για μία ακόμη φορά να βάλουν – αυτή τη φορά την αριστερή – ωμοπλάτη μήπως και ξεκολλήσει επιτέλους το κάρο της οικονομίας από την λάσπη της ύφεσης.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Και αφού το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αδυνατεί να βρει ισοδύναμα, τον ρόλο ανέλαβε το επιτελείο του Μαξίμου δημιουργώντας ένα σχέδιο κοινωνικού αντιπερισπασμού όπου κάθε πέρασμα των πολιτών από τα ταμεία θα συνοδεύεται και από ηχηρά

χτυπήματα κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αν διαβάσει κανείς μάλιστα πίσω από τις γραμμές τις πρωθυπουργικής ομιλίας κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων θα ανακαλύψει την ουσία της στρατηγικής. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε από το βήμα της Βουλής πως «θα συγκρουστούμε με το παλιό χρεοκοπημένο καθεστώς» εννοούσε ότι παράλληλα με την αυστηρή εφαρμογή της δημοσιονομικής πειθαρχίας καλό θα είναι ορισμένοι να ετοιμάζονται για επισκέψεις σε εισαγγελικά γραφεία ή ακόμη και για καφέ στην ΓΑΔΑ.

Αφού δεν θα υπάρχει άρτος, θα υπάρχει έστω θέαμα

Το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να εντατικοποιήσει και να εξαντλήσει στο άμεσο μέλλον κάθε μορφή πιεστικού και εξονυχιστικού ελέγχου σε πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν ταυτιστεί με τον όρο διαπλοκή, αρχής γενομένης με τα ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες τους. Υλοποιώντας όλα όσα δεν «πρόλαβε» κατά την διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει τώρα να επουλώσει τα τραύματα του Μνημονίου και της επερχόμενης φοροεπιδρομής βάζοντας στο στόχαστρο αυτούς τους οποίους είχε υποσχεθεί εδώ και μήνες στο κοινό του. «Αφού δεν θα υπάρχει άρτος, θα υπάρχει έστω θέαμα», είναι η αντίληψη που κυριαρχεί σε μερίδα του κυβερνητικού επιτελείου για μια ύστατη προσπάθεια να ισοφαριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις των υφεσιακών μέτρων της συμφωνίας με τους δανειστές. Ήδη οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που έχουν λάβει τα προειδοποιητικά μηνύματα θα πρέπει να περιμένουν εντός των ημερών ένα άγριο και δημόσιο «ξεσκόνισμα» των επιχειρήσεών τους σε βάθος όσον αφορά δανειακές, ασφαλιστικές αλλά και εργασιακές υποχρεώσεις. Με τον Αλέξη Τσίπρα να επισημαίνει πως «στόχος είναι να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλες οι λίστες των φοροφυγάδων, κυρίως η λίστα Λαγκάρντ και να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών μέσων» άνοιξε και επισήμως η περίφημη μάχη κατά της διαπλοκής. Μια μάχη με διττό χαρακτήρα καθώς εκτός από την δημιουργία μιας αναγκαίας για την κοινωνία αίσθησης δικαιοσύνης δεν παύει να εγγράφεται και στον προϋπολογισμό με την μορφή εσόδων για το Δημόσιο. Και αν τα οικονομικά οφέλη από την δημοπράτηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων δεν είναι τόσο αισιόδοξα όσο αυτά που θέλει να εμφανίζει η κυβέρνηση, ο δημόσιος πόλεμος κατά των βαρόνων των media αναμένεται να έχει τουλάχιστον επικοινωνιακά και ηθικά αποτελέσματα για την κυβέρνηση.

Ο πρωτοπόρος στη μάχη κατά της διαπλοκής

Στην μάχη κατά της διαπλοκής ουσιαστικό ρόλο έχει αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος καλό είναι να θυμόμαστε ότι υπήρξε διοικητής της ΕΥΠ της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή και ειδικός για το «ξεψάχνισμα» της Λίστας Λαγκάρντ. Ο 62χρονος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αποτελεί σταθερή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και κρίνεται κατάλληλος για να κάνει φύλλο και φτερό τη Λίστα Λαγκάρντ αλλά και να «τρέξει» όσο χρειάζεται και υποθέσεις που έμοιαζαν βαλτωμένες όπως αυτές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας. Ο πρώην εισαγγελέας που στο παρελθόν διετέλεσε προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αλλά κατείχε και την θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, επί Κώστα Καραμανλή είναι ο άνθρωπος κλειδί που σε συνεργασία με την σημερινή ηγεσία της ΕΥΠ έχει αναλάβει την προώθηση ενός πιο ειδικού «παράλληλου προγράμματος» που σκοπό έχει να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα κάθε φορά που θα περνάμε το κατώφλι της εφορίας.

The post Το «άλλο» παράλληλο πρόγραμμα του Τσίπρα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα