Την σ-τρουφίσαμε: «Χιονισμένα» τρουφάκια σοκολάτας

Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, από τις καλύτερες δημιουργίες σας θα είναι τα λαχταριστά και χαριτωμένα σοκολατένια τρουφάκια που τα τρώει ο περισσότερος κόσμος.Τα τρουφάκια είναι λαχταριστά και το μόνο «αρνητικό» που έχουν είναι ότι τρως πάρα πολλά και δεν μπορείς να σταματήσεις. Μάλλον λόγω του μικρού μεγέθους, οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουμε μέχρι που λιγωνόμαστε. Παρ' όλα αυτά είναι υπέροχα και ταιριάζουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα ενώ επίσης είναι και ένα γλυκό που όσοι το

φτιάξετε, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε.

Υλικά για 25 τρουφάκια:

1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουτί γάλα εβαπορέ

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας κακάο

3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ (θρυμματισμένα)

2 πακέτα τρούφα σοκολάτα και άχνη για το πασπάλισμα

Λίγο κονιάκ

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε πολύ χαμηλή φωτιά. Βάζουμε το βούτυρο και περιμένουμε μέχρι να λιώσει (αν η φωτιά είναι δυνατή θα καεί το βούτυρο και θα χαλάσει το γλυκό). Μόλις λιώσει τοποθετούμε το εβαπορέ, την ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, περίπου για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιόμορφη μάζα.

Αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει προκειμένου να «δέσει» και να μπορέσουμε να πλάσουμε τα τρουφάκια χωρίς να κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

Βουτάμε τα χέρια μας στο κονιάκ, παίρνουμε ένα κομματάκι από τη ζύμη (ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλουμε να είναι τα τρουφάκια μας) και πλάθουμε. Παίρνουμε το τρουφάκι και το τοποθετούμε μέσα στην σοκολατένια τρούφα ενώ το γυρνάμε προκειμένου να απλωθεί παντού. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και συνιστάται προσοχή κατά τη διάρκεια που λιώνετε το βούτυρο για να μην καεί. Επίσης προσέξτε να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Αντί για σοκολατένια τρούφα, μπορείτε να πασπαλίσετε μόνο με άχνη, να βουτήξετε τα τρουφάκια σε λιωμένη σοκολάτα, να βάλετε τριμμένη καρύδα ή ακόμα και κακάο (για όσους αγαπούν τις πιο πικρές γεύσεις).

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα