Την κάναμε από κροκέτες – Κροκέτες μπακαλιάρου από το Μανώλη Συρίγο

Στο μεσημεριανό της 25ης Μαρτίου ο μπακαλιάρος είναι το έδεσμα που επιτάσσει η παράδοση, αλλά και το στομάχι όσων νηστεύουν. Για να μην τρώμε συνεχώς όμως τον μπακαλιάρο με τον ίδιο τρόπο, ο Μανώλης Συρίγος από το New Dash μας προτείνει να τον κάνουμε κροκέτες.

ΥΛΙΚΑ

Για την γέμιση της κροκέτας

500
γρ μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο200 γρ πατάτες2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες50 γρ βούτυρο λιωμένο2 αυγά5 φύλλα μαιντανού ψιλοκομμένα5 φύλλα μάραθου ψιλοκομμένααλάτι-πιπέρι

Για το πανάρισμα και το τελείωμα της κροκέτας

400 γρ φρυγανιά τριμμένη100 γρ κορν φλάουρ200 γρ αλεύρι5 αυγά χτυπημέναηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά,τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν.Μαδάμε τον μπακαλιάρο με τα χέρια μας σε ίνες και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις πατάτες,τα αυγά,το σκόρδο,τον μαιντανό με τον μάραθο και το αλατοπίπερο,ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει το μίγμα και να ενωθούν οι γεύσεις.Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την φρυγανιά με το κορν φλάουρ. Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το αλεύρι. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό,και τέλος βουτάμε στο μείγμα της φρυγανιάς , φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τις κροκέτες, το λάδι να τις καλύπτει.Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Keywords
Τυχαία Θέματα