Θεοδωράκης: Η χώρα κινδυνεύει ακόμα – Κάλπες με νέο εκλογικό νόμο και αφού υπάρξει σταθεροποίηση

«Ο κίνδυνος για την χώρα δεν έχει ξεπεραστεί» υποστήριξε σε συνέντευξη του ο Σταύρος Θεοδωράκης και υπογράμμισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι υπευθυνότητα από τους βουλευτές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε επίσης κατά των εκλογών στην παρούσα φάση, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν αντέχει και άλλη εκλογική διαδικασία. Επίσης, επισήμανε «όχι» άλλα μνημόνια χωρίς μεγάλες αλλαγές, χωρίς μεταρρυθμίσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εναντιώθηκε στην παραμονή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής

υπογραμμίζοντας ότι «δεν νοείται να τηλεφωνούν υπουργοί και να λένε κάντε κάτι για την ΠτΒ», προσθέτοντας ότι «είναι ήδη εκτός πνεύματος συναίνεσης η κυρία Κωνσταντοπούλου».

Είπε ακόμα ότι δεν «βλέπει» εκλογές σύντομα, εκφράζοντας την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να πάει σε εκλογές, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει τη νέα συμφωνία, συμπληρώνοντας ότι αυτό που ακούγεται είναι ότι «πρώτα πρέπει να έρθει το αριστερό Μνημόνιο στη Βουλή, να ψηφιστεί και μετά ίσως να πάμε σε εκλογές, αυτό συζητάνε, αλλά η δική μας η άποψη είναι ότι δεν βιάζεται κανείς για εκλογές, ας μη το συνδυάσουμε με αυτό».

«Εμείς έχουμε δική μας κυβερνητική πρόταση, που θα γίνεται πιο ξεκάθαρη όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, το Ποτάμι ήρθε για να κυβερνήσει, δεν είναι η τσόντα του πολιτικού συστήματος. Το Ποτάμι θα είναι με τη δική του κυβερνητική πρόταση» είπε ο κ. Θεοδωράκης, στέλνοντας μηνύματα τόσο στην κυβέρνηση,όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας μάλιστα ότι «η τελευταία κυβέρνηση είναι μια προσβολή στην προσπάθεια που κάνει η χώρα».

Επειδή έχουμε ανοχή στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι θα συγχωρήσουμε εγκληματικές πράξεις, αναφερόμενος στα περί «Plan B» και της προσπάθειας, όπως είπε, από κάποιους, να πάνε τη χώρα στο γκρεμό. «Το σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ το υποστηρίζουν άνθρωποι, όπως ο Σόιμπλε και έχει υποστηρικτές και εντός Ελλάδας» πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει μία τολμηρή συζήτηση, για να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης πρόσωπα από έναν ευρύτερο πολιτικό χώρο, ενώ έκανε λόγο για κακή επιλογή στο υπουργικό.

«Καλούμε τον πρωθυπουργό να επιλέξει πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Εμείς προτείνουμε ένα μικρό σχήμα διακυβέρνησης και ένα μικρό κατάλογο-στόχο, εκείνος έχει την πρωτοβουλία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός να έρθει και να κυβερνήσει, εμείς δεν έχουμε πει να έρθει κάποιος άλλος, δεν το έχει θέσει κανείς αυτό» πρόσθεσε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι δεν θα γίνει Παπαδήμος.

Θέλησε ακόμη να κάνει σαφές ότι στο Ποτάμι «παραμερίζουμε τις διαφορές, αφήνουμε τα αγκάθια στην άκρη, συνεργαζόμαστε για όσο χρειαστεί για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, αμέσως μετά κανονίζουμε να πάμε σε μία εκλογική διαδικασία. Αυτό προέχει, η σταθεροποίηση της οικονομίας. Η χώρα ακόμα φλέγεται».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «δεν θα στηρίξουμε αποφάσεις μίας κυβέρνησης που δεν έχει πλειοψηφία. Θα είμαστε υπέρ μόνο στα μέτρα που μας κρατάνε στην ΕΕ».

Παράλληλα, σχολίασε ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να λέει στο λαό ότι αυτό το πρόγραμμα θα αποτύχει. «Δεν μπορεί να ζητά από το λαό να υπηρετήσει κάτι που θα αποτύχει» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας, αντί να λέει ότι θα αποτύχει το πρόγραμμα, οφείλει να κάνει τα πάντα για να το βελτιώσει».

Σχετικά με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, δήλωσε ότι θα προτείνει στα κόμματα να κατατεθεί και να ψηφιστεί νέος το Σεπτέμβριο και με αυτόν να πάμε σε νέα εκλογική διαδικασία.

«Πρέπει το εκλογικό σύστημα να έχει ως βάση εισόδου το 3% και να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών» τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει λόγος να μένουμε σε έναν εκλογικό νόμο που στερεί τη δυνατότητα μεγάλων συμμαχιών στη χώρα».

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε επτά προτάσεις, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, σε «μια προσπάθεια να διορθώσει την ανησυχία που υπάρχει στην ελληνική κοινή γνώμη».

Οι επτά προτάσεις είναι οι εξής:

1. Να αποφύγουμε τις εκλογές μέχρι την πλήρη σταθεροποίηση της χώρας.

2. Να αλλάξει συναινετικά η πρόεδρος της Βουλής, η οποία δεν χαίρει πια της εμπιστοσύνης ούτε μιας μικρής μερίδας του κοινοβουλίου.

3. Να σταματήσει η κυβέρνηση τις μονομερείς ενέργειες στο Δημόσιο και την Παιδεία.

4. Να δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας τον οδικό χάρτη της κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής δραστηριότητας μέχρι τον Οκτώβριο.

5. Να υπάρξει άπλετο φως και πληροφόρηση για το πλάνο της δραχμής που επεξεργάστηκαν στελέχη της κυβέρνησης. Να γίνει γνωστό ποιες επαφές είχαν με τρίτες χώρες και τι ζητούσαν.

6. Να εκπονηθεί μέσα στον Αύγουστο ένα σχέδιο δράσης για τη μικρομεσαία
επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές.

7. Να συζητήσουμε ανοικτά το νέο εκλογικό νόμο με γνώμονα την κατάργηση του παράλογου μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

The post Θεοδωράκης: Η χώρα κινδυνεύει ακόμα – Κάλπες με νέο εκλογικό νόμο και αφού υπάρξει σταθεροποίηση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα