Θα το ρίξεις στην κρέπα-λη – 10 κρεπερί που θα σε στείλουν για γέμισμα

Η κρέπα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα φαγητό. Είναι μια ολόκληρη σημειολογία, μια ένδειξη γνώσης πάνω στον συνδυασμό των γεύσεων. Στην Ελλάδα που όταν πρόκειται για φαγητό κάνουμε παπάδες, η κρέπα είναι κυρίως το φαγητό των ξενύχτηδων, δηλαδή οι περισσότεροι πάνε μετά το ποτό να δοκιμάσουν, χωρίς αυτό να είναι θέσφατο.

Με την κρέπα οδηγό και βάφλες, μπέργκερ και club sandwich για ακόλουθους

θα βρεις απ΄άκρη σ΄άκρη της Αθήνας κρεπερί που θα ικανοποιήσουν τη λαιμαργία του. 10 από αυτές στις παρουσιάζουμε εδώ.

CrepaLand

Έχει δώσει στις κρέπες του ονόματα από παραλίες των Επτανήσων: σοκολατοφραουλένια Πόρτο Κατσίκι, διαιτητική Λονδρέζα, αλμυρή Μπέλα, Μυρτός, Ναυάγιο, Παλαιοκαστρίτσα κ.α. Έχει και κρέπες διαίτης και παιδικές κρέπες, βάφλες, παγωτά, club sandwich, τοστ, αναψυκτικά, καφέδες και ροφήματα.

Δείτε που θα βρείτε το Crepaland εδώ.

Κρεπηλατείον

Ο μύθος λέει ότι έχει την καλύτερη κρέπα της Αθήνας. Η πραγματικότητα δεν θα διαφωνήσει. Σε μια άμαξα-βαγόνι υπό τους ήχους blues-jazz μουσικής φτιάχνει κρέπες όλων των ειδών από το 1992. Αυτή με το μπισκότο, τη σοκολάτα και την κρέμα κάστανο θα την λατρέψεις.

Πληροφορίες: Λεωφόρος Κηφισίας 59, Μαρούσι, 210 6107150

Crepa-Crepa

Προσφέρει περισσότερες από 85 γεύσεις κρέπας, σε πέντε κατηγορίες: αλμυρή, γλυκιά, vegeternian, ethnic και light. Διαθέτει καταστήματα σε πολλά σημεία της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα και μετά το ξενύχτι ή το απόγευμα συρρέει κόσμος για να γευτεί τα εδέσματα του.

Δείτε τις διευθύνσεις των καταστημάτων εδώ.

Μποέμ

Με καταστήματα σε 6 πόλεις της Ελλάδας από τις λίγες κρεπερί που σου δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσεις μια XL και μια μίνι κρέπα. Εκτός αυτού μπορείτε να δοκιμάσετε βάφλες και παγωτά, ενώ στην ιστοσελίδα του δεν διστάζει να μοιραστεί μαζί σας τις τεχνικές του και να σας δείξει πως φτιάχνεται η σωστή κρέπα.

Δείτε όλα τα καταστήματα εδώ.

Crepe Diem

Με τέτοιο ευφάνταστο όνομα ήταν λογικό να προσελκύσει κόσμο. Με τις κρέπες και τους παραδοσιακούς του λουκουμάδες που γίνονται στο χέρι και γεμίζονται με σοκολάτα bueno ήταν λογικό να τους κερδίσει και να τους αυγατίσει. Έχει και παγωτό μηχανής με extra σοκολάτα bueno, merenda, μπισκότο Oreo και Caprice.

Σωκράτους 6, Χαλάνδρι, 2106858418

Feticcio

Στα στενά γύρω από την πλατεία Κατράκη, κοντά στη στάση του τραμ, βρίσκεται μια κρεπερί που έχει γίνει αστικός μύθος στην Αθήνα. Ο λόγος είναι μια συγκεκριμένη κρέπα. Η 49. Γι΄αυτήν την κρέπα έχουν ειπωθεί πολλά και πραγματικά όταν τη φας, δεν θα τρως διαφορετικά τη γλυκιά κρέπα.

Α. Παπανδρέου 4, Γλυφάδα, 210 8940445

Κρέπες Κηφισιάς

Σε ένα κιόσκι κοντά στο άλσος Κηφισιάς θα βρείτε έναν από τους λίγους γνώστες του ψησίματος της κρέπας, ο οποίος πραγματικά κάνει παπάδες. Must είναι η γλυκιά κρέπα με κανονική και λευκή σοκολάτα, Kahlua και μπανάνα.

Αδριανού 4, Κηφισιά, 210 6231371

Dix Sept

Οι γεμάτες και ογκώδεις κρέπες του είναι ο λόγος για να το επισκέπτονται από τις 7 το απόγευμα για να τις δοκιμάσουν. Εκτός από τις κρέπες, θα φας και θα σκάσεις χωρίς να τα σκάσεις χοντρά, club sandwich και το περίφημο στην περιοχή μπέργκερ του.

25ης Μαρτίου 17, Χολαργός, 2106516108

InsituΜεγάλη ποικιλία και ιδανικό μέγεθος για να χορτάσει και ο πιο πεινασμένος, με όσους έχουν δοκιμάσει να έχουν να το λένε για την αντιστοιχία ποσότητας υλικών, μεγέθους κρέμας και τιμής. Εκτός από κρέπες έχουν βάφλες, club sandwich, burgers κ.α.Χρυσοστόμου Σμύρνης 29, Αργυρούπολη, τηλ: 210-9920027ΚρεπάληΔημιουργήθηκε το 2003 από δύο αδέλφια που έχουν πολυετή πείρα στην εστίαση και έγινε το μέρος που σκέφτονται όλοι για κρέπα στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου κι Ελληνικού. Η κρέπα και η βάφλα του είναι το δυνατό του κομμάτι, αλλά έχει και γλυκά, παγωτά, σαλάτες, τοστ, club sandwich.Εθνικής Αντιστάσεως 3, Καισαριανή, 2107224801
Keywords
Τυχαία Θέματα