Τερμίτες και τρωκτικά καταστρέφουν το καμαρίνι της Μαρίας Κάλλας [εικόνες]

23:09 9/8/2014 - Πηγή: KoolNews

Οι πόρτες του Θεατρικού Μουσείου όπου βρίσκεται το καμαρίνι της Μαρίας Κάλλας είναι ερμητικά κλειστές και ο χώρος καταρρέει λόγο της μεγάλης εγκατάλειψης.

Οι κατσαρίδες, τα τρωκτικά, οι τερμίτες, η υγρασία, ο ακατάλληλος φωτισμός και ο εξαερισμός απειλούν τα εκθέματα. Το ρεπορτάζ του Έθνους είναι αποκαλυπτικό και δείχνει την τραγική κατάσταση μέσα στο καμαρίνι της Μαρίας Κάλλας όπου κρέμεται μία μεγάλη φωλιά τερμιτών.

Στον χώρο πετάνε δεκάδες μυγάκια και σκνίπες ενώ στο κτήριο οι

υπολογιστές δεν λειτουργούν, οι γραμμές των τηλεφώνων έχουν κοπεί και οι βάσεις δεδομένων δεν είναι ενεργές. Το Θεατρικό Μουσείο στεγάζεται στο υπόγειο του παλαιού νεκροτομείου της Αθήνας, στην οδό Ακαδημίας 50 και δεν έχει συντηρηθεί ποτέ.

Οι συλλογές που υπάρχουν μέσα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και κανένας ουδέποτε δεν έχει φροντίσει έτσι ώστε να ξεσκονιστούν και μόνο. Και μπορεί να θεωρείται μουσείο αλλά δεν έχουν γίνει ούτε οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να θεωρείται και να λειτουργήσει ως μουσείο. Αποτελεί το μοναδικό στο είδος του Μουσείο όχι μόνο στη χώρα, αλλά στην περιοχή των Βαλκανίων.

Το Θεατρικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1938 από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Μετά την δικτατορία στεγάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας. Μάλιστα μέσα έχει αρχεία από θεατρικά προγράμματα, αποκόμματα δημοσιευμάτων, φωτογραφικό υλικό, βιντεοσκοπημένες παραστάσεις. Κι ας μην ξεχνάμε τα 30.000 αρχειακά αντικείμενα ιδιαίτερης σπανιότητας και μεγάλης ιστορικής και θεατρολογικής σημασίας. Και παρ’ όλα αυτά σαπίζουν….

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Τερμίτες και τρωκτικά καταστρέφουν το καμαρίνι της Μαρίας Κάλλας [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα