Επιστροφή με εμπόδια – Τα έργα στο οδικό δίκτυο ταλαιπώρησαν τους εκδρομείς του Πάσχα

Μποτιλιάρισμα σε μήκος πέντε χιλιομέτρων παρατηρείται στο εθνικό οδικό δίκτυο Λαμίας – Αθηνών με τα προβλήματα να ξεκινούν στο 210 χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, λίγο πριν τον κόμβο στο ρεύμα καθόδου προς Αθήνα.

Ιδιαίτερη υπομονή πρέπει να δείξουν οι οδηγοί στο ύψος της Στυλίδας καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα

μεγάλη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα. Στα διόδια της Αγίας Τριάδας έχει σχηματιστεί ουρά που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα ενώ περίπου δύο χιλιόμετρα είναι το μποτιλιάρισμα στη συμβολή της εθνικής οδού με το δρόμο Λαμίας - Δομοκού.

Η ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση οφείλεται στο ότι γίνονται δημόσια έργα στον κόμβο της Λαμίας και τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα να κινούνται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας με χαμηλές ταχύτητες από 50 μέχρι 60 χιλιόμετρα. Και όλα αυτά σε μήκος πέντε χιλιομέτρων όπου γίνονται τα έργα.

Ήδη η τροχαία προσπαθεί να επιταχύνει την κίνηση όμως τα αυτοκίνητα είναι πάρα πολλά και έτσι αποφασίστηκε να ξεκινήσει η παράκαμψη της κυκλοφορίας προς το επαρχιακό δίκτυο έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μη φθάνουν στην εθνική οδό στον κόμβο της Λαμίας αλλά στον κόμβο των Θερμοπυλών.

Έτσι, εκτρέπεται η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα που έρχονται από Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα, όπως επίσης και σε εκείνα που έρχονται από την δυτική Φθιώτιδα και Καρπενήσι καθώς οδηγούνται από την παλιά εθνική οδό στον κόμβο των Θερμοπυλών έτσι ώστε να επιταχυνθεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο και να μειωθούν οι ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στα διόδια Καλαμακίου στην Εθνική Οδο Κορίνθου - Αθηνών με ουρά 1,5χλμ.

Μποτιλιάρισμα υπάρχει και στην Ελευσίνα με την ορά των οχημάτων να φθάνει τα 150 μέτρα, όπως επίσης και στα διόδια Αφιδνών της Εθνικής οδού Λαμίας - Αθηνών που έχει σχηματιστεί ουρά 800μ. Προβλήματα λόγω της αυξημένης κίνησης υπάρχουν και στο Ρίο - Αντίρριο.

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα