Σύλβια Κλιμάκη: Γιατί άφησα το CNN για την Ελλάδα

«Έπρεπε να διαλέξω ζωή, άφησα το CNN και τη Νέα Υόρκη για να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Πώς θα φαινόταν αν κάποιος επέλεγε να αφήσει πίσω μια καριέρα στο CNN, τη ζωή στη Νέα Υόρκη για να επιστρέψει στην Ελλάδα της κρίσης; Τρελό; Για

τη δημοσιογράφο δεν είναι και τόσο…

Από τον Γιώργο Πράτανο.

Αποστασιοποιημένη και αυστηρή, χωρίς… ναζιάρικους χαριεντισμούς στο φακό και ίχνος γυναικείας φιλαρέσκειας, σχεδόν αποστειρωμένη. Αυτή είναι η εικόνα που επικοινωνεί μέσα από την εκπομπή της «Στην Πράξη», η Σύλβια Κλιμάκη. Ο προβληματισμός για το τι μπορεί να βγει από αυτή τη συνέντευξη, πήγε περίπατο από τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα.

Το «αποστασιοποιημένη» είχε μετατραπεί σε μια γυναίκα που μιλούσε με πάθος για αυτά που αγαπάει, το «αυστηρή» είχε δώσει τη θέση του στο «ρομαντική», το «αποστειρωμένη» μεταλλάχθηκε σε «επικοινωνιακή».

Ο ρυθμός ομιλίας της είναι έντονος, με αυξομειώσεις στην ένταση, με πολλά χαμόγελα, αλλά και με παύσεις, αλλά κυρίως με μια σιγουριά πως ξέρει τι θέλει, που πάει… Ο τίτλος της εκπομπής της, Στην Πράξη, δεν θα μπορούσε να απαντάει περισσότερο στην προσωπικότητα της παρουσιάστριας.

Από το CNN και τον Ρίτσαρντ Κουέστ, βρεθήκατε στην Ελλάδα και τον ΣΚΑΪ. Φαντάζομαι πως δεν θα ήταν και λίγοι εκείνοι που όταν κοιτάζουν το βιογραφικό σας μπορεί και να χαρακτήρισαν «τρέλα» την απόφασή σας, όπως και εγώ. Γιατί επιστρέψατε στην Ελλάδα;

Μου αρέσει η ζωή στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω πως ακούγεται κάπως αυτό, να εργάζεσαι σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου και να ζεις στη Νέα Υόρκη, όμως κάποια στιγμή έπρεπε να διαλέξω και επέλεξα την Ελλάδα. Δεν μου άρεσε και πάρα πολύ η ζωή στη Νέα Υόρκη. Αν είσαι καλός επαγγελματίας μπορείς να κάνεις καριέρα παντού.

Στην τηλεοπτική showbiz δεν σας βλέπουμε να «συμμετάσχετε». Δεν παίζετε αυτό το παιχνίδι που παίζουν κάποιοι από τους εγχώριους παρουσιαστές, τροφοδοτώντας με φωτογραφίες τα media. Γιατί το κάνετε αυτό;

Δεν το «παίζω» alternative, εναλλακτική και βρίσκομαι σε ένα κανάλι όπως ο ΣΚΑΪ, που έχει συγκεκριμένο προφίλ, δεν βγαίνω στα περιοδικά. Δεν το έχω στο νου μου καθόλου και δεν έχει προκύψει. Είμαι πάρα πολύ νέα στο χώρο για να ενδιαφέρει έναν άνθρωπο να διαβάσει στα περιοδικά τι γίνεται στην προσωπική μου ζωή. Ο τρόπος που ζω τα τελευταία δύο χρόνια, που είναι στον αέρα και η εκπομπή, δεν έχει αλλάξει. Δεν κάνω διαφορετικά πράγματα από αυτά που έκανα πριν την ενασχόλησή μου με την τηλεόραση. Είμαι κοινωνική, μου αρέσει που στο δρόμο με σταματάει κόσμος για να με χαιρετίσει.

Η εκπομπή σας πηγαίνει καλά και αργά ή γρήγορα θα κληθείτε να το παίξετε αυτό το “παιχνίδι”. Κάποιοι παρουσιαστές θεωρούν πως γίνεται στο πλαίσιο της σχέσης που αναπτύσσει ένας παρουσιαστής με το κοινό του. Εσείς θα το θέλατε ή σας ενδιαφέρει να μείνετε στην επικοινωνία μέσω της εκπομπής;

Θα μου άρεσε η επαφή με το κοινό να γίνεται μέσα από την εκπομπή. Αυτό, βέβαια, απαιτεί χρόνο. Θα ήθελα να με μάθει ο κόσμος βήμα – βήμα, μέσα από τη δουλειά μου, από κάποιο ρεπορτάζ. Κάνω τηλεόραση γιατί θέλω να επικοινωνήσω με τον κόσμο.

Τι κομμάτια θα δει κάποιος να υπάρχουν στη ντουλάπα σου, ανοίγοντάς την;

Άπειρα μαγιό, αφού έχω τρέλα με τη θάλασσα. Δεν είμαι πολύ φαν του τζιν. Έχω πολλά φορέματα, λευκά, μαύρα, αέρινα… Είμαι λίγο περίεργη με τα χρώματα, δεν τα μπορώ. Δεν ξέρω γιατί! Βάφω κόκκινα μόνο τα νύχια μου. Μου αρέσει να νιώθω ωραία, άνετα και απλά. Έχω την εντύπωση πως η γυναικεία μου φύση συμβαδίζει γενικότερα με το πώς είμαι και λειτουργώ σαν άνθρωπος. Σκέψου πως δεν βάφομαι, στο σταθμό με «κυνηγάνε» οι μακιγιέρ για να μου βάλουν λίγο κραγιόν.

Φοράς 12ποντες γόβες;

Ναι, αμέ.

Στην εκπομπή σου δεν ακολουθείς και τόσο την πεπατημένη άλλων παρουσιαστριών της Ελληνικής τηλεόρασης. Εσύ δεν παίζεις και πολύ με το φακό. Αυτό γίνεται συνειδητά; Θέλεις να περάσεις το δικό σου στιλ παρουσίασης; Είσαι λίγο αποστασιοποιημένη.

Ναι, είναι και το concept της εκπομπής τέτοιο, που εστιάζει στον άνθρωπο και στην ιστορία του. Είμαι δημοσιογράφος έχω απέναντί μου τον πρωταγωνιστή και ρωτάω, δεν χρειάζεται να ξέρω… Είμαι εκεί για να καθοδηγώ, ο ρόλος μου είναι υποστηρικτικός. Υπάρχουν και στιγμές που θα χαμογελάσω. Αλλά ό, τι κάνω, είναι αυθόρμητο, όχι επιτηδευμένο. Και ναι, μου αρέσει να έχω έναν κάπως πιο αποστασιοποιημένο ρόλο.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα