Στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης για τα μεταλλεία Κασσάνδρας – Συνεχίζουν τον αγώνα τους μεταλλωρύχοι και κάτοικοι

Εντός του Οκτωβρίου θα αποφανθεί το ΣτΕ επί της αίτησης ακύρωσης της «Ελληνικός Χρυσός» κατά της απόφασης Σκουρλέτη για αναστολή λειτουργίας των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Έξω από το ΣτΕ έδωσαν δυναμικό παρών οι μεταλλωρύχοι, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Χαλκιδικής.

Μεταλλωρύχοι και εκατοντάδες κάτοικοι που ήρθαν τη νύχτα από την Χαλκιδική συγκεντρώθηκαν από τις έξι το πρωί, έξω από το ΣτΕ, με σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Μεταλλεία», στέλνοντας ηχηρό μήνυμα με αίτημα να ανοίξουν άμεσα τα μεταλλεία, να επιστρέψουν

οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και η κοινωνία να βγει από το «πάγωμα» που έχει υποστεί.

Έξω από το ΥΠΕΚΑ, οι μεταλλωρύχοι που έχουν κατασκηνώσει στην Μεσογείων, πραγματοποίησαν διαδήλωση, διεκδικώντας ανοιχτά τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. «Με τον αγώνα μας θα νικήσουμε», ήταν το σύνθημά τους.

Την ίδια ώρα, στην Χαλκιδική, η τοπική κοινωνία δήλωσε «ναι» στα μεταλλεία, σε ένα μαζικό συλλαλητήριο στο Παλαιοχώρι, όπου στήθηκαν από νωρίς το πρωί συμβολικά «μπλόκα» διαμαρτυρίας. Κάτοικοι και εργαζόμενοι μοίρασαν φυλλάδια, εξηγώντας τις θέσεις τους.

Στις Σκουριές, που τελούν υπό κατάληψη, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να διαδηλώνουν, ζητώντας λύση, για να συνεχιστεί κανονικά η μεταλλευτική δραστηριότητα σε όλα τα εργοτάξια.

The post Στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης για τα μεταλλεία Κασσάνδρας – Συνεχίζουν τον αγώνα τους μεταλλωρύχοι και κάτοικοι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα