Στην αντεπίθεση ο Άκης μετά την απόρριψη των ενστάσεων- Θα «κάψει» πολιτικούς

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο πρώην υπουργός έχει καλέσει στις 9:00 το πρωί τους δημοσιογράφους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να παραχωρήσει δήλωση.

Την ίδια στιγμή ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει

να δίνει πολιτική διάσταση στην υπόθεση του. Χθες οι συνήγοροι του υπέβαλαν αίτημα να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999. Επιπλέον ζήτησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες και οι πρώην υπουργοί, κ.κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Με το αίτημα του πρώην υπουργού συντάχθηκαν τόσο ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Γιάννης Σπώκος όσο και η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη. Ωστόσο η σύζυγος του πρώην υπουργού δεν εμφανίστηκε ούτε χθες στο δικαστήριο και τόνισε μέσω του συνηγόρου της ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενους της στην υπόθεση.

Παράλληλα ο πρώην υπουργός, που επιμένει στην αθωότητα του, θα πρέπει να απαντήσει στην κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς το δικαστήριο χθες απέρριψε το μπαράζ των ενστάσεων που κατέθεσε η υπεράσπιση του. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ότι το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν έχει παραγραφεί και υποστήριξε ότι δεν συνδέεται με την υπουργική θέση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επομένως δεν δικάζεται με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αντίστοιχα απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για ακυρότητα της προδικασίας, για την κλήτευση Τσοχατζόπουλου, για την εκκρεμοδικία κ.α.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει κατά την πρόοδο της διαδικασίας επί της ενστάσεως της Βίκυς Σταμάτη για τον τόπο τέλεσης της αποδιδόμενης σε αυτήν νομιμοποίησης εσόδων, από παράνομη δραστηριότητα. Αν δηλαδή είναι η Ελλάδα ή η Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα