Σκουρλέτης: Βαθιά μπλεγμένος στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά προγράμματα ο Καρατζαφέρης

Τα βέλη του εναντίον του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε πρόσφατα περί εμπλοκής του σε σκάνδαλο με εξοπλιστικά προγράμματα έστρεψε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Νομίζω ότι θα ήταν αφέλεια να θεωρήσουμε ότι τα σκάνδαλα γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα αρχίζουν και τελειώνουν στο

πρόσωπο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Και βλέπετε ότι ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ήταν αρχηγός ενός κόμματος, το οποίο χαρακτηριζόταν από μια λογική κι έναν καταγγελτικό πολιτικό λόγο, ήταν τιμητής των πάντων, φαίνεται δε ότι είναι πολύ βαθιά μπλεγμένος σ' αυτή την υπόθεση. Δεν είναι μόνος του. Αυτό λέει η κοινή λογική... Αλλά καταλαβαίνετε, εάν ένας αρχηγός μικρού κόμματος είχε μια τέτοια εμπλοκή, τι πιστεύετε; Ότι τα άλλα δύο κόμματα εξουσίας, του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού, δεν θα έχουν εμπλοκή σε ανάλογες ή και στην ίδια περίπτωση; Άρα, λοιπόν, ενθάρρυνση της Δικαιοσύνης να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ALPHA 989 ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε και την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

«Κατ' αρχήν τέτοιου είδους συμπεριφορές "αδιαλλαξίας" έχουμε κατά καιρούς δει πάρα πολλές φορές... Το "αδιαλλαξίας" το βάζω εντός εισαγωγικών με την εξής έννοια, ότι η τρόικα κινείται στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση. Εγώ θα ισχυριζόμουν ότι θυμίζουν περισσότερο δύο συνεταίρους που συζητάνε για τη μνημονιακή πολιτική, παρά δύο μέρη τα οποία διαφωνούν... Μάλιστα η κυβέρνηση πολλές φορές έχει προσπαθήσει αυτή την "αδιαλλαξία" να την χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό της χώρας, λέγοντας ότι εγώ θέλω, αλλά η τρόικα δεν με αφήνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην «ένταση» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε επίσης πως «όταν δεν την έχεις αμφισβητήσει ποτέ επί της ουσίας, έχεις καταστεί όμηρος αυτής σου της τακτικής... Η κυβέρνηση προσπαθεί, αυτήν τη στιγμή, να σπάσει, ας το πούμε έτσι, τις απαιτήσεις της τρόικας στα δύο, να περάσει τις πιο ανώδυνες με τον προϋπολογισμό και την αξιολόγηση και να αφήσει τα πιο σκληρά μέτρα, τα πιο ευθέως μνημονιακά, τα πιο άγρια σε ένα δεύτερο επίπεδο και ανάλογα να δει τι θα κάνει, διότι υπάρχει βέβαια και ο κάβος των εκλογών».

Ανέφερε ακόμη ότι «πληρώνει η κυβέρνηση το κόστος των μέχρι τώρα επιλογών της. Περί αυτού πρόκειται. Βεβαίως, αυτό τη διαλύει, διαλύει τη σχέση της με την κοινωνία, διότι πιέζεται αφόρητα. Υπάρχει μια ολόκληρη κοινωνία η οποία έχει βγει στα κάγκελα…».

Ο Π. Σκουρλέτης δεν απέκλεισε πολιτικές εξελίξεις πριν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας:

«Νομίζω ότι τότε θα είναι ένας χρόνος που θα επανεκτιμήσει, κάτω από την πίεση των πραγμάτων, γιατί δεν νομίζω ότι έχει ουσιαστικά την πρωτοβουλία των κινήσεων, εάν θα πρέπει να πάει πιο πρόωρα σε εκλογές».

Εκτίμησε για το χρέος ότι «οι δηλώσεις του κ. Ντράγκι και οποιωνδήποτε άλλων αξιωματούχων, οι οποίοι κινούνται στο αντίστοιχο μήκος κύματος, είναι δηλώσεις που έχουν ενθαρρυνθεί από τον κ. Σαμαρά. Όταν ο κ. Σαμαράς αρθρογραφεί σε αυτή την κατεύθυνση, μόλις την Κυριακή, γιατί ο κ. Ντράγκι να πει κάτι άλλο; Διευκολύνει τα μάλα η τοποθέτηση του κ. Σαμαρά για το θέμα του χρέους».

Ο Π. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι η αυτοδυναμία είναι ορατή για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Είναι μια εκτίμηση- αίσθηση, η οποία ενδυναμώνεται μέσα από την επαφή μας με τον κόσμο. Από κει κυρίως αντλούμε αυτή την αυτοπεποίθηση, αυτή την αισιοδοξία. Τώρα, ως προς τον περίφημο αριθμό των 180, εγώ βλέπω ότι, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν φαίνεται να πιάνεται αυτός ο αριθμός, σε καμιά περίπτωση».

The post Σκουρλέτης: Βαθιά μπλεγμένος στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά προγράμματα ο Καρατζαφέρης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα