Σε ύφεση οι πυρκαγιές στην Ρόδο – Ο άνεμος σύμμαχος της φωτιάς σε Κρήτη και Σέριφο

Σε ύφεση βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα η μεγάλη φωτιά στη νότια Ρόδο, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει καταστρέψει πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή της Ιστριας. [Δείτε εικόνες από το εφιαλτικό διήμερο στην Ρόδο ΕΔΩ] Οι φλόγες έκαψαν τουλάχιστον μία κατοικία, ο ιδιοκτήτης της οποίας έλειπε, ενώ υπήρξαν και σχέδια προληπτικής εκκένωσης χωριών που κινδύνεψαν. Στην Κρήτη σε επιφυλακή παραμένουν

οι πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω των αναζωπυρώσεων που σημειώνονται στην περιοχή Μεσαρά Ηρακλείου.

Στην Φαιστό

Αναζωπυρώθηκε παράλληλα από το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά που είχε τεθεί αρχικά υπό έλεγχο στην Φαιστό. Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Αληθινής και Πόμπιας Μεσαράς και γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς επεκτάθηκε σε περιφερειακούς οικισμούς.

Συγκεκριμένα, απείλησε την Πόμπια, ενώ φλόγες έφτασαν και κοντά στους οικισμούς Πηγϊδάκια και Αντισκάρι απειλώντας και κατοικίες. Ανυπολόγιστες ήταν επίσης οι ζημιές σε θερμοκήπια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις το μέγεθος των οποίων δεν έχει αποτιμηθεί προς το παρόν.

Στη Σέριφο

Υπό έλεγχο τέθηκε εν τέλει η φωτιά στην Σέριφο. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε αργά το Σάββατο, σε περιοχή χαμηλής βλάστησης μάλιστα, πήρε ανυπολόγιστες διαστάσεις φτάνοντας μάλιστα σε περιοχές με εξοχικές κατοικίες όπως το Μεγάλο Λιβάδι όπου μάλιστα πολλοί έσπευσαν να απομακρυνθούν δια θαλάσσης. Οι επίγειες δυνάμεις στο νησί ενισχύθηκαν κατά 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα με δύο οχήματα ενώ προηγουμένως δια αέρος επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα