Σε τυλίγουν με τη γεύση τους! Συνταγή για ρολάκια από κανταΐφι με χαλούμι

Μπορεί να το έχεις συνηθίσει σε γλυκά, αλλά σήμερα θα το χρησιμοποιήσεις για φαγητό. Φτιάξε ρολάκια από κανταΐφι με γέμιση χαλούμι και θα ξετρελαθείς.

Υλικά

500 γραμμ. φρέσκια ανάλατη αναρή1 φλιτζ. τριμμένο μαλακό χαλούμι2 κουταλάκια τριμμένος ξηρός δυόσμος1 πακέτο (500 γραμμ. περίπου) κατεψυγμένο κανταΐφι, ξεπαγωμένο½ φλιτζ. λιωμένο βούτυροΑλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Λιώνετε την αναρή καλά με πιρούνι, να μην υπάρχουν μεγάλα κουβαράκια. Τη βάζετε μαζί με το τριμμένο χαλούμι, το δυόσμο, μπόλικο πιπέρι

και αλάτι σε ένα μπολ και ζυμώνετε καλά το μείγμα και το κρατάτε στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Βουτυρώνετε ένα ταψί του φούρνου. Ξαίνετε το κανταΐφι για να ανοίξει και παίρνετε μια γερή χούφτα περίπου.

Το απλώνετε ομοιόμορφα σε τετράγωνο πλευράς 10 εκ. περίπου και το αλείφετε με βούτυρο. Παίρνετε μια γεμάτη κουταλιά μείγματος αναρής, την πλάθετε σε μακρόστενο «κεφτέ», τη βάζετε πάνω στο κανταΐφι, στην κάτω άκρη και το τυλίγετε σε ρολό.

Το βάζετε στο ταψί και συνεχίζετε με το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος, αλείφετε ελαφρά την επιφάνεια των ρολών με λίγο ακόμη βούτυρο και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα σερβίρετε ζεστά.

The post Σε τυλίγουν με τη γεύση τους! Συνταγή για ρολάκια από κανταΐφι με χαλούμι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα