«Σαρώνεται» το Δημόσιο : Η λίστα με τις επτά αλλαγές που θα γίνουν μέσα στο 2014

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφορούν μεταξύ άλλων στην κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων και στο σύστημα αξιολόγησής τους.

Στόχος του υπουργείου είναι να απαντήσει στο αίτημα της Τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο, με αλλαγές που θα είναι περισσότερο ποιοτικές παρά ποσοτικές. Σύμφωνα με το Έθνος, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τεθεί σε διαβούλευση ο νόμος για το νέο σύστημα επιλογής

προϊσταμένων, με βασικά κριτήρια τις γραπτές εξετάσεις και τη συνέντευξη.

Οι 7 αλλαγές ως το τέλος του 2014 θα είναι:

Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας, με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠΝέο σύστημα επιλογής προϊσταμένωνΝέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλωνΈλεγχος των 35.000 μονιμοποιήσεων συμβασιούχων. Όποιοι εντοπιστούν να μην κατέχουν τα τυπικά προσόντα θα απολυθούν.Συνέχιση της καταγραφής και αξιολόγησης των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Όπου διαπιστωθεί επικάλυψη αρμοδιοτήτων θα προχωρήσουν καταργήσεις ή συγχωνεύσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα απολύσεις.Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέαΜείωση γραφειοκρατίας, μέσω συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ, που μελετά την άρση των διοικητικών βαρών κατά 25% σε 13 τομείς της οικονομίας, που λειτουργούν ανασταλτικά για την επιχειρηματικότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα