Ρέι Μάνζαρεκ-Ποιος ήταν ο πιανίστας των Doors που άφησε φτωχότερη τη μουσική με τον θάνατό του

Θρηνεί από χθές το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα μία μεγάλη απώλεια, τον Ρέι Μάνζαρεκ.

Ο Ρέι Μάνραζεκ, πιανίστας και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του ’60, «The Doors», «έφυγε» τη Δευτέρα σε ηλικία 74 ετών, δήλωσε ο μάνατζερ του συγκροτήματος.

Ο Μάνζαρεκ άφησε την τελευταία του πνοή στο Ροζενχάιμ της Γερμανίας, μετά από μάχη που έδωσε επί χρόνια με τον καρκίνο, ανέφερε η μπάντα σε ανακοίνωσή της. Ο Μάνζαρεκ, που έζησε την τελευταία δεκαετία στην Καλιφόρνια, άφησε την τελευταία

του πνοή σε νοσοκομείου του Ροζενχάιμ της Γερμανίας, μετά από μάχη που έδωσε επί χρόνια με τον καρκίνο, ανέφερε η μπάντα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε και στην επίσημη σελίδα του γκρουπ στο Facebook.

Ο πολωνικής καταγωγής μουσικός μεγάλωσε στο Σικάγο όπου έμαθε πιάνο. Η αγάπη του για την έβδομη τέχνη και τον κινηματογράφο και οι σπουδές του σε αυτόν τον τομέα, τον έφεραν κοντά με τον Τζιμ Μόρισον.

Μαζί ίδρυσαν το συγκρότημα το 1965, στο Λος Άντζελες , και έτσι άρχισε η πορεία προς την επιτυχία και την παγκόσμια καθιέρωση.

Τον Ιανουάριο του 1967 οι Doors κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο το όνομά τους, ενώ τον Απρίλιο του 1971 κυκλοφόρησε το «L.Α. Woman».

Μαζί δημιούργησαν κάποια από τα σημαντικότερα τραγούδια στην ιστορία της ροκ μουσικής, όπως τα “Break On Through to the Other Side” και “Light My Fire”.

«Λυπήθηκα πολύ όταν ενημερώθηκα για τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη μου», δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Ρόμπι Κρίγκερ και συμπλήρωσε: «Αλλά είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να παίξω μαζί του τραγούδια των Doors, την τελευταία δεκαετία. Ο Ρέι ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου και πάντα θα μου λείπει».

Keywords
Τυχαία Θέματα