Πρωτοσέλιδα: Συναγερμός στην κυβέρνηση με την επιστροφή της Τρόικας

Η συλλογή αποδείξεων του νέου που ξεκινά από το πρωί της Τετάρτης και οι παγίδες που κρύβουν, η επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη και η συνέχεια των συλλήψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που κυκλοφορούν σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Παγίδα στις αποδείξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περισσότερο αγριεμένη έρχεται το 2014 η Εφορία και μελετά παγίδες που θα καταργούν τις αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, τις οποίες συγκεντρώνουν

σήμερα οι πολίτες".

ΕΘΝΟΣ: "Βρώμικο χτύπημα με «καθαρά όπλα»".

Η εφημερίδα σημειώνει "«καθαρά» ήταν τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τέσσερις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη που σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι κουκουλοφόροι «γάζωσαν» την κατοικία χρησιμοποιώντας δύο καλάσνικοφ και ολοκλήρωσαν την επίθεση σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ εκτιμάται πως είχαν και ομάδες υποστήριξης στην περιοχή".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιορείτης Γέροντας: «Ερχεται ο Βατατζής και η Ρωσία θα επέμβει»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όσο κι αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την Ορθοδοξία και τον Πούτιν πλησιάζει η ώρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπαράζ συλλήψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τσουνάμι διώξεων για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών του υπουργείου Αμυνας αλλά και τη σύλληψη ενός από τα (τουλάχιστον) 16 πρόσωπα τα οποία «κάρφωσε» ως πρωταγωνιστές στο... χορό των μιζών ο Αντώνης Κάντας πυροδότησε χθες η Δικαιοσύνη, μετά την απολογία-χείμαρρο του πρώην αξιωματούχου του υπουργείου Αμυνας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η Λερναία Υδρα της διαφθοράς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το πρώτο ένταλμα σύλληψης, μετά την απολογία-χείμαρρο του πρώην αν. διευθυντή Εξοπλισμών του υπ. Εθνικής Αμυνας Αντώνη Κάντα, εκτελέστηκε χθες. Ο συλληφθείς Δημήτρης Παπαχρήστος είναι εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann στην Ελλάδα και σχετίζεται κατ΄αρχάς με την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων".

ΕΣΤΙΑ: "Σήμερα ένθετο 31 Δεκεμβρίου 1913".

Η εφημερίδα επισημαίνει "ιστορικό φύλλο με ανησυχίες για το 1914".

Η ΑΥΓΗ: "Ανοχύρωτοι στο σύστημα της μίζας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κύμα συλλήψεων αναμένεται τις επόμενες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνη Κάντα για τον πακτωλό των χρημάτων που δόθηκαν ως μίζες σε Έλληνες αξιωματούχους για τα εξοπλιστικά προγράμματα την τελευταία εικοσαετία".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Θα ελεγχθούν σε 5,5 αιώνες!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μισή χιλιετία ή πεντέμισι αιώνες θα χρειάζονταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να ελέγξουν 24.710 περιπτώσεις εμβασμάτων της τριετίας 2009-2011, εάν οι έλεγχοι προχωρούσαν με τους ρυθμούς που κινήθηκαν την τελευταία διετία. Μέχρι τώρα ελέγχθηκαν μόλις 44 περιπτώσεις!".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σφαίρες κατά της σταθερότητας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την «υπογραφή» του Νίκου Μαζιώτη, που έχει καταδικαστεί ερήμην σε 50ετή κάθειρξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και καταζητείται, φέρεται να έχει, σύμφωνα με την αστυνομία, η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολντ, στο Χαλάνδρι, που προφανή στόχο είχε την αποσταθεροποίηση, τις παραμονές μάλιστα της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«GREXIT» στο προσκήνιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το φάντασμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχει εξαφανιστεί, αναφέρει η Deutsche Welle, η οποία επικαλείται νέο δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης της Wall Street Journal στο οποίο υποστηρίζεται ότι τα σενάρια περί «Grexit» μπορούν να επιστρέψουν, όχι επειδή η οικονομική κατάσταση της χώρας μας θα χειροτερεύσει, αλλά για το αντίθετο!".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βαθιά κι αγιάτρευτη η σήψη του καπιταλιστικού συστήματος".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση και μέχρι τέλους διαλεύκανση όλων των υποθέσεων διαφθοράς και των σκανδάλων που ήρθαν στη δημοσιότητα. Την ίδια στιγμή, θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού αξιοποίησης των σκανδάλων για να συγκαλυφθεί ότι οι πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων βρίσκονται στην οικονομία και την πολιτική που υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος".

ΤΑ ΝΕΑ: "Προβοκάτσια κατά ριπάς..."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, βλέπει η κυβέρνηση πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του γερμανού πρεσβευτή - και στη βάση αυτή κινήθηκαν οι συζητήσεις κορυφής που υπήρξαν χθες το πρωί στον άξονα Αθήνας - Βερολίνου, στον απόηχο των Καλάσνικοφ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Παίρνουν φόρα-κατηφόρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το... μετέωρο βήμα του ανασχηματισμού απασχολεί έντονα τον πρωθυπουργό, παρά τις διαψεύσεις. Τα απογοητευτικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όπου όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά «φωνάζουν» την απόγνωση της κοινωνίας από την εφαρμογή των μνημονίων, τον προβληματίζουν έντονα εν όψει και της διπλής κάλπης, η οποία θα στηθεί στα μέσα Μαΐου και μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη συγκυβέρνηση".

Kontranews: "Γάζωσαν με 60 σφαίρες την κατοικία του Γερμανού πρέσβη".

Η εφημερίδα γράφει "λυπούμεθα και καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας την τρομοκρατική επίθεση, που έγινε χθες εναντίον της κατοικίας του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι, όπου 4 νεαροί κατέβηκαν από 2 μηχανές και «γάζωσαν» το σπίτι ρίχνοντας 60 σφαίρες σε καλάσνικοφ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Απόδοση 27,55%".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη μεγαλύτερη άνοδο στην Ευρώπη και την τρίτη μεγαλύτερη άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά το 2013, μέσα όμως απο μεγάλη μεταβλητότητα ανάμεσα στις διάφορες περιόδους. Η αγορά δεν κινήθηκε ομοιόμορφα για ακόμη ένα έτος εμφανίζοντας στοιχεία συγκέντρωσης, με περίπου 30 μετοχές να καταγράφουν το 90% των συναλλαγών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συναγερμός στην κυβέρνηση με την επιστροφή της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται στο σύνολό της η κυβέρνηση εν όψει του «ποδαρικού» που θα κάνει η τρόικα τη μεθεπόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, με μία ατζέντα επτά βασικών θεμάτων, τα οποία εκκρεμούν από τον περασμένο Ιούλιο. Πρώτος στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εξασφαλίσει την έγκριση της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης συνολικού ύψους 4,9 δισ., η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να καταβληθεί μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου".

Keywords
νεα κυβερνηση, πρωτοσελιδα, κυβερνηση, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, deutsche welle, τα νεα, το ποντικι, δημοκρατια, αποδειξεις, ωρα, ερχεται, ρωσία, συλληψεις, ελευθεροτυπια, υδρα, ελλαδα, εστια, αυγη, εφημεριδα, καθημερινη, συμμετοχή, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, ενωση, αθηνα, ποντικι, μαΐου, ναυτεμπορικη, τροικα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εφημεριδα δημοκρατια, καθαρα δευτερα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, υπουργειο δικαιοσυνης, τελη κυκλοφοριας 2013, αποτελεσματα, ρωσία, αστυνομια, αυγη, βημα, εφορια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, υδρα, ωρα, αγορα, ατζεντα, βενζιναδικα, βρισκεται, δευτερα, δυναμη, εγινε, ευρω, επτα, ερημην, ερχεται, ετος, ευρωπη, εφημεριδα, ζημια, ιδια, υπηρεσιες, μηχανες, λερναια υδρα, μαΐου, μιζες, ξημερωματα, οικια, ορθοδοξια, ποντικι, πουτιν, προγραμματα, πρωταγωνιστες, πρωι, συνεχεια, σηψη, συλληψη, συμμετοχή, σουπερ μαρκετ, σπιτι, σουπερ, τριτη, φυλλο, φορα, χαλανδρι, αιωνες, deutsche welle, δημητρης, εφαρμογη, ενωση, ομαδες
Τυχαία Θέματα