Πρωτοσέλιδα: Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις 50.000 ανέργων στους δήμους

Οι προσλήψεις ανέργων σε δήμους, η διαθεσιμότητα, τα ληγμένα των σούπερ μάρκετ και επίθεση στη Συρία είναι μερικά από τα σημερινά πρωτοσέλιδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "50.000 «προσλήψεις» στους δήμους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνει μηχανογραφικά και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ η επιλογή των 50.000 ανέργων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο παρουσιάζουν σήμερα οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,

Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Το «Πρόγραμμα 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία», για το οποίο θα διατεθούν έως το τέλος του 2013 περίπου 170.000.000 ευρώ, θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου".

ΕΘΝΟΣ: "Η τελική λίστα με τους 9.241 διαθεσίμους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο. Στον προγραμματισμό της κυβέρνησης έχουν προβλεφθεί 9.241 υπάλληλοι από 15 υπουργεία, εκ των οποίων θα προκύψουν τελικά οι 8.100 διαθέσιμοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σουβαλτζή: «Σημίτης και Εβραίοι με εμπόδισαν να αποκαλύψω τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοβαρότατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου του 1996 αλλά και εναντίον του ίδιου του τότε πρωθυπουργού οι οποίες εγείρουν μείζον εθνικό θέμα, είχε κάνει και εξακολουθεί να πιστεύει με δηλώσεις της η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις 50.000 ανέργων στους δήμους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκινούν τον Οκτώβριο οι προσλήψεις 50.000 ανέργων σε δήμους για κοινωφελή εργασία, με συμβάσεις 5 μηνών, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις όπως, για παράδειγμα, θέσεις ειδικών επιστημόνων (παιδοψυχολόγοι, κ.α.) που θα ζητηθούν από σχολεία για την κοινωνική υποστήριξη παιδιών από οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και κινδυνεύουν να μείνουν στο περιθώριο η απασχόλησης θα φτάνει σχεδόν τους 7 μήνες (6 μήνες και 15 μέρες)".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ποιούς διώχνει το δημόσιο κατά υπηρεσία και ειδικότητα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαθεσιμότητα με πολλά Μποφόρ και με τη βούλα του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «έκλεισε» από χθες για 12.500 υπαλλήλους του Δημοσίου. Οι ειδικότητες που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι απόφοιτοι Λυκείου και οι τεχνίτες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απόφοιτοι Δημοτικού - Γυμνασίου), μαζί με φύλακες και καθαρίστριες".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ελλάς πάλι στο επίκεντρο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ίσως το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ο Γ. Παπανδρέου όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός τον Οκτώβριο του 2009, είναι ότι διεθνοποίησε το ελληνικό ζήτημα του ελλείμματος και του χρέους. Το κακό άρχισε όταν ο ίδιος, θέλοντας να συγκεντρώση τα φώτα της παγκοσμίου δημοσιότητος επάνω του, έδωσε στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδος διεθνή διάσταση".

Η ΑΥΓΗ: "Κυβερνητικό vertigo".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτός ελέγχου δείχνουν να βρίσκονται βασικά οικονομικά στοιχεία, παρά το «μασάζ» του υπουργείου Οικονομικών, με συνέπεια η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να περνάει από το «success story» της άνοιξης σε κατάσταση ιλίγγου και να δυσκολεύεται να κρατήσει στοιχειώδη κυριαρχικά δικαιώματα. Το δημόσιο χρέος έφτασε στο ιλιγγιώδες ύψους των 321 δισ., επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα έχει βγει εκτός τροχιάς".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Συσκέπτονται, αποφασίζουν, κατεδαφίζουν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους μετά την κατάργηση υπηρεσιών που αποφάσισε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευάγγ. Βενιζέλο, οι οποίοι ενέκριναν τη λίστα με τις διαθεσιμότητες χιλιάδων εργαζομένων στην Υγεία, την Παιδεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αδιαφορώντας για το ντόμινο των επιπτώσεων που θα προκληθεί. Ραγδαία υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες Υγείας με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τη μείωση του προσωπικού. Εξίσου αποκαρδιωτική είναι η εικόνα και στην Παιδεία, όπου, εκτός των άλλων, ανοίγει ο δρόμος για τους ιδιώτες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ελληνική συνδρομή για τη Συρία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ελληνική συνδρομή, με παροχή διευκολύνσεων για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της Σούδας και της Καλαμάτας, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και επισήμως η Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ληγμένα προϊόντα στο ράφι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νόμιμες θα είναι από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις προϊόντων «περασμένης διατηρησιμότητας», κάτω από συγκεκριμένους όρους, όπως προβλέπεται από τους «κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ) που αποτελούν μετεξέλιξη του Αγορανομικού Κώδικα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τύμπανα πολέμου στη Συρία από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ενωση".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η προσχηματική καμπάνια ενοχοποίησης της συριακής κυβέρνησης για χρήση χημικών όπλων, οι συνομιλίες Ομπάμα - Κάμερον και οι πληροφορίες για την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή επιβεβαιώνουν σχεδιασμούς άμεσης στρατιωτικής επέμβαση στη Συρία, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου και θύματα τους λαούς".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πόσοι φεύγουν από ποια υπουργεία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε διαθεσιμότητα αναμένεται να τεθούν άμεσα περίπου 6.800 δημόσιοι υπάλληλοι των υπουργείων, ύστερα από απόφαση που έλαβε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η απόφαση θα υλοποιηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, κλείνοντας έτσι το πρώτο κύμα των 12.500 διαθεσιμοτήτων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πεντάμηνη ανάσα για 6.000 ανεργους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το σχέδιο των τραπεζών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βήμα-βήμα αποτυπώνουν οι τράπεζες, μέσω των επιχειρησιακών τους σχεδίων προς τις αρμόδιες αρχές, τις κινήσεις τους που αναμένεται να οδηγήσουν σε ουσιαστική ανάκαμψη του κλάδου, η οποία προβλέπεται πως θα δώσει απτά αποτελέσματα το 2015".

ΚΕΡΔΟΣ: "Υποσχέσεις για επενδύσεις από την IBM και τη Nestle".

Η εφημερίδα γράφει ότι "να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου, επιζητώντας θετικές ειδήσεις. Η συνάντηση του κ. Αντώνη Σαμαρά, χθες, με επιτελικά στελέχη δύο μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, της Nestle και της ΙΒΜ, που έχουν προαναγγείλει επενδύσεις στην Ελλάδα με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης, είναι ενδεικτική της θετικής προσέγγισης που καταβάλλει η κυβέρνηση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στις 40.000 τα νέα λουκέτα μικρομεσαίων στο εξάμηνο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένας πραγματικός «Αρμαγεδδών» αναμένεται να σαρώσει τον κλάδο των επαγγελματοβιοτεχών και εμπόρων, καθώς τα στοιχεία της δεύτερης για φέτος εξαμηνιαίας έρευνας, που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ και η οποία θα παρουσιαστεί σήμερα, μεταφέρουν μια εικόνα καταστροφής. Το ποσοστό των ΕΒΕ που αναμένει επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις εκτοξεύτηκε στο 70%, ποσοστό που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλο, κάτι που θα σημάνει το κλείσιμο 40.000 επιχειρήσεων έως το τέλος του 2013 και την απώλεια περί των 150.000 θέσεων εργασίας".

Keywords
πρωτοσελιδα, προσληψεις, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, ΑΣΕΠ, υπουργοι, χατζηδακης, ωρα, σχολεια, ελευθεροτυπια, εστια, παπανδρεου, αυγη, success, χρεος, εφημεριδα, αντ, σαμαρας, βενιζελος, καθημερινη, ριζοσπαστησ, ηπα, νατο, ενωση, μακεδονια, τραπεζες, κερδοσ, ibm, nestle, βιωσιμότητα, ειδήσεις, ιβμ, ελλαδα, ναυτεμπορικη, νέα, γσεβεε, εβε, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, ομπαμα, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, οικονομικη κριση, αντ, αυγη, βημα, γσεβεε, εβραιοι, εργασια, ηπα, θεμα, ιβμ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, υγεια, ωρα, ibm, απωλεια, βιωσιμότητα, γινει, δημοσιο, δηλωσεις, δωσει, δρομος, εβε, εγινε, ευρω, εκτιμηση, επενδυσεις, εσωτερικων, εφημεριδα, υπηρεσια, υπηρεσιες, εικονα, κυβερνηση, κυμα, λαθος, ληγμενα, μαξιμου, μειζον, μηνες, μειωση, νατο, ουασιγκτον, πωλησεις, συζητηση, συγκεντρωση, σουπερ μαρκετ, συρια, συγχωνευσεις νοσοκομειων, σουπερ, σχεδιο, τοπικη αυτοδιοικηση, φτανει, μποφορ, δικαιωματα, εθνικο, φυλακες, ιδιαιτερα, nestle, πληροφοριες, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα