Πρωτοσέλιδα: Μεγάλη υποκρισία – Πλειστηριασμοί ακινήτων όσο-όσο

Ο νέος νόμος για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι προσλήψεις 5.332 υπαλλήλων σε τρία υπουργεία και τα νέα μέτρα που τσακίζουν ξανά του συνταξιούχους και τις συντάξεις τους είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μεγάλη υποκρισία. Πλειστηριασμοί ακινήτων όσο-όσο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "κατασχεμένα στο σφυρί στην εμπορική αξία τους (από Δημόσιο και τράπεζες), ενώ αποκλείσθηκαν χιλιάδες «κόκκινοι» δανειολήπτες από τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα με βάση τις

αντικειμενικές".

ΕΘΝΟΣ: "Αλλάζει ο νόμος για τον συνδικαλισμό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος καθεστώτος στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει έτοιμο το υπουργείο Εργασίας. Αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης των σωματείων. Αντιμετωπίζεται ο κατακερματισμός τους. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μπαίνει το θέμα των απεργιών. Αναζητείται χρυσή τομή, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από ευρεία πλειοψηφία των απασχολουμένων στην επιχείρηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα υπερόπλα Ρωσίας - ΗΠΑ για τον Παγκόσμιο Πόλεμο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τα απόκοσμα όπλα λέιζερ στους διηπειρωτικούς υπερ-πυραύλους «Σατανάς»!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις 5.332 μονίμων υπαλλήλων σε τρία υπουργεία"

Η εφημερίδα γράφει "2.000 γιατροί και νοσηλευτές σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, 1.839 εφοριακοί, τελωνειακοί και 1.493 διοικητικοί σε ασφαλιστικά ταμεία. Οι θέσεις θα καλυφθούν με νέες προκηρύξεις, αλλά και επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αύξηση φόρων μείωση συντάξεων"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας φέρνει αυστηρή λιτότητα και την επόμενη πενταετία, με αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών 8,1 δισ. Μεγάλοι χαμένοι οι ΟΤΑ, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία, δηλαδή εν τέλει όλοι μας, καθώς γκρεμίζεται και άλλο κάθε δομή πρόνοιας. Την ίδια ώρα, μέσω των μεγάλων περικοπών στις επικουρικές -έως 50%-, τσεκουρώνονται οι συντάξεις ενώ, εκ παραλλήλου, με την κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων κόβονται κι άλλο τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος που ήδη τρεκλίζει".

ΕΣΤΙΑ: "Η απουσία Τσίπρα από το «ντημπαίητ»"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επανερχόμαστε και σήμερα στο θέμα της απουσίας του κ. Τσίπρα, υποψηφίου για το αξίωμα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τον χθεσινό διάλογο των άλλων υποψηφίων που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και μεταδόθηκε ζωντανά σε ολόκληρη την Ευρώπη".

Η ΑΥΓΗ: "Μικρότερες συντάξεις, μεγαλύτεροι φόροι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, με μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, καθώς επίσης σε περαιτέρω υποβάθμιση του συστήματος Υγείας και μεγάλη αύξηση έμμεσων φόρων στηρίζεται η κάλυψη «δημοσιονομικού κενού» περίπου 8 δισ. για την τριετία 2015-17 που περιγράφει ο ψευδώνυμος «χάρτης εξόδου από το Μνημόνιο και την οικονομική κρίση (Μεσοπρόθεσμο), τον οποίο καταθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δέσμιοι των νεοναζί!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανοιχτή σε εκβιασμούς από το νεοναζιστικό μόρφωμα αποδεικνύεται η κυβέρνηση. Οπως προκύπτει, μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και Χρυσής Αυγής υπήρχαν και άλλοι δίαυλοι επικοινωνίας, εκτός από τον πρώην στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Τ. Μπαλτάκο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Με το ΕΣΠΑ κατά της ανεργίας"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την αύξηση των απασχολουμένων κατά 1.000.000 περίπου έως το 2020 και τη χρηματοδότηση του νέου αναπτυξιακού προτύπου της ελληνικής οικονομίας θέτει ως στόχους η κυβέρνηση με το τελικό σχέδιο του νέου ΕΣΠΑ, που υποβλήθηκε προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στο επόμενο Eurogroup η ελάφρυνση του χρέους"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο επόμενο Eurogroup θα θέσει η Ελλάδα το ζήτημα της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μέσα στα δεσμά ΕΕ - μονοπωλίων οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η αντιλαϊκή πολιτική όχι"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "είτε βγει πρώτη η ΝΔ, είτε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα εξακολουθήσει να υπάρχει το μεγάλο ποσοστό της ανεργίας, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν τα χαμηλά μεροκάματα, οι χαμηλοί μισθοί, θα εξακολουθήσουν να υπόσχονται, και ο μεν και ο δε, επιδόματα φτώχειας, παροχές οι οποίες θα εξανεμίζονται την ίδια στιγμή".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο πόλεμος των πτυχίων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντονες αντιδράσεις στα πανεπιστήμια και στις επαγγελματικές ενώσεις της χώρας προκάλεσε η απόφαση με την οποία καταργείται η έγκριση του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) για την εγγραφή νέων δικηγόρων - αποφοίτων στους Δικηγορικούς Συλλόγους, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο και για άλλα επαγγέλματα. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής προανήγγειλε πιο αυστηρές εξετάσεις για τους νέους δικηγόρους".

Kontranews: "Διώξε Βαγγέλη τον τρελό"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τελευταία ευκαιρία του Βενιζέλου, μόνο, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή αν διαγράψει τον Παπανδρέου, μπορεί να γλυτώσει το ΠΑΣΟΚ από τη διάλυση και την καταστροφή".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η ρύθμιση του χρέους επισήμως στο Eurogroup"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη ρύθμιση του χρέους. Η κυβέρνηση θα θέσει στο προσεχές Eurogroup και επίσημα το θέμα και οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν έως το φθινόπωρο. Ατύπως φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία για την κατεύθυνση που θα έχει η ρύθμιση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πέντε χρόνια με απώλειες μέτρησαν οι επιχειρήσεις"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις επιπτώσεις της ύφεσης συνεχίζουν να αποτυπώνουν οι ισολογισμοί των ελληνικών επιχειρήσεων, με θετική ωστόσο εξέλιξη τη διατήρηση της κερδοφορίας από μία στις δύο επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την Icap Databank, η οποία επεξεργάστηκε τους πρώτους ισολογισμούς που δημοσιοποιήθηκαν με στοιχεία του 2013, οι περισσότεροι κλάδοι του επιχειρείν, πλην του εμπορίου, κατέγραψαν απώλειες".

Keywords
πρωτοσελιδα, πλειστηριασμοι, πλειστηριασμοι ακινητων, ελευθερη ωρα, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η εφημεριδα, χρυση αυγη, γιάννης στουρνάρας, τα νεα, νέα, δημοκρατια, τραπεζες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ωρα, ηπα, ΑΣΕΠ, ελευθεροτυπια, ΟΤΑ, εστια, τσιπρας, αυγη, μνημονιο, βουλη, εφημεριδα, καθημερινη, ελλαδα, στουρναρας, αθηνα, ιδρυμα, ριζοσπαστησ, νεα δημοκρατια, συριζα, επιδοματα, ΔΟΑΤΑΠ, βενιζελος, παπανδρεου, ΠΑΣΟΚ, ναυτεμπορικη, icap, εφημεριδα δημοκρατια, απεργιες σημερα, αξια, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, νεος παπας, εκλογες 2015, γιάννης στουρνάρας, ξανα, οικονομικη κριση, υπουργειο εργασιας, το θεμα, αυγη, βημα, εμπορικη, ηπα, θεμα, ισολογισμοι, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, το βημα, ωρα, icap, αυξηση, ασφαλιστικο, ασφαλιστικα ταμεια, γιατροι, δημοσιο, δομη, εγγραφη, ευκαιρια, υπαρχει, εξετασεις, εξελιξη, επαγγελματα, ετοιμο, εφημεριδα, ιδια, υπηρχαν, ιδρυμα, κυβερνηση, κι αλλο, κομφουκιος, λειζερ, μααστριχτ, μεσοπροθεσμο, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, μειωση, μορφωμα, νοσοκομεια, προσληψεις, ρυθμισεις, ρυθμιση, σφυρι, σχεδιο, τομη, τρια, φθινοπωρο, χρυση, χρυση τομη, υπουργειο, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα