Προπηλακισμοί υπουργών: Η κοντή μνήμη του ΣΥΡΙΖΑ

07:48 4/2/2016 - Πηγή: KoolNews


Αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Η κυβέρνηση βρίσκεται πια αντιμέτωπη με ένα τέρας που η ίδια αν δεν δημιούργησε, σίγουρα χάιδεψε και δικαιολόγησε στα 6 χρόνια της κρίσης: Αυτό του προπηλακισμού, αλλά και των φραστικών και βίαιων επιθέσεων σε υπουργούς και πολιτικά στελέχη.
Γράφει ο Αλέξης Μαυραγάνης
Κι αν ο Υπουργός Άμυνας αδυνατούσε χθες να βρει μέρος να …. προσγειωθεί στην Κω, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, βλέπει προβοκάτσιες πίσω από τη “θερμή υποδοχή” που επιφυλάσσουν πλέον τα ένθερμα μέλη των κινημάτων στους δρόμους και τις πλατείες.

Αυτό που εξόργισε πάντως

βουλευτές και πρώην Υπουργούς κυριως του ΠΑΣΟΚ ήταν η φράση της κυρίας Γεροβασίλη ότι “τις βίαιες αυτές συμπεριφορές, δεν τις έχουμε δει παλαιότερα”. Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος, είπε στο briefing των πολιτικών συντακτών ότι “…βλέπουμε ομάδες, όχι παντού, να προσπαθούν να τορπιλίσουν το διάλογο με προβοκατόρικη στάση, τορπιλίζοντας, με βίαιες, πολύ συχνά, συμπεριφορές οι οποίες δεν αρμόζουν στο κίνημα. Δεν τις έχουμε δει παλαιότερα. Εμείς ήμασταν άνθρωποι των κινημάτων. Έχουμε ζήσει σε όλες τις στιγμές. Αυτά δεν υπήρχαν: Προπηλακισμοί υπουργών, προσπάθειες μάλλον, προπηλακισμού ανθρώπων που μπαίνουν σε αίθουσες για να συζητήσουν, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο τιμά την εικόνα ενός κινήματος”.
Η φράση αυτή της κυρίας Γεροβασίλη προκάλεσε την οργή των αντιπάλων της. Ο Πέτρος Τατσόπουλος, με μια άκρως ειρωνική ανάρτηση στο facebook, σχολίασε δηκτικά την κοντή μνήμη της κυρίας Γεροβασίλη:
“«Οταν λέει ότι δεν θυμάται άλλα περιστατικά με προπηλακισμούς υπουργών εννοεί υπουργών δημοκρατικών κυβερνήσεων. Ως γνωστόν, πριν είχαμε χούντα. Μια σαραντάχρονη χούντα -σαν του Σαλαζάρ, ένα πράγμα, στην Πορτογαλία- που έπεσε μετά από τον πενταετή ένοπλο αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ. Μια βόλτα να πάτε στον Υμηττό, θα βρείτε ακόμη θαμμένες νάρκες. Ούτε τα καράβια, θυμάστε, που γύριζαν με τους Συριζαίους από τα ξερονήσια; Τίποτε; Ντιπ για ντιπ χρυσόψαρα; Διαβάστε και λίγη ιστορία, να ξεστραβωθείτε».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Απόστολος Κακλαμάνης, θύμα και ο ίδιος επιθέσεων από “αγανακτισμένους” πολίτες, στην αρχή της κρίσης, το 2010. Με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:
“Φαίνεται ότι η κ. Γεροβασίλη ήταν πολύ πιο μικρή και "διάβαζε" το 2010. Τότε που οργανωμένες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ ξυλοφόρτωναν την Πρωτομαγιά, στην Πανεπιστημίου, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κακλαμάνη ή πολιορκούσαν τον υφυπουργό Τύπου Γιώργο Πεταλωτή και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ στην Αργυρούπολη, απειλώντας να τους κάψουν ζωντανούς!», ενώ συνεχίζει λέγοντας «Ακόμη όταν, μαζί με τους "Χρυσαυγίτες", "ψεκασμένους" και άλλους "αγανακτισμένους", ωρύονταν έξω από το Κοινοβούλιο, το 2011 και απειλούσαν "να καεί, να καεί το μπορντέλο η Βουλή"! Ή όταν, άλλες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο, πήγαν να κάψουν το σπίτι της τότε αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ροδούλας Ζήση ή όταν ακόμα και στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 κυνηγούσαν τους υποψηφίους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, όπου τους συναντούσαν, όπως έκανε και η Χ.Α. πχ. στον Πέτρο Ευθυμίου, στο Μαρούσι ή τον Χρήστο Πρωτόπαπα, στο Γαλάτσι και τόσους άλλους. "Τέτοια πράγματα έγιναν στο παρελθόν" κυρία Γεροβασίλη, πάντα στο όνομα της "αριστεράς"»

The post Προπηλακισμοί υπουργών: Η κοντή μνήμη του ΣΥΡΙΖΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα