Ποιοί έφυγαν, ποιοί ήρθαν και ποιοί «συγκατοικούν» στα υπουργεία- Η κυβέρνηση σε αριθμούς

Ενδιαφέρουσες ισορροπίες, «συγκατοικήσεις», αλλά και αμετάβλητες σταθερές περιλαμβάνει η νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Μπορεί ο αριθμός των υπουργείων να αυξήθηκε κατά δύο από τα 17 στα 19, με τη διάσπαση των τομέων του Πολιτισμού και των Μεταφορών από τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης, ωστόσο ο αριθμός των προσώπων που στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση παραμένει αμετάβλητος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 41 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς

και υφυπουργούς από τους οποίους:

• 28 στελέχη προέρχονται από τη ΝΔ

• 11 από το ΠΑΣΟΚ

• 2 Εξωκοινοβουλευτικοί, ο Γιάννης Στουρνάρας που παρέμεινε στη θέση του, και ο Παντελής Καψής που αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού για τη δημόσια τηλεόραση.

• Αμετάβλητη παραμένει η σύνθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών, τον Χρήστο Σταϊκούρα αναπληρωτή υπουργό και τον Γιώργο Μαυραγάνη υφυπουργό Οικονομικών. Το ίδιο ισχύει και για τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού και Μακεδονίας-Θράκης.

• Σε 9 υπουργεία υπάρχει «συγκατοίκηση» υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τα: Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υποδομών-Μεταφορών-Δικτύων, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

• Σε 8 υπουργεία η σύνθεση είναι απολύτως «μπλέ». Πρόκειται για τα υπουργεία Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Υγείας, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης.

• 9 νέα στελέχη προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

• 5 δημοσιογράφοι στελεχώνουν την κυβέρνηση: Σίμος Κεδίκογλου, Γιάννης Μιχελάκης, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Γκιουλέκας, Παντελής Καψής.

• Πρώτη φορά σε υπουργείο βρίσκονται οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Μιχελάκης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Ακης Γεροντόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Συμεών Κεδίκογλου, Γιάννης Ανδριανός.

Τέλος αίσθηση προκάλεσαν οι αποχωρήσεις οι οποίες ήταν ουκ ολίγες, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες τα ονόματά τους υπήρχαν σε όλες τις διαρροές από τα κόμματα. Πρόκειται για τους Ευριπίδη Στυλιανίδη, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Κώστα Μουσουρούλη, Μάριο Σαλμά, Κώστα Τζαβάρα, Σταύρο Καλογιάννη, Μανούσο Βολουδάκη, Γιάννη Ιωαννίδη, Κώστα Τσιάρα, Παναγιώτη Καράμπελα, Κώστα Καραγκούνη

Keywords
Τυχαία Θέματα