Πίτσα πίτσα θα σ΄άρεσει πολύ – 5 + 1 hot spots για να κρατσανίσεις και να λιώσει το τυρί

21:05 2/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Στην πίτσα υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: αυτοί που τρώνε το πίσω μέρος το κρατσανιστό και αυτοί που δεν ξέρουν να τρώνε. Όλοι όμως έχουν πάθος με αυτό το στρογγυλό έδεσμα που διαφέρει από χώρα σε χώρα και οι κλασσικές πιτσαρίες-εστιατόρια, είναι σίγουρα στο βραδινό μενού των εξόδων μας.

Τα παρακάτω μέρη έχουν τον τρόπο για να σε πείσουν ότι στην πίτσα αξίζει κάθε ψίχουλο, κάθε γωνία και με τον τρόπο που το κάνουν οι fratelli Ιταλοί.

Capanna

Ιταλική tratoria-pizzeria στο κέντρο του Κολωνακίου, όπου ο pizzaiolo Ενρίκο Μποφόνι παρασκευάζει πίτσες, καλτσόνε και φοκάτσιες που ψήνονται σε ξυλόφουρνο. Δοκιμάστε την πίτσα Trevigiana με σπεκ και ραντίτσιο και την Capanna με τη βουβαλίσια μοτσαρέλα.

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι, 210 7241777

La Strega

Δίνει έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες, οι οποίες αποτελούν τη βάση για τα πλούσια ορεκτικά, τα ριζότι, τις σαλάτες, την pasta, τις πίτσες από χειροποίητη, χωριάτικη ζύμη, τις κρέπες και τα γλυκά του. Η πίτσα Al Milano με σάλτσα ντομάτας, premium φρέσκια mozzarella, σαλάμι Μιλάνου και ντοματίνια και η Al Prosciuto με σάλτσα ντομάτας, premium φρέσκια mozzarella, φρέσκια ντομάτα, και λεπτές φέτες καπνιστό Prosciutto, είναι τα δύο βαριά χαρτιά στις πίτσες, ενώ έχει και άλλα χορταστικά πιάτα.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 31, Παλαιό Φάληρο, 210 9833500

Matilde Pizza Bar

Από το Γκάζι στο Ψυχικό για να προσφέρει αυθεντικά πιάτα ιταλικής κουζίνας από φρέσκα υλικά και πίτσα στον ξυλόφουρνο, cocktails και εκλεκτά ιταλικά κρασιά. Γευτείτε πίτσα Buffala με βουβαλίσια μοτσαρέλα, τοματίνια και φύλλα βασιλικού, Chioggia με ραντίτσιο, μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα και σπεκ, ή την Acetaia με πουρέ κολοκύθας, μοτσαρέλα, φλοίδες παρμεζάνας και παλαιωμένο βαλσάμικο.

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, 210 6716803

Peccati di Gola

Μικρή, οικογενειακή τρατορία στη Γλυφάδα που γνωρίζει τις ναπολιτάνικες πίτσες. Πρωτότυποι συνδυασμοί υλικών (πχ. γκοργκοντζόλα, προσούτο, αχλάδι), al dente spaghetti και παραδοσιακές ιταλικές γεύσεις από ιταλικά που «ταξιδεύουν» από τη γειτονική χώρα.

Κύπρου 50, Γλυφάδα, 210 8981511

Pizzoteca

Hot Spot της ιταλικής πίτσας με δώδεκα διαφορετικές εκδοχές της αλλά και καλτσόνε, ζυμαρικά και πανίνι. Εδώ μπορείς να φας πίτσα ακόμα κι αν δεν έχεις πολλά, αφού σου επιτρέπει να παραγγείλεις ένα κομμάτι μόλις με 3,50€ και να χορτάσεις,αφού πρόκειται για κανονικές ατομικές πίτσες στην ουσία.

2ας Μαΐου 18, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 210 9323888 και Καραΐσκου 115 & Γεωργίου Ά, Πλατεία Θεάτρου, Πειραιάς, 210 4111530

School Pizza Bar

Στην «καθεστωτική» πιάτσα της Αγίας Ειρήνης προσφέρει πίτσες αυθεντικές Ιταλικές με λεπτή ζύμη και πεντανόστιμα υλικά που έρχονται αποκλειστικά από την Ιταλία, όπως η prosciutto pizza που φτιάχνεται με σάλτσα τομάτας, μοτσαρέλα, προσούτο, φρέσκια τομάτα και βασιλικό. Το school του ονόματος οφείλεται στο σχολικό ντεκόρ με θρανία και μαυροπίνακες που σε κάνει να αισθάνεσαι και πάλι παιδί. Μπορείς ακόμη να δοκιμάσεις πρωτότυπα γλυκά όπως tartuffo και casata siciliana!

Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, 2103251444

Keywords
Αναζητήσεις
πιτσα σε ξυλοφουρνο παλαιο φαληρο, πιτσαρία πλατεία θεάτρου πειραιά
Τυχαία Θέματα