Όπα που πας… πάστα – 8 εστιατόρια και τρατορίες στην Αθήνα για να πεις Mamma Mia

Όταν σκέφτεσαι να βγεις έξω για φαγητό το ιταλικό είναι μια από τις κλασσικές επιλογές και επειδή δε γίνεται να πας να φας σε όποιο να ΄ναι βρήκαμε 8 εστιατόρια και ιταλικές τρατορίες που θα σε κάνουν να αναφωνήσεις Mamma Mia. Άλλωστε, όπως λέει και η διαφήμιση «είμαστε μακαρονάδες τι να κάνουμε».

Pecora Nera

Ιταλικό bar- restaurant του ηθοποιού Φίλιππου Σοφιανού με γνήσιες ιταλικές γεύσεις και μια μεγάλη ποικιλία από antipasti,

αλλά και σαλάτες για όλα τα γούστα. Τα πιάτα με ταλιατέλες αλλά και η la vera carbonara με πανσέτα και αυγό είναι αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις.

Σεβαστουπόλεως 158, Αμπελόκηποι, 210 6914183

Peccati di Gola

Μια τυπική ιταλική τρατορία όπου θα βρεις αυθεντικές πίτσες και μακαρονάδες όπως pizza Crudo, pera e gorgonzola, με μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα, προσούτο και αχλάδι και άλλα εντυπωσιακά πιάτα με απλά υλικά.

Κύπρου 50, Γλυφάδα, 2108981511

Gallo Nero

Στον ισόγειο όροφο του ξενοδοχείου Park, εδώ και δύο χρόνια σχεδόν έχει χτίσει το δικό του κοινό. Ο σεφ Τζιανλούκα Μπαρλούτσι έχει καταρτίσει ένα μενού με μεγάλο εύρος σε ζυμαρικά και κλασσικές συνταγές της Ιταλίας και ιδίως του νότου, ενώ έχει μια μεγάλη ποικιλία κρασιών από την Τοσκάνη σε προσιτές τιμές. Δες τον on-line κατάλογο και πάρε μια mini- γεύση πριν πας.

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, 210 8894500

Coza Nostra

Βρίσκεται στο στενάκι της Αγίας Θέκλας, και αναβιώνει τις τρατορίες της Νέας Υόρκης. Εδώ θα γευτείς νόστιμα ορεκτικά και κρεατικά, αλλά και τρομερή ποικιλία σε πιάτα ζυμαρικών, με την κλασική spaghetti amatriciana να δεσπόζει στους γνώστες.

Αγίας Θέκλας 5, Μοναστηράκι, 210331090

DA LU

Το πρώτο ιταλικό εστιατόριο που καθιέρωσε το σέρβις των ζυμαρικών με θαλασσινά σε τηγάνια. Το ψάρι παντρεμένο με ζυμαρικά είναι το στοιχείο του και πιάτα όπως spaghetti με αστακό, πένες με καραβίδες και ριζότο με μελάνι σουπιάς, spugnie, mafalde, cordelle, calamaretti το αποδεικνύουν, ενώ έχει κρασί που ταιριάζει σε κάθε πιάτο. Ζητήστε από τον σερβιτόρο να σας προτείνει.

Δηληγιάννη 56, Κεφαλάρι, 210 8089988 και Λεωφ. Πεντέλης 77-79, Χαλάνδρι, 2106892430

Trattoria

Λειτουργεί από το 1999 και κάθε χρόνο διευρύνει τους γευστικούς του ορίζοντες. Από τις επιτυχίες του ότι κάθε μέρα ο σεφ Τζάνι Βιτσέντσο έχει έναν κατάλογο με 7 πιάτα (ορεκτικό, ζυμαρικά, ριζότο, κρέας, ψάρι και γλυκά) γιατί οι Ιταλοί δεν τρώνε μόνο μακαρόνια και πίτσα.

Αναξαγόρα 19, Νέα Ερυθραία, 2106253633

Dal Professore

Στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, προσφέρει πίτσες και ζυμαρικά the italian way, δηλαδή η πίτσα με λεπτή και τραγανή ζύμη όπως η bufala με μοτζαρέλα μπουφάλα, ντομάτα, παρμεζάνα και βασιλικό. Παπαρδέλες, ταλιατέλες και άλλα πιο ιδιαίτερα είδη όπως σεντανίνι, ταλιερίνι και μπαβέτε, όλα φρέσκα και παρασκευασμένα στην κουζίνα του εστιατορίου, είναι οι εκπρόσωποι των ζυμαρικών, πάντα παρέα με σάλτσες και κρασί ιταλικού αμπελώνα.

Διονυσίου 47 & Χατζηαντωνίου, Μαρούσι

Υπάρχει πάντα και το Fabrizio's στο Κολωνάκι για να σβήσει την πείνα σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα