Οι κόντρες για τα υπουργεία – Ποιοι δεν θέλουν να φύγουν – Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός

Ίσως και αύριο τελικώς ο ανασχηματισμός καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτουν προβλήματα στο σχηματισμό τις κυβέρνησης με καραμπόλες προσώπων, αρνήσεις μετακίνησης και συμμετοχής. Κανείς δεν θέλει την «ηλεκτρική καρέκλα» του Διοικητικής Μεταρρύθμισης ή του Εσωτερικών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιθυμεί να συνεχίσει στο υπουργείο Εξωτερικών κ.ο.κ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει καλέσει σε σύσκεψη το επιτελείο

του στις 13:00 της Κυριακής στην Ιπποκράτους.

Άρα όλα παραπέμπονται για μετά τη σύσκεψη και ίσως και για την Τρίτη.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουν ως εξής:
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτός από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέλει και το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αντιδρά, στην αλλαγή, παρότι του προτείνουν το υπουργείο Άμυνας.

Όπως έγραφε από την Κυριακή το koolnews.gr, ο κ. Βενιζέλος θέλει να ανοίξει το παιχνίδι με στελέχη εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που είναι στην ευρύτερη κεντροαριστερά. Έτσι για την θέση του υφυπουργού ΕΡΤ πρότεινε τον πρώην διευθυντή των ΝΕΩΝ και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου, Παντελή Καψή. Προτάθηκε και στον Ηλία Μόσιαλο (χρημάτισε κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Παπανδρέου και εκπόνησε σχέδιο για συρρίκνωση της ΕΡΤ) ωστόσο λόγω οικογενειακού προβλήματος αρνήθηκε.
Σε αυτή τη λογική, βολιδοσκοπήσεις έχουν γίνει και στον Ανδρέα Λοβέρδο και την Άννα Διαμαντοπούλου.
Η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να προορίζεται για το υπ. Εσωτερικών ο Γιάννης Μανιάτης για το Ενέργειας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου για αναπληρώτρια του υπ. Παιδείας.
Ο Φίλιππος Σαχινίδης επέλεξε να μείνει εκτός κυβέρνησης, παρότι του προτάθηκαν δύο υπουργεία (το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υγείας) και μάλλον προορίζεται για γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στη θέση του Γιάννη Μανιάτη. Εκτός κυβέρνησης πιθανόν να μείνει και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που προαλείφεται για εκπρόσωπος Τύπου στη θέση της Φώφη Γεννηματά.
Αναζητείται επίσης νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς φαίνεται πως ο Σίμος Κεδίκογλου θα μετακινηθεί σε άλλο κυβερνητικό πόστο το οποίο δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Για τη θέση του ακούστηκαν τα ονόματα του Γιάννη Μιχελάκη και της Ελίζας Βόζεμπεργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα