Οι επτά τελευταίοι μύθοι του Χόλιγουντ που ζουν ακόμη [βίντεο]

Μετά τον θάνατο της Λορίν Μπακόλ στις 12 Αυγούστου σε ηλικία 89 ετών, το Χόλιγουντ έμεινε πλέον με επτά τελευταίους από τους μύθους του που παραμένουν ακόμη ζωντανοί.

1.Kirk Douglas (97 χρόνων)

Ο περίφημος σκλάβος-πολεμιστής που επαναστάτησε με την φράση «είμαι ο Σπάρτακος« το 1960 στην εμβληματική ταινία. Ο πατέρας του Μάικλ Ντάγκλας με τη γνωστή σχισμή στο πηγούνι του ξεκίνησε την καριέρα του το 1946 με ένα φιλμ νουάρ. Από τότε,

έχει συμμετάσχει σε περίπου 80 ταινίες.

Μεταξύ αυτών: The Bad And The Beautiful (1952), 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα (1954), Paths Of Glory (1957), Συμπλοκή στο OK Corral (1957), Οι Βίκινγκς (1958), Lonely Are The Brave (1962) και Tough Guys (1986), όπου συνεργάζεται με τον παλιό του φίλο Μπαρτ Λάνκαστερ. Τελευταία εμφάνιση του Ντάγκλας ήταν στο έργο Illusion το 2004, που πραγματεύεται έναν σκηνοθέτη που πλησιάζει το τέλος της ζωής του. Έλαβε ένα Τιμητικό Βραβείο Όσκαρ για την προσφορά του στον κινηματογράφο το 1996.

Στην τελετή των Όσκαρ το 2011 όταν βρέθηκε πάνω στη σκηνή με την κατά 66 χρόνια νεότερη του Άνν Χάθαγουει που ήταν η παρουσιάστρια της είπε θαυμάζοντας την ομορφιά της: «Wow, πού ήσουν όταν έκανα ταινίες»;

2. Olivia de Havilland, (98 χρόνων)

Ένα από τα τελευταία ζωντανά μέλη της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ (1920 έως 1960). Η μόνη ηθοποιός από το καστ της περίφημης ταινίας (Όσα παίρνει ο άνεμος) (1939) που είναι ακόμα ζωντανή. Είναι η μεγαλύτερη αδελφή της Joan Fontaine, η οποία πέθανε τον περασμένο χρόνο. Η De Havilland και η Fontaine είναι τα μόνα αδέλφια στην ιστορία του Χόλιγουντ που έχουν Όσκαρ Β 'Γυναικείου Ρόλου με την πρώην σκάλωμα για τις ταινίες To Each His Own (1946) και The Heiress (1949).

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το έκανε το 1935 σε μια ρομαντική κομεντί που ονομάζεται Alibi Ike. Στη συνέχεια η Ντε Χάβιλαντ έκανε σχεδόν 50 ταινίες, οκτώ εκ των οποίων 8 με τον Έρολ Φλιν. Ανάμεσά τους οι ταινίες The Adventures Of Hollywood (1938) and They Died With Their Boots On (1941). Η τελευταία κινηματογραφική ταινία της ήταν το 1979 (The Fifth Musketeer) αν και συνέχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους και σε ένα επεισόδιο της σειράς της δεκαετίας του 1980, The Love Boat. Σήμερα ζει στο Παρίσι.

Όταν το 2006 την ρώτησαν εάν της λείπει η υποκριτική απάντησε: «Καθόλου. Η ζωή είναι γεμάτη από σπουδαία γεγονότα που σε απορροφούν και την εμπλουτίζουν. Δεν χρειάζομαι πια μια ζωή φανταστική».

3. Doris Day (92 χρόνων)

Η αγνή αγαπημένη της Αμερικής. Ή μάλλον έτσι έγινε κυρίως γνωστή ως το κύριο σατιρικό σύμβολο της αποχής από το σεξ. Στην πραγματικότητα, η τραγουδίστρια-ηθοποιός ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στην Αμερική στη δεκαετία του 1950 και του 1960, και έγινε το μεγαλύτερο αστέρι του box-office για τέσσερα χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Κάνοντας 39 ταινίες και 31 άλμπουμς, είναι περισσότερο γνωστή για τη μουσική στην ταινία «Άγρια Δύση» το 1953, Calamity Jane και τρεις ρομαντικές κομεντί με τον Ροκ Χάτσον: Pillow Talk (1959), Lover Come Back (1961) and Send Me No Flowers (1964). Κορυφαία και παγκόσμια γνωστή η επιτυχία της στην ερμηνεία του τραγουδιού Que Sera, Sera (Ό, τι Will Be, Will Be) στο θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, The Man Who Knew Too Much το 1956.

Την ημέρα που έκλεισε την κινηματογραφική της καριέρα το 1968 ξεκίνησε μια νέα καριέρα στην τηλεόραση αυτή τη φορά με την κωμική σειρά, Doris Day Show (1968-1973). Σήμερα ζει στην Καλιφόρνια.

4. Dick Van Dyke, (88 χρόνων)

Ο Βαν Ντάικ πρωταγωνίστησε το 1964 στην ταινία Mary Poppins με την Τζούλι Άντριους. Αρχίζοντας με την κωμωδία-μιούζικαλ Bye Bye Birdie (1963), έκανε 21 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων και ταινίες κινουμένων σχεδίων και η κινηματογραφική του καριέρα συνεχίζεται με την ταινία Night At The Museum 3: Secret Of The Tomb (επίσης με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Ρόμπιν Γουϊλλιαμς) που θα προβληθεί φέτος.

Η μετάβαση του από τον κινηματογράφο στην τηλεόραση έγινε επιτυχημένα με την σειρά που γνώρισε μεγάλη τηλεθέαση επί οκτώ σεζόν (1993-2001)Diagnosis: Murder.

Όταν έμαθε για τη συνταξιοδότηση του ο Βαν Ντάικ είπε: «Έχω συνταξιοδοτηθεί τόσες πολλές φορές μέχρι τώρα που πλέον για μένα είναι μια συνήθεια».

5. Christopher Lee, (92 χρόνων)

Ο απόλυτος ενσαρκωτής του Δράκουλα. Ο άνθρωπος με τα μυτερά δόντια που έγινε γνωστός στον κινηματογράφο φιλώντας αισθησιακά ως βρικόλακας τον λαιμό των θυμάτων του.

Ίσως αυτός ο αριστοκράτης Άγγλος γνωρίζει πραγματικά το μυστικό της αθανασίας, αφού χρόνια μετά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 στις οποίες γνώρισε τεράστια επιτυχία ως κόμης Δράκουλας, το νεανικό κοινό τον γνωρίζει σήμερα από την συμμετοχή του στην τριλογία του Star Wars τριλογίας αλλά και ως ο απαίσιος Σάρουμαν στο The Lord Of The Rings και τις ταινίες Hobbit. Οι ρόλοι του ήταν πάντα σε πλήρη αντίθεση με τον πραγματικό του χαρακτήρα. Ένας πολύ ευγενικός και καλλιεργημένος άνθρωπος, ήρωας του Β Παγκοσμίου Πολέμου και βραβευμένος ως ιππότης στη Βρετανία για τις υπηρεσίες του στην τέχνη και την φιλανθρωπία.

Με την επιβλητική και τρομακτική φωνή του από το 2005 ασχολείται πλέον ακόμη και με Heavy metal μπάντες. Στη σελίδα της Wikipedia αναφέρεται ότι ο Κρίστοφερ Λι έχει γυρίσει περισσότερες από 200 ταινίες και λέει επίσης ότι η καριέρα του Σερ Λι «ξεκινά το 1948 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

6. Κρίστοφερ Πλάμερ, (85 χρόνων το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους)

Ένας ακόμη εξαιρετικός παλιός ηθοποιός που ονομάζεται Κρίστοφερ.Αξιωματικός του Β Παγκοσμίου Πολέμου ο Κρίστοφερ Πλάμερ είναι ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ στην ηλικία των 82 του χρόνων.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1958 με την δραματική ταινία Stage Struck με τον Χένρι Φόντα.

Αυτή τη στιγμή, συμμετέχει σε δύο ακόμη ταινίες που θα προβληθούν. Τις ταινίες Hector και The Search For Happinessμία όπου υποδύεται έναν γκουρού της ευτυχίας.

Όταν ρωτήθηκε τι σκέφτεται για τη συνταξιοδότηση του απάντησε:«Πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο είναι δυσαρεστημένοι με τη μοίρα τους και φοβούνται να συνταξιοδοτηθούν. Νομίζω ότι η συνταξιοδότηση σε οποιοδήποτε επάγγελμα και για οποιονδήποτε άνθρωπο είναι μόνο ο θάνατος.Έτσι είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω».

7. Betty White, (92 χρόνων)

Η αγαπημένη γιαγιά της Αμερικής. Είναι φανατική υπέρμαχος για τα δικαιώματα των ζώων. Είναι γνωστή για τους ρόλους της στην τηλεόραση στη δεκαετία του 1950 αλλά και τη δεκαετία του 1970 με το «The Mary Tyler Moore Show, για την αξιολάτρευτη αφελή, Rose Nylund, στην κλασική κωμική σειρά της δεκαετίας του 1980, The Golden Girls.

Ο λόγος για τον οποίο είναι η πιο αγαπημένα γιαγιά της Αμερικής οφείλεται στους τηλεοπτικούς κυρίως ρόλους που την έβαλαν στο σαλόνι του κάθε σπιτιού σαν να είναι μέλος της οικογένειας τους.

The post Οι επτά τελευταίοι μύθοι του Χόλιγουντ που ζουν ακόμη [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
επτα, μυθοι, lord of the rings, que sera sera, bye bye, heavy metal, douglas, φιλμ, beautiful, glory, εμφάνιση, illusion, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, προσφορες, wow, hollywood, boots, love, boat, ροκ, flowers, νέα, βαν, bye, night, secret, lee, συμμετοχή, star, hobbit, heavy, wikipedia, stage, white, tyler, rose, golden, οφείλεται, νουμερα τηλεθεασης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη, τηλεθεαση, ηθοποιος, θανατος, θαλασσα, θριλερ, καριερα, μουσικη, ομορφια, ταινιες, τηλεοραση, office, star, αμερικη, ανθρωπος, γεγονοτα, δοντια, δρακουλας, εγινε, ειπε, εμφάνιση, επιτυχια, ετων, τεχνη, ζωη, ζωης, ζωων, ηλικια, υπηρεσιες, φιλμ, κωμωδια, λειπει, μοιρα, μυστικο, μιουζικαλ, μονα, παντα, οκτω, οφείλεται, παρισι, πεθανε, ροκ, ρολοι, σεζον, σειρες, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, τραγουδιστρια, φοντα, φωνη, φορα, χιτσκοκ, βαν, bye, beautiful, boat, boots, box, white, bye bye, douglas, δικαιωματα, heavy metal, love, flowers, golden, heavy, glory, hobbit, hollywood, ηρωας, illusion, lee, lord of the rings, night, rose, secret, σκηνη, σκλαβος, stage, tyler, ξεκινησε, γιαγια
Τυχαία Θέματα